Culottesteg


Culotte er utroligt lækkert, når det steges rigtigt og det gør det til et virkelig godt stykke kød at servere for gæster. Her får du min opskrift på culottesteg, som sikrer dig, den flotteste røde farve og lækkert, mørt og velsmagende kød. Og bare rolig: Opskriften er så godt som idiotsikker – du kan ikke mislykkes!

Perfekt stegt culottesteg

Som med stort set alle andre stykker kød, som jeg gerne vil have perfekt stegt, langtidssteger jeg min culottesteg. Langtidsstegning er i virkeligheden den dovne persons vej til at imponere alle gæster med det flotte stegte kød. Det slår bare aldrig fejl og samtidig er det så utroligt nemt.

Når du langtidssteger culotte ved lav temperatur, får kødet den flotte røde farve helt ud til kanten ( i stedet for en tynd stribe i midten) og samtidig får du det bedste og mest møre kød ud af din culottesteg.

Culotte - den perfekte culottesteg

Ingredienser

 • 1 culotte 1,2-1,4 kg
 • tørret rosmarin
 • groft salt

Sådan gør du

 • Rids fedtlaget på culotten og gnid det godt til med salt og rosmarin.
 • Afpuds evt. undersiden for sener (der plejer ikke at sidde noget nævneværdigt) og drys med salt og rosmarin. Læg stegen i et ovnfast fad.
 • Opvarm ovnen til 52 grader.
 • Sæt culottestegen ind og lad den hygge sig i ovnen i 3-4 timer, imens temperaturen i kødet langsomt arbejder sig op på 50-52 grader.
 • Tag stegen ud.
 • Opvarm grillen. Grill culottestegen ved høj varme, så du får et sprødt ydre på begge sider. Dette gøres bedst på udendørsgrillen, men du kan gøre det under ovngrillen, hvis du foretrækker.
 • Lad stegen hvile 5-10 minutter, før du skærer den ud.

Udskæring af culotte

 • Du skærer culotten fra den smalle del. Når du er cirka halvvejs, vender du stegen og skærer resten af skiverne fra siden.
 • Drys med godt med salt og peber og nyd det smør-møre røde, perfekt stegte kød.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Culotte - den perfekte culottesteg

Langtidsstegning af culotte

Jeg langtidssteger cullotte og slutter den herefter af på grillen. Du kan sådan set godt vende det om, så du bruner den på panden først og så langtidssteger den bagefter, men der er noget imponeringsfaktor i at smække det flotte stykke kød på grillen, imens gæsterne sultent ser til.

Og ja, vi griller året rundt. Også til nytår. Intet dufter så godt, som når Søren kommer ind i køkkenet med det nygrillede stykke kød.

Hvad serverer man til culottesteg?

Uh der er mange lækre ting, man kan servere til culotte og det afhænger lidt af anledningen og årstiden. Er vi i vinterhalvåret eller til nytår, ville jeg lave de lækre Pommes Anna med knoldselleri eller måske sellerifritter eller bønnefritter, hvis det var hverdag.

Skal der sovs til, ville jeg vælge en klassisk bearnaise, måske den frække trøffelbearnaise eller en klassisk rødvinssauce. Den franske løgsauce med skalotteløg ville faktisk også være lækker til. Men tjek de mange opskrifter på sovs/sauce her.

Var det i sommerhalvåret, ville jeg gå med en frisk kålsalat som fx den populære sommersalat med spidskål, ærter og blåbær.

Culotte - den perfekte culottesteg

Til dig, der er nervøs for at blive ruineret af at langtidsstege i din ovn

For det første, det er selvfølgelig helt frivilligt at lave denne opskrift. Foretrækker du en anden med kortere tilberedningstid, er det fint med mig.

Men lidt perspektiv gavner måske også i debatten, selvom jeg godt ved at perspektiv og nuancer klarer sig skidt ovre på Facebook.

Men her får du det alligevel: Hvis din ovn er af energiklasse A – A+++, bruger den cirka 1 kWh i timen, hvilket betyder, at det koster 2-5 kr. i timen at have ovnen tændt. Det koster altså mellem 8-20 kroner at langtidsstege din culottesteg. Og det er da bestemt i den høje ende, men hvis det knækker budgettet, er der nok heller ikke råd til culottestegen, gætter jeg på😥

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Culottesteg”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?