Nu hvor efteråret officielt er skudt i gang, kan vi lige så godt tage fat på comfort food, og her er denne cremede spinatret genial.
Udover at den er varmende og dejlig, er det også en af de retter, du kan lave i (næsten) panik, når indholdet af køleskabet ikke byder på meget andet end nødvendigheder. Grøntsagerne hiver du ud fra fryseren, og det er dejligt ind imellem at kunne bruge grønt fra frost også.
Cremet spinat med ost og kylling
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 600 g kyllingebryst
- 1 løg hakket
- 4 fed hvidløg
- 20 g smør
- 2 dl fløde
- 1-2 spsk citronsaft
- 1 dl kyllingebouillon/hønsebouillon (eller grøntsagsbouillon)
- 2-3 tsk tabasco
- 3 tsk røget paprika
- 500 g frisk spinat fx babyspinat optøet fra frost
- salt og friskkværnet peber
- 150 g revet ost (fx cheddar)
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Læg kyllingefileterne i et smurt fad og steg dem i ovnen i ca. 20-25 minutter.
- Tag dem ud, lad dem afkøle og skær kyllingekødet i tern og fordel dem i fire mindre skåle. Lad ovnen være tændt.
- Smelt smør i en sauterpande og sauter løg og hvidløg heri.
- Hæld kyllingebouillonen og fløden i sammen med citronsaft, tabasco, røget paprika og salt og peber og lad det koge op.
- Dræn spinaten for væske og rør dem ind i sovsen.
- Fordel spinatblandingen over kyllingen i skålene.
- Drys den revne ost over og kom skålene i ovnen i ca. 10-15 minutter, til osten er smeltet og blevet lidt gylden i det.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Comfort food på en kold dag
Det er simpelthen så dejligt at kunne lave et varmende og comfort-agtigt måltid ud af nærmest ingenting. Eller det er jo selvfølgelig ikke ingenting men det er bare nemme hverdagsingredienser og endda med frostgrønt.
At denne cremede spinat så samtidig smager superdejligt, er jo bare et plus.
Tænk at jeg så mange år efter du har lagt opskriften op, først skulle opdage den her i 2024.
Lavede den lidt på slum, brugte bl.a. lidt kylling fra din Chicken Parmasan, og hældte så bare lidt fløde og boullion i på øjemål. Kogte det sammen i en gryde sammen med spinaten, og op i en skål, klar til at spise. Glemte også osten (og ovnen haha), så kom revet parmasan på toppen, da det lige var det jeg havde i køleren.
Glimrende eksempel på, at opskrifter ikke skal følges slavisk, og man ikke skal forvente samme resultat som dit.
Men lækkert, og mættende var det. Tak for en god inspiration til en lækker ret 😋😋
Ej hvor godt! Jeg glemmer simpelthen også denne og den er jo så dejlig :)
Det bliver helt sikkert næste “madpakke” ret – der er jo til flere dage 👏 forsøger mig med frisk spinat ☺️
Stjerne ret!
Personligt smelter jeg osten i fløden, før jeg tilsætter spinatten. Men så uden osten ovenpå :) Det smager også glimrende.
Jaaarh hvor godt??
Det kommer vi nok ikke nærmere, men jeg er meget forundret !!! Jeg kan sagtens se osten på dit foto, men det gule rundt i kanten er ikke ost og heller ikke “grønlangkål-lignende” konsistens, som min.
Jeg ved ikke, hvad jeg gør galt, for jeg følger din opskrift til punkt og prikke…..
Jytte
Det er sovsen, du kan se i kanten.
Jeg forstår ikke hvorfor det går dig sådan på. Retter kan tage sig totalt forskelligt ud, også fra gang til gang. Alt efter hvordan man lige får det hele fordelt, anrettet osv.
Hej igen. Hvor blev mit forundrings-spørgsmål mon af ? Jeg skrev for een time siden?
Jeg har for første gang lavet denne lækre ret, men hvordan får du retten til at ligne fotoet på denne side ? Da jeg kom spinaten i, lignede det grønlangkål og herefter kom jeg osten på, men min ret ligner overhovedet ikke billedet!! Har du mon en forklaring på det ? Mvh jytte
Nej stadig ingen forklaring. Jeg ved ikke hvad du mener. Den er jo dækket af ost så der er ikke meget at se…
Hej.
Lækker ret, som jeg har prøvet for første gang i dag. Jeg har et forundring-spørgsmål.
Hvordan kan din portion se sådan ud !!!!
Da jeg jeg havde vendt spinaten i, lignede mit grønlangkål !!! Herefter dryssede jeg cheddar over og satte det i ovnen. Det lignede på ingen måde din ret!!! Det er ret frustrerende – jeg har gjort præcist som foreskrevet i opskriften. Har du mon en forklaring på det ? Mvh jytte
Nej det har jeg ingen forklaring på??♀️
Lyder meget lækker – den skal jeg prøve i morgen. Kan retten fryses nu hvor der er spinat i den?
Det er et godt spørgsmål og nej, det skal man vel egentlig ikke så.
Personligt har jeg lige pt. 4x potioner af denne ret i fryseren.
Det skal genopvarmes og dette gør jeg personligt med micro’en. Der er ingen vejledning – jeg giver det 30 sekunder af gangen, indtil jeg er glad for det.
Har lige opdaget madbanditten og prøvet denne opskrift. Det er SLET ikke mig, men tror, at det er røget paprika, der gør det. Prøver med almindelig paprika næste gang.
Glæder mig til at gå på videre opdagelse i opskrifterne.
Jeg har spist denne ret nærmest hver uge siden jeg så den, så lækker er den! Jeg kan godt lide også at bruge champignon, flødeost og en smule hakket jalapeños i. Så bliver den virkelig cremet og intens i smagen.
Orv ja, hvor lækkert. Jeg bruger alt for lidt jalapenos, til trods for at jeg elsker den kant de giver retter. Tak for tip!
Jeg har lavet den med hakket kylling og sprøde bacontern. Det var også et kæmpe hit!
Haha! Den kommentar hænger godt ved. Jeg mener det stadig… ;)
Det lyder super lækkert – jeg elsker spinat og denne ret skal prøves når vi er kommet ned i temp. vi har nemlig stadigvæk sol og i går havde vi +33 gr. hvor jeg bor. Ja, efterår bliver det lige pludselig og så skal denne ret indgår i mine retter med spinat igen tvivl om det!
Jane, tak for alle dine skønne opskrifter og den inspiration du giver i løbet af en uge.
Uhmmm, den opskrift skal prøves, mens vi er hjemme i Herning:-)
Det er min ynglings opskrift fra “året rundt”. Kan anbefales at tilsætte små bacon stykker:-)
Uargh, jeg er faktisk bare slet ikke klar til efterår! Jeg fryser allerede og har uldsokker på… ;-)
Jeg tænkte ellers lige på dig, da jeg skrev “cremet” i overskriften! ;-) Og væk med uldsokkerne! Her går vi i birkenstocks til tæerne bliver blå!