Cubansk picadillo er cubansk comfort food. Picadillo er en klassisk latinamerikansk kødsovs, som minder lidt om en bolognese, altså med hakket oksekød og tomatsauce, som findes i forskellige varianter alt efter hvilket land den laves i.
Den cubanske picadillo / kødsovs er tilføjet oliven og rød peberfrugt og den er smagt til med laurbærblade, paprika og spidskommen. Den originale opskrift indeholder derudover også rosiner og kapers, det har jeg dog udeladt. Der findes også en mexicansk picadillo, som indeholder kartofler og gulerødder samt en fillipinsk picadillo, som dog laves med svinekød.
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 1 rød peberfrugt gul eller grøn
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 300 g hakkede tomater
- 1 spsk tomatpure
- ¾ dl hvidvin kan erstattes med bouillon og lidt eddike
- 2 spsk lage fra oliven altså den lage som de grønne oliven ligger i
- 4 spsk Worcestershire sauce
- 1 tsk sød paprika
- 2 tsk spidskommen
- 1 laurbærblad
- 100 g grønne stenfri oliven
- Salt og friskkværnet peber
Til servering
- 700 g blomkålsris
- bredbladet persille
- Lime i både
Sådan gør du
- Snit løg og hvidløg fint.
- Skær peberfrugten i små tern.
- Opvarm en stor dyb pande med olie.
- Brun kødet godt af ved højeste varme, det må gerne få god farve. Krydr med salt og peber.
- Skru ned til medium varme og tilsæt løg, hvidløg og peberfrugt og steg med i et par minutter.
- Hæld vin på og lad det koge helt ind.
- Tilsæt krydderier, hakkede tomater, tomatpure og worchestersauce og evt. lidt salt og peber. Kom låg på og lad det simre i ca. 15 minutter.
- Tilsæt oliven og lad det simre videre i ca. 10 minutter uden låg.
- Smag til. Hak persillen og rør i kødsaucen.
- Server med blomkålsris og evt. lidt lime
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Cubansk picadillo – kødsovs med masser af smag
Jeg dypper forsigtigt tæerne i det cubanske køkken her, for sandheden er at jeg aldrig har besøgt Cuba. Det er dog på min bucket list og jeg har på fornemmelsen at det er et sted, man hellere skal besøge nu end om 10 år.
Men her forsøger jeg mig forsigtigt med en cubansk ret, nemlig picadillo. Jeg har serveret den med blomkålsris men kulhydratspisere kan selvfølgelig spise almindelige ris til.
0 kommentarer til “Cubansk picadillo”