Cremet kylling kofta er resultatet af en omgang boller i karry, der har fået barn med en butter chicken 😅 Nemlig bløde, saftige kyllingekødboller i en cremet karrysauce. Lad dig ikke forskrække af de mange ingredienser, mange af dem går igen i både kødboller og saucen.
Men i denne opskrift får du altså kyllingekødboller i en lækker, cremet sovs med masser af smag. Jeg garanterer (næsten), at alle i familien vil være begejstrede for denne.
Ingredienser
Kofta
- 600 g hakket kyllingekød gerne kyllingebryst, som du selv hakker
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk frisk ingefær revet
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 håndfuld frisk koriander
- 2 tsk garam masala
- 1 tsk chilipulver kan udelades
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 spsk pofiber
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk olivenolie eller smeltet smør
- 2 spsk smør til stegning evt. mere
Karrysauce
- 2 spsk smør
- 2 spsk garam masala
- 1 tsk gurkemeje
- 1 knsp kanel
- 1 tsk chilipulver kan udelades
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 3 cm frisk ingefær
- 1 dl yoghurt naturel
- 2 dl tomatpassata / mosede tomater
- Salt og friskkværnet peber
- 100 g frisk spinat fx babyspinat
- 1 dl fløde
- 1 håndfuld frisk koriander
Sådan gør du
- Kom det hakkede kyllingekød i en skål.
- Hak løget fint samt krydderurterne, riv hvidløget og ingefær fint og kom det ved sammen med alle krydderierne, pofiber og olivenolie.
- Rør det hele sammen med en ske eller gaffel.
- Form små kyllingekødboller (ca. 30-35 gram) og steg dem i smør i en dyb pande. Tag dem af panden. De behøver ikke være helt gennemstegte, da de simrer færdigt i saucen.
- Kom lidt ekstra smør i panden og kom alle krydderiene i sammen med løg, lad det stege lidt, til løgene er klare og krydderierne dufter, uden at brænde på!
- Kom fintrevet ingefær og hvidløg ved.
- Kom yoghurt, fløde og passata ved, rør rundt og lad det koge op.
- Smag den til med salt og peber + evt. ekstra krydderier.
- Kom spinaten i og lad det falde sammen. Kom dernæst kødbollerne ned i saucen og ved det rundt.
- Skru ned på svag varme og lad det simre i 10-15 minutter.

Kofta med kylling
Kyllingekødbollerne er rørt med både friske krydderurter samt friske og tørrede krydderier. Jeg har det nogle gange lidt stramt med købt kyllingefars, så jeg foretrækker tit at hakke min egen ud af hele kyllingebryst, da jeg synes, det bliver bedre.
Men er tiden knap, kan færdighakket kylling også sagtens bruges. Dog er min erfaring, at du ikke skal røre farsen for meget fx med en elpisker, så bliver det melet og usammenhængende. Så rør den hellere lidt forsigtigt sammen med en ske eller gaffel.
Hvis du er vild med både kyllingekødboller og karry så tag evt. også et kig på Thai kødboller i karry, som er Thai-versionen af boller i karry og kylling kofta.
Tilbehør til kylling kofta
Det mest oplagte at servere til er naturligvis blomkålsris evt. blomkålsris med gurkemeje. Du kan også sagtens servere det med fx snittet spidskål eller ekstra frisk spinat.
Hvis du har lidt mere tid kan du også lave den lækre og friske indiske salat med appelsin og birkes, måske også raita-dressing og selvfølgelig de lækre glutenfri naan brød.
Jeg har ikke prøvet opskriften endnu, men savner at jeg nemt kan generere en indkøbsliste.
Hej Bettina
Det er jo netop det du kan med PLUS-medlemskabet. Hvis du tilføjer retten til en samling/madplan inde på din favoritside, genereres der en indkøbsliste til dig.
Hvis du ikke er medlem allerede, kan du prøve det gratis her: https://www.madbanditten.dk/plus/