Cremet kylling kofta


Cremet kylling kofta er resultatet af en omgang boller i karry, der har fået barn med en butter chicken 😅 Nemlig bløde, saftige kyllingekødboller i en cremet karrysauce. Lad dig ikke forskrække af de mange ingredienser, mange af dem går igen i både kødboller og saucen.

Men i denne opskrift får du altså kyllingekødboller i en lækker, cremet sovs med masser af smag. Jeg garanterer (næsten), at alle i familien vil være begejstrede for denne.

Cremet kylling kofta, karrysauce med saftige kyllingekødboller

Cremet kylling kofta

Føj til favoritter Print Pin
4
|
40 minutter

Ingredienser

Kofta

Karrysauce

Sådan gør du

  • Kom det hakkede kyllingekød i en skål.
  • Hak løget fint samt krydderurterne, riv hvidløget og ingefær fint og kom det ved sammen med alle krydderierne, pofiber og olivenolie.
  • Rør det hele sammen med en ske eller gaffel.
  • Form små kyllingekødboller (ca. 30-35 gram) og steg dem i smør i en dyb pande. Tag dem af panden. De behøver ikke være helt gennemstegte, da de simrer færdigt i saucen.
  • Kom lidt ekstra smør i panden og kom alle krydderiene i sammen med løg, lad det stege lidt, til løgene er klare og krydderierne dufter, uden at brænde på!
  • Kom fintrevet ingefær og hvidløg ved.
  • Kom yoghurt, fløde og passata ved, rør rundt og lad det koge op.
  • Smag den til med salt og peber + evt. ekstra krydderier.
  • Kom spinaten i og lad det falde sammen. Kom dernæst kødbollerne ned i saucen og ved det rundt.
  • Skru ned på svag varme og lad det simre i 10-15 minutter.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Kofta med kylling

Kyllingekødbollerne er rørt med både friske krydderurter samt friske og tørrede krydderier. Jeg har det nogle gange lidt stramt med købt kyllingefars, så jeg foretrækker tit at hakke min egen ud af hele kyllingebryst, da jeg synes, det bliver bedre.

Men er tiden knap, kan færdighakket kylling også sagtens bruges. Dog er min erfaring, at du ikke skal røre farsen for meget fx med en elpisker, så bliver det melet og usammenhængende. Så rør den hellere lidt forsigtigt sammen med en ske eller gaffel.

Hvis du er vild med både kyllingekødboller og karry så tag evt. også et kig på Thai kødboller i karry, som er Thai-versionen af boller i karry og kylling kofta.

Tilbehør til kylling kofta

Det mest oplagte at servere til er naturligvis blomkålsris evt. blomkålsris med gurkemeje. Du kan også sagtens servere det med fx snittet spidskål eller ekstra frisk spinat.

Hvis du har lidt mere tid kan du også lave den lækre og friske indiske salat med appelsin og birkes, måske også raita-dressing og selvfølgelig de lækre glutenfri naan brød.

Cremet kylling kofta, karrysauce med saftige kyllingekødboller

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Cremet kylling kofta”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?