Cremet lakrids-is lavet på ismaskine


I går lavede jeg lakrids-is lavet på ismaskine! Oh joy, en lækker konsistens!

Lakrids-is lavet på ismaskine - sukkerfri opskrift

Cremet lakrids-is lavet på ismaskine

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Pisk æg luftige med vaniljepulver.
 • Pisk fløden semi-stiv og pisk lakridspulveret heri.
 • Bland æggemassen i flødemassen og hæld hele balladen i ismaskinen og kør, indtil den er klar. I min tog det ca. 25-30 minutter, men det er muligvis ikke det mest forfinede maskineri.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hjemmelavet is på ismaskine

Jeg har nemlig købt en ismaskine. Jamen, den nærmest sprang op i kurven til mig, og så kostede den næsten ingenting, og vi var i Malmø, og jeg følte mig sådan lidt i det spontane hjørne. Så nu har jeg altså en ismaskine. Og mand, nogle cremede is, man kan lave på sådan en!! Farvel stenhård parfait-agtig is lavet på den dovne måde. Let’s face it. Jeg bliver bare aldrig typen, der lige husker at røre i isen, når den først er sat på frost!.

Jeg har lavet lakrids-is (selvfølgelig), og det blev über-über-lækkert. Jeg lavede igen den ketosevenlige helt sukkerfrie variant, men lavede den denne gang med hele æg. Det foreslog de i det hæfte, der fulgte med maskinen. I selvsamme hæfte var der også tip til, hvordan kan kunne gøre vanlige is-opskrifter LCHF-venlige. Elsker Sverige!!

Som et frækt twist, kan du drysse med Johan Bülows raw lakridspulver på toppen. Arh, men det er så godt! Og den, der nævner, at det er 3. eller 4. gang, jeg bringer lakrids-is opskrift her på bloggen, kommer en tur over knæet. Okay?

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

36 kommentarer til “Cremet lakrids-is lavet på ismaskine”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Lakridsisen kører i ismaskinen lige nu… men den er faldet helt sammen.
  Har jeg mon misforstået det med æggene. Der står ikke noget om, at de skal skilles og piskes separat blommer/hvider, så det gjorde jeg ikke.
  Skal flødeskummet stadig kun være semi-stift, når lakridspulveret er pisket i?
  Uanset konsistens, så glæder vi os til at smage din opskrift i aften:)

  Svar
  • Hej Eva
   Der må jeg blive dig svar skyldig. Jeg har ikke erfaring med at den falder sammen. Jeg har kun gjort som du, altså pisket æggene sammen og fløden semi-stiv, hvis det er et ord :-)

   Svar
 2. Det er en super god opskrift men der er meget lakrids pulver i så man behøver ikke at tage så meget lakrids pulver i men ellers smager den rigtig godt

  Svar
 3. Nu ved jeg ikke hvilken slags lakridspulver, du brugte, men jeg brugte rålakridspulver fra Urtekram, og den blev godt nok lidt stærk. Og ting kan ellers normalt ikke smage for meget af lakrids til mig… Men det er jo nok også fordi, der ingen sukker er i…?

  Svar
 4. Hej.
  Jeg har lige lavet og spist lakridsis.
  Jeg synes, den mangler lidt sukker.
  Kan man event. komme lidt sukrin i?

  Svar
  • Det kan du sagtens. Jeg er helt vænnet af med den søde smag og derfor vil mine opskrifter ofte være i underkanten søde ;-)

   Svar
 5. min nye ynglings-is er ½ l fløde pisket til skum med 2 tsk Sukrin melis, piskes sammen med saften fra 2 citroner, skal af 1 citron og en bøtte Mascapone, aldeles lækkert

  Svar
 6. Altså, den is der…. :) Nu købte jeg en billig ismaskine i Imerco. Vejledningen var ret dårlig, men jeg forstod da så meget som at skålen skulle i fryseren i min. 8 timer inden brug. Fint nok, det kom den så. Men da jeg så skulle have isen rørt sammen (der stod i manualen, at det som regel tog 15-30 min), og efter den havde kørt i en halv time, var der ikke sket en dyt. Ismassen var fuldstændig samme flødeskumsagtige konsistens, som inden jeg puttede den i ismaskinen, og så satte jeg den i fryseren, og den fik jo så alligevel den parfaitagtige konsistens, som jeg ville undgå. Hvad gør jeg mon galt? I denne opskrift, skal isen så ikke forestille at være klar til at blive spist efter de 35-30 min. som beskrives ovenfor? Eller skal den fryses bagefter alligevel?

  Mvh.

  Svar
 7. Åhhhh det ser lækkert ud og lyder til at være en let opskrift. Jeg er også lakrids-fan, og har tænkt på at lave en lakrids-is.
  I torsdags lavede jeg is med ruterbiler i.
  http://www.madling.dk/is-med-rutebiler/

  Familien blev vældig glad og roste isen. Laver jeg en lakrids-is er jeg sikker på, at få den for mig selv, da jeg er den eneste herhjemme som er til lakrids.
  God weekend :-)

  Svar
 8. jeg var så heldig at få en ismaskine med kompressor for 1000 i aldi for nogle uger siden. dvs. skålen ikke skal i fryseren først. og der er is på 30-40 minutter. har prøvet med cheasy 0,1 og jordbær. hverken sukker eller fedt (undskyld jane;-)

  Svar
 9. Hjemmelavet is er fantastisk! Tog min ismaskinen brug sidste sommer til ‘alm. sukkeris’ og i år mer det så blevet til lchf-style :-)

  Laver chokoladeis, lakridsis, vanilieis m. chokoladestykker og evt. jordbærmos….mmmmm…. Sidste år lavede jeg også hyldeblomstsobet – hvis jeg er hurtig i år, kan jeg måske nå at lave lchf-hyldeblomstsaft og deraf sovet….. Glæder mig allerde ;-)

  Lavede faktisk så meget is sidste år at fryseren var ved at sprænges – for lavede mere end vi kunne nå at spise (ja, tro det eller lad vær!) :-)

  Svar
 10. Jeg har en philips til en ca 600 købt i sverige :) det er nok clas ohlson du har været i i Emporia :)

  Svar
  • Du får en cremet is på ismaskine i modsætning til den hårde parfait-agtige is, hvis man laver den med håndmixer og så på frys. Medmindre du husker at røre i den imens den er på frost. Det er dog endnu aldrig lykkes mig ;-)

   Svar
 11. Hvad har I for nogle ismaskiner så? Lyder som noget, der er svært at leve uden, især hvis man kan lave cremet lakridsis. Mums! Jeg synes at hver gang jeg skal købe en ny køkken-dims bliver jeg overvældet af udvalget.

  Mvh.

  Svar
 12. Hvor i Malmø købte du is-maskinen? Jeg skal til Malmø på onsdag og jeg kunne også komme til at være lidt spontan :-)

  Svar
  • Vi stoppede ved det der Emporia center for at kigge nærmere på det (kan ikke rigtig anbefales), og der var sådan en billig isenkram i stue-etagen, som havde billig ismaskine – og vaffeljern for at det ikke skal være løgn. Så nu har jeg også et vaffeljern, der kan lave firkantede vafler. ;-)

   Svar
   • Åååh lige præcis et vaffeljern mangler i min ellers storslåede samling af køkkenudstyr. Måske man liiige skulle finde den der butik, du taler om.

    Svar
 13. Åh ja en ismaskine er FANTASTISK!!
  Jeg har selv nogle ynglings is jeg laver herhjemme når vi skal forkæles!

  Den første er hindbær is som består af yoghurt natural, pasturiserede æggehvider (som piskes stive), sukker og hindbær mos! det smager som om englene synger!

  Og rabarber is!! UHM det kan anbefales – det er fuldkommen det samme som hindbær isen blot med rabarber kompot! OG DET ER LÆKKERT!!!

  Svar
 14. Fantastisk! Helt uden sødestoffer? har længe tænkt at min is-maskine skulle i gang igen, men har ikke haft søddemiddel, så jeg er über glad! TAK!

  Svar
 15. For pokker, hvor ser den is bare lækker ud. Jeg har før lavet lakridsis, men aldrig LCHF style. Vi har også en ismaskine, og jeg elsker, når vi laver is på den. Jeg skal hermed hjem og lave lakridsis, tak for tippet.

  KH. Lene

  Svar
 16. Okay så – jeg siger ikke noget! ;-)
  Jeg er jo stor fan af min ismaskine, så jeg undrer mig over, hvordan du har levet uden så længe! :-D
  God weekend til jer!
  Kh Eva – med hjemmelavet hvid chokolade med lakrids og hindbær på køl!

  Svar