Forbered dig på en virkelig lækker og fyldig kyllingesalat her. Kyllingen er flæskesværspaneret og har et sprødt ydre og dryppet over salaten, har du en lækker og stærk srirachadressing. Sriracha er en stærk chilisauce, som her er smagsgiver i dressingen. Virkelig lækker og snasket frokostsalat.
Crispy kyllingesalat med srirachadressing
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 300 g kyllingebryst
- 40 g poppede flæskesvær
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk sød paprika
- 1/2 tsk frisk oregano
- smør eller kokosolie til stegning
Srirachadressing
- 40 g mayonnaise
- 40 g cremefraiche 38% 18-38%
- 1 spsk sriracha
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk æblecidereddike
- 1 tsk sødning kan udelades
Sådan gør du
Crispy kylling
- Halver kyllingefileterne på langs.
- Slå ægget ud I en dyb tallerken og pisk det godt sammen.
- Knus flæskesværene i en foodprocessor til rasp.
- Hæld raspen i en anden dyb tallerken og bland med resten af krydderierne.
- Vend først kyllingen i æg og derefter rasp.
- Opvarm smør eller kokosolie på en pande og steg kyllingen gylden ved middel varme.
- Læg kyllingen på et stykke køkkenrulle for at dryppe lidt af.
Dressing
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til.
Salat
- Skær avocado og tomater i skiver eller tern.
- Bræk salaten i mindre stykker.
- Snit løget fint.
- Anret alle ingredienserne på to tallerkner og server dressingen til.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Sprøde kyllingennuggets i salat
Denne fyldige kyllingesalat er lidt som at få serveret kyllingenuggets på en bund af salat og hvem elsker ikke kyllingenuggets? Særligt når de er lavet helt kulhydratfrit ved at være paneret i flæskesvær.
Husk at du skal købe de ‘poppede’ flæskesvær, når de skal bruges til rasp. Køber du de gammeldags med tyk fedtkant, kører de helt fast i blenderen og du får en fedtet masse i stedet for en pulveriseret mel, du kan bruge til rasp.
Kyllingesalat med stærk chilidressing
Den stærke chilidressing smager superlækkert. Jeg har lavet den med sriracha, som er en meget populær chilisovs. Den indeholder dog sukker, hvilket får mange til at undlade den. Det er selvfølgelig også et helt fair valg. Selv kan jeg bedst lide at se på helheden. I dressingen her får jeg 1 g kulhydrat fra sukkerindholdet i sriracha. Det er langt under min personlige bagatelgrænse.
Ønsker du en sukkerfri chilisovs, kan du i stedet bruge sambal oelek eller harissa. Du kan endda lave din egen harissa efter denne opskrift: Harissa opskrift
Hej Jane,
Kan man erstatte flæskesvær med noget andet, da jeg ikke spiser det? :)
Måske panere med sesam i stedet? Altså vende i æg først og så sesam bagefter. Evt. sesam blandet med revet parmesan. Det er også virkelig lækkert :)
Søde Jane. Jeg har et KÆMPE problem 😉
Jeg har ikke timer nok i døgnet til at spise alle dine lækre retter 🤣
Efter et år med stress og andet sygdom, røg glæden for mad rigtig meget i baggrunden.
Men ikke nok med at du inspirerer på mad siden, har jeg også tænkt rigtig meget på, da du tog springet, forlod dit fortravlede job og satsede på at blive selvstændig. Du har inspireret mig til, at sige farvel til et job, jeg har haft i 13 år, de sidste 3 af dem var jeg bare ikke glad. Min skønne mand har mange gange sagt, det er det ikke værd, det er bare et job.
Livet i København er skiftet ud med dejlige Bornholm.
Da din nye bog derfor ligger i flyttekasser et eller andet sted midt i det hele, købte jeg 5 uger sensommer og efterår, super opskrifter og nemt er det. Alt bliver lige ganget op og så er frokosten hjemme. Måtte også lige have Keto e- bogen 👏🏻
Nemt, fantastisk og billigt. Jeg syntes virkelig jeg får meget for pengene. Tusinde tak 🌻
Ej Heidi, hvor GODT for dig! Altså ikke stress og sygdom men at du har taget det store skridt! Og godt at din mand bakker op. Livet bliver aldrig værre af at forlade et job, man er ked af. Glæder mig til at høre hvilken hylde, du lander på. Og hvor fedt med Bornholm❤️
Mums, så var aftensmaden i dag på plads. Glæder mig allerede. Har efterhånden altid de flæskesvær i fryseren. Laver en hel pose på en gang, og så smider jeg det i fryseren, så er det endnu nemmere når jeg lige får lyst til sprød kylling.