Dadler i bacon


Jeg ved simpelthen ikke, hvorfor jeg aldrig har lavet dadler i bacon før. Jeg elsker det jo, når andre serverer det for mig, og jeg bestiller det altid, når jeg er ude og spise tapas. Godt man snart skal til Barcelona, kan jeg lige skyde ind også.

Dadler i baconsvøb

Dadler i bacon

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
Lækre bløde dadler i baconsvøb
20 dadler
|
20 minutter

Ingredienser

Ingredienser

Sådan gør du

 • Udsten dadlerne forsigtigt, så de ikke falder helt fra hinanden. Dadler med sten er mere saftige og lækre end de soltørrede uden sten man kan købe. Synes jeg.
 • Klip baconstykkerne over i to og rul et halvt stykke bacon rundt om hver dadel. Luk med en tandstik.
 • Når tiden nærmer sig, varmer du ovnen op på 225 grader og lægger de baconsvøbte dadler på et stykke bagepapir på en bageplade.
 • Du kan også lave dem i airfryeren. Giv dem 10 minutter ved 200 grader.
 • Bag 10-12 min. Hold øje med dem til sidst. De bliver lidt mørke i bunden. Overvej, om du vil vende dem halvvejs. Lad dem køle af og server.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Dadler med bacon i airfryer

Hvis du ønsker at lave dem i aifryeren, kan det også sagtens lade sig gøre. Giv dem 10-12 minutter ved 200 grader. Vupti, så er de færdige.

Egentlig har jeg altid tænkt, at det var for bøvlet at stå og fedte med dadler og bacon i sit fine festtøj, men det var før, det gik op for mig, at de lige så godt kunne laves i ovnen eller airfryeren, i stedet for at stege dem på panden. Indrømmet, nogle gange er jeg ikke verdens kvikkeste!

Dadler i bacon som appetizer

Så i lørdags fik vi dadler i bacon til appetizer, sammen med en hel masse andet. Hele baconfedteriet havde jeg overstået tidligere på eftermiddagen, og siden havde de så opholdt sig i køleskab. Kort før gæsterne kom, røg de så i ovnen. Og de forsvandt som dug for solen, da de først kom ud…

Dadler i bacon er også ideelle som en del af et tapasbord eller som små hapsere inden maden. Du kan finde flere ideer til både tapas og små hapsere lige her.

Er dadler KETO?

Dadler indeholder en stor mængde kulhydrat pr. 100 gram og er som udgangspunkt ikke specielt hverken Low Carb eller KETO egnet. Du kan læse mere om dadler og næringsindehold her i mit store råvareindeks.

4-retters middag for gæster

Jeg havde lavet den helt store 4-retters middag. Udover dadler fik vi (well, de andre) et olivenbrød med lidt pesto og tapenade.

Jeg havde også lavet to snacknødder – saltmandler og soyamandler. Og så champagne, selvfølgelig….

Jeg kan også godt afsløre, at der ikke bliver nogle tirsdagsbobler til mig i dag. I det hele taget går der nok en rum tid, før jeg drikker andre bobler end dem i danskvand.

Men for lige at runde dinnerpartiet af vil jeg vise jer, hvad bedre halvdel tryllede frem til grillen. En tomahawk, kaldte han det selv. Den var dry aged, hvilket gav den den meget karakteristiske smag af dyr, og det skal man som bekendt lige vænne sig til. Men hold nu op, det var godt, altså.

Dadler i bacon, bløde dadler i baconsvøb

Første skoledag for de to 6-årige

Men ellers har omdrejningspunktet i den seneste tid været første skoledag. For når man principielt skulle have startet i skole sidste år, men man valgte at vente et år, så er de 2 x 6½-årige ved at brænde over af skoleparathed, når den store dag kommer.

Der var spænding og sommerfugle i maven, men alt gik så fint, så fint. I dag vågnede drengebarnet af sig selv 5.50 og spurgte, om han ikke nok snart skulle i skole. Nyhedens interesse er stor!

Her er min plads! I hhv. O.B og O. C.

Til sidst fik alle børnene en ballon, som skulle sendes op mod himlen. Det var et fint lille afslutningsritual.

Er du frisk på en lille (vægt)udfordring?

Det er nu, du skal i gang, hvis du skal opnå et ansvarligt vægttab før sommerferien. Jo tættere på sommerferien, vi kommer, jo mere uansvarlige (og uholdbare) bliver strategierne.

Min vægttabsprotokol, Sommerklar med Madbanditten, hitter helt vildt i øjeblikket – skal du prøve den?

Læs om den her: Sommerklar med Madbanditten

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

21 kommentarer til “Dadler i bacon”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. 5 stjerner
  Devils on horseback, hedder det også.
  Prøv med svesker i stedet for dadler. Så får du også det syrlige med i smagsoplevelse.
  Men begge dele smager virkelig godt på en lettere pyt-dag 🤗

  Svar
 2. Er det ok at spise dadler når man er på lchf livsstilen? Jeg er lige kommet på for at opnå et vægttab og har brug for noget sødt og der tænkte jeg at lave daddelkugler med dadler, smør og mandler spm hovedingredienser. Er det ok at spise? Lad os sige 2 om dagen ?

  Svar
 3. Lækker lækker mad!! Og super skønne og glade unger :)
  Jeg tror de bliver meget glade for at gå i hver deres klasse! Og ja der kommer dobbelt op af forældremøder osv., men det gør der jo med to børn. Jeg har ikke tvillinger, men har 3 børn. Og der kommer der jo så tredobbelt :-)

  Svar
  • Lige præcis, Jonna! Sådan har jeg ofte tænkt også. Altså at folk, som får børn forskudt ikke har den luksus at kunne vælge samme klasse. Suk… tredobbelt af alt. Good luck! ;-)

   Svar
 4. Hej Jane,
  Vega og Silas – fede/lækre/søde/seje navne til et sæt seje tvillinger. Jeg tror ikke, du har delt deres navne tidligere, så er de i hvert fald gået min næse forbi.
  Jeg tror, børnene bliver glade for hver sin klasse, men det er ikke et spørgsmål, som kan afklares over en kam. Ud fra din beskrivelse af deres personligheder, kan jeg i hvert fald sagtens følge dig i det valg.
  Skønne børn i det i hvert fald (set her på skærmen uden lyd på eller lignende…hehe).
  KH
  – frk. sveske

  Svar
 5. Gik de i samme børnehave? Mine piger er netop startet i børnehave, på hver deres stue. Men jeg overvejer stadig samme skoleklasse, idet jeg er alene med dem, og derfor vil have svært ved at nå alle møder og fester og skuespil osv. De er enæggede skal lige siges…

  Svar
  • Mine gik i samme børnehave men i forskellige grupper. Børnehaven var ikke stueopdelt. Jeg kan sørme godt forstå, du overvejer samme klasse, når du er alene med dem. Jeg var til forældremøde på skolen et par dage før skolestart uden min mand, og her blev vi pludselig bedt om at dele os op på klasser. Og så måtte jeg vælge om jeg ville gå med min søns eller min datters klasse. Det var utjekket, altså. :-/

   Svar
 6. Det er bare ikke et nemt valg! Ungerne skal jo selvfølgelig trives, men det skal familien også. Jeg synes, at det er et validt argument, selvom vi er så vant til konstant at skulle sætte ungerne først og os selv sidst.

  En af de ting, der vejede tungt var, at Silas er virkelig stærk til tal og Vega til bogstaver. Og Vega har tendens til at give helt op, hvis konkurrencen er for ulige. Og de konkurrerer naturligvis. Om ALTING! Ikke særligt tjekket at gå kold i tal allerede i 0. fordi brormand fatter fidusen længe før en selv.

  Vi spurgte både lærere, børnehavepersonale og andre tvillingemødre til råds, og vi fik mange forskellige svar. Der er ikke et facit. Selvom det er virkelig irriterende. :(

  Svar
 7. Tillykke med første skoledag, stor dag !! Som mor til to friske, men meget forskellige drenge på 13 år i hver sin klasse kan jeg nikke anerkendende til arbejdet med forældremøder, julefester, sommerfester, ditten og datten kom sammen, husk 50 kr og mm. Men men det er værst i de minste klasser. Nu, i 7 kl. kommer vi på skolen 2-3 x om året . Og fedt med det billed at glade børn, hos os er det tilbagevendende ritual som dog har mindre entusiastiske ansigter….
  Lækkert dinnerparty du havde ;-)

  Svar
  • Åh Line, jeg gruer for det der allerede. Jeg skal virkelig allerede søge dybt i mig selv for ikke at gå kold i beslutninger om klassekasse, fødselsdage, gavestørrelser, etc. Og vi er først lige startet… Puh! Trækker lige vejret helt ned i maven…

   Svar
 8. Kort og godt til dette indlæg:

  Dadler (og alt andet) svøbt i bacon er the shit!
  Champagnebuzz inden middagen er the shit!
  Det der dyr ville jeg gerne sætte tænderne i!
  SÅ smukke og skoleparate børn. Tillykke med deres første skoledag. Det er stort :-)

  Svar
 9. Tillykke med første skoledag! Er det et bevidst valg, at de skal i hver deres klasse? Spørger bare fordi vi snart skal tage stilling til netop det:)

  Svar
  • Ja, det er i høj grad et bevidst valg. Selvom de ikke hænger sammen eller har samme venner, har vi oplevet, at de har været irriterede over ikke at have deres oplevelser for sig selv. Du ved, de har kappedes om at fortælle om turen/dagen/noget tredje. Særligt Vega har også haft behov for at have “sit eget”. Læg dertil en masse overvejelser omkring deres forskelligheder, både fagligt og modenhedsmæssigt og tanker omkring hvor fedt det er at gå i klasse med sin bror/søster, når man går i 8.

   Meeeen… på plussiden talte jo så, at familielivet bliver nemmere af at have dem i samme klasse. Kun et forældremøde, en gruppe børn/forældre, ens lærebøger/lektier, etc.

   Jeg tror ikke, der er ét rigtigt svar her. Hvad hælder I til?

   Svar
   • Åh, jeg ville da ønske, du helt selvfølgeligt havde sat dem i samme klasse, altså ønske det for mig og min beslutning, og ikke for dine børn :D Det store tvillingedilemma, jeg synes, det er pisse svært!! Jeg vil helst have dem i klasse sammen, men jeg er bare ikke sikker på, om det er mig eller deres behov!

    Tillykke med en god første skoledag :)
    Og rigtig god fornøjelse i aften.

    Svar
   • Jeg synes det er svært. Sofie vil helst have sin egen klasse og William vil gerne med Sofie. Samtidig skal vores liv jo også fungere og jeg er lidt bange for, at vi nemt kunne blive pressede hvis både skole og fritidsliv stritter i hver sin retning…

    Svar