Det er altså ikke let at få en svampesuppe med bacon til at se appetitlig ud. Ungerne skulede da også en anelse, da jeg satte denne servering foran dem.
Men da de først havde smagt på den, lagde de ansigtet i mere venligtstemte folder. Suppen smager nemlig rigtig dejligt og er både mild og cremet. Det er vaskeægte efterårsmad!
Ingredienser
- 500 g svampe blandede (jeg brugte markchampignon, kantareller og østershatte)
- 50 g skalotteløg finthakket
- 2 fed hvidløg grofthakket
- 30 g smør , kokosolie eller baconfedt – uhm!
- 200 g tomater
- 2 kviste tørret timian
- 1 tsk gurkemeje
- 3 dl kyllingebouillon/hønsebouillon
- 2 dl fløde
- 1 spsk æblecidereddike
- 200 g bacon
- salt og friskkværnet peber
- 4 skiver lyst formbrød Low Carb brødmix fra Funktionel Mad
Sådan gør du
- Rengør svampene ved at børste dem med en tør børste og skær eventuelle beskidte ender fra.
- Hak alle svampene fint.
- Skær tomater i tern.
- Opvarm fedtstof i en sauterpande og sauter løg og hvidløg heri.
- Hæld herefter alle svampene på panden og rod godt rundt.
- Tilsæt nu tomater, krydderier, bouillon og fløde og lad suppen simre.
- Smag til med salt, peber og æblecidereddike.
- Skær bacon i tern og fordel dem på en bageplade. S
- Sæt pladen i en kold ovn og sæt termostaten på 200 grader varmluft. Hold øje med baconternene. De er færdige efter 10-15 minutter. Lad evt. franskbrødet varme med her.
- Inden servering kan du vælge at blende suppen med en stavblender.
- Portionsanret i dybe tallerkener, fordel bacontern i midten og drys med en fin urt på toppen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvis du er på udkig efter flere supper, finder du alle mine suppeopskrifter lige her.
Kan den fryses og varmes op igen?
Godt spørgsmål, mon ikke? Jeg har tit gjort det med supper men aldrig med svampesuppe, må jeg indrømme…
Jeg ledte efter en opskrift på “SvampeCappuccino” – efter et afsnit af “Han, Hun og Drømmeslottet” (S7E5) og tænker, at det må være det samme 😋
Svampe-cappuccino – det må du lige forklare. Det lyder jo alt for spændende😅
Altså 😂 det kalder de den opskrift Dick Strawbridge laver til deres 5 års bryllupsdag og de viser kun LIDT af det han laver – og ud fra det søgte jeg på CvampeCappucino – først ude i WWW og så dernæst hos dig, som jeg plejer for at se DIN udgave af en Svampesuppe… Og det stemmer faktisk MEGET overens det du har her 👆🏻 med det fra udsendelsenog WWW 😋😋😋
Altså 😂 det kalder de den opskrift Dick Strawbridge laver til deres 5 års bryllupsdag og de viser kun LIDT af det han laver – og ud fra det søgte jeg på CvampeCappucino – først ude i WWW og så dernæst hos dig, som jeg plejer for at se DIN udgave af en Svampesuppe… Og det stemmer faktisk MEGET overens det du har her 👆🏻 med det fra udsendelsenog WWW 😋😋😋
… Noget med at suppen kommer til at ligne (grødet) cappuccino når den bliver blendet… 🤔 🤪
Hahaaa hvor godt! Og kæft det er svært at få svampesuppe til at se bare tilnærmelsesvist indbydende ud😂
Hej! Ved godt det er en lidt ældre opskrift af slagsens, men hvis man er allergisk ovenfor tomater, har du nogle gode ideer til hvad man kan skifte det ud med? Tænker måske rød peber, eller ajvar relish? KH Anna
Ja det kan du helt sikkert og det er lige før jeg tænker, at du også kan udelade dem helt. :)
Wow….. Det burde faktisk være tiltrækkeligt at skrive, men må simpelthen lige tilføje- HOLD DA KÆFT DEN SUPPE VAR GOD. Min mand protesterede til at starte med, men endte med at spørge efter mere :)
Yay! Og så pyt med at den ikke vinder nogen skønhedskonkurrence :)