Laktosefri koldskål


Man kan ikke vinde helt, når man skal lave hjemmelavet koldskål, og man samtidig gerne vil undgå mælkeprodukter, soyaprodukter og sukker. Så her må sluges et par kameler, hvis man vil spise koldskål med familien i sommervarmen.

LCHF KOLDSKÅL

Hjemmelavet laktosefri koldskål

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
20 minutter

Ingredienser

  • 6 æggeblommer
  • dl laktosefri fløde
  • 1 dl laktosefri yoghurt naturel fra Thise
  • ½ liter sojamælk
  • tsk vaniljepulver
  • 4 spsk SukrinMelis
  • 1 øko-citron øko, skal og saft herfra

Sådan gør du

  • Vi skal bruge tre skåle her. To mindre og en større.
  • Æggeblommerne piskes med sukrin og vanilje til en lys æggesnaps i den ene lille skål.
  • Fløden piskes luftig i den anden lille skål.
  • I den store skål hældes soyamælken, yoghurten, citronskal- og saft og blandes godt.
  • Æggesnaps og piskefløde røres forsigtigt heri. Du kan også godt piske dem sammen, men så må du leve med lidt skum på toppen.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Der er et utal af forskellige opskrifter på nettet, men her kommer min version. Den er hverken mælkefri eller soyafri, men den er laktosefri og sukkerfri. Og low(er) carb end de traditionelle sukkerholdige af slagsen.

Til gengæld er det den bedste laktosefrie koldskål, jeg har smagt. Den rammer rigtigt både på smag, cremet konsistens, syrlighed, og den har god balance mellem citron- og vaniljesmagen.

Men det er jo bare min ydmyge mening, og der findes jo næsten lige så mange slags koldskål, som der findes mennesker.

Men hvad nu med kammerjunkerne?

Skal du have knas på din cremet koldskål så finder du low carb-kammerjunkerne her: KAMMERJUNKERE

Cremet koldskål i sommervarmen. Velbekomme!

INDLÆGGET INDEHOLDER AFFILIATELINKS.

Prøv PLUS gratis i 7 dage

Få adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

Altsammen gratis de første 7 dage.

Ja tak – start prøveperiode nu!

MadbandittenPLUS

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

11 kommentarer til “Laktosefri koldskål”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane!

    Jeg er laktoseintolerent, og har ledt efter Thise Laktosefri yoghurt alle steder!
    Hvor pokker har du fundet den? :-)

    Vh. Henriette

    Svar
  2. Jane, du ved jeg elsker dine retter og denne må jeg naturligvis også prøve, nu når der er et strejf af sommer.

    Laktosefri fløde, agavesirup og sukrin melis – Jeg må ud og shoppe igen. Det er jo (endnu) ikke ting jeg har på mit nye lager af spændende ingredienser.
    Fløden og agavesirup – kan det fås i almindelige supermarkeder ?
    Sukrin melis – er det hos Helsamin eller lignende.

    Oplever at visse ingredienser kan være svære at få fat på, selv i helsekost butikker. Har du indkøbs-fif til de lidt mere specielle ingredienser?

    :)

    Svar
    • Søde, Irming. Koldskålen bliver du glad for, er jeg sikker på. Portionen er ret stor, men resterne kan fryses i små bægre og spises som is.

      Laktosefri fløde og agavesirup kan du få i de fleste store supermarkeder. Irma er altid et godt bud, hvis du ikke vil gå forgæves.

      Agavesirup og sukrinmelis kan du få i helsekosten. Min favorit er Helsemin inde over for hovedbanen. De har et stort sortiment. Helseminkæden synes jeg også har de bedste priser. Ofte handler jeg på nettet. Her er netspiren.dk en af de bedste shops. De har et kæmpe sortiment og hurtig som lynet levering.

      Sukrin melis er principielt bare sukrin som er pulveriseret. Hvis du har en kaffemølle, tror jeg, du kan pulverisere det selv og slippe for at købe en ny pose. Sukrin kan være lidt svært at få opløst i væske, så derfor har jeg brugt melisversionen her.

      Det er en dyr opstart at få købt alle de nye ingredienser, men så snart dine nye “basisvarer” er på plads i køkkenet, kan du lave så godt som alle opskrifter ;-)

      Svar
    • Skålene er hjembragt af min mand. Det er egentlig sylteglas, og der er derfor også låg til. De hedder “Weck”, hvis det kan hjælpe…

      Svar