Grøntsagssuppe med parmesan og chorizo


Grøntsagssuppe med parmesan og chorizo er en slags tøm-køleskabet-suppe med en masse grøntsager og fløde. Efteråret er jo den perfekte sæson for gode, varmende grøntsagssupper.

lækker cremet grøntsagssuppe med parmesan og chorizo

Grøntsagssuppe

Føj til favoritter Udskriv Pin
toppet med parmesan og chorizo
5
|
30 minutter

Ingredienser

Topping

Sådan gør du

 • Skær grøntsagerne i grove tern og sauter dem bløde i smør eller kokosolie.  
 • Tilsæt dåsetomaterne, krydderierne og bouillonen og lad suppen simre under låg i ca. 20 min.
 • Hæld hele balladen i foodprocessoren eller blenderen og blend til den ønskede konsistens.
 • Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt fløden og lidt parmesanost og giv den et opkog. Gem resten af parmesanen til topping.
 • Skær chorizo i tern eller skiver og steg den sprød på panden.
 • Smag til og server med ekstra parmesan og chorizo.

Noter

NB: For mere protein kan du med fordel servere suppen med en rest kylling skåret op i tern.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Denne opskrift er oprindeligt fra 2012 – okay, det er længe siden. Men forleden fik den et nyt forsøg og et nyt (tiltrængt) billede.

Suppe med grøntsagsrester

Udover en skovlfuld vitaminer giver grøntsagssupper også muligheden for at få tømt ud i grøntsagsskuffen.

Suppen er nemlig ligeglad med, om grøntsagerne er halvtrætte og slatne. Så hvis man væbner sig med grøntsagssupper, slipper man helt for nogensinde at smide grøntsager ud. Win!

Denne suppe startede ud som en tomatsuppe inspireret af Henriettes, indtil min søster på Instagram bemærkede, om ikke de andre grøntsager mon følte sig lidt snydt over, at jeg kun fokuserede på tomaterne i navnet. Point taken. Ikke tomatsuppe. Grøntsagssuppe!

I øvrigt er dette kun en del af ingredienserne, for jeg havde glemt både løg og hvidløg, da jeg tog billedet. Og alle ved jo, at god mad starter med løg og hvidløg.

Cremet suppe til hele familien

Ud af disse lækre råvarer kom en god, cremet suppe, som alle medlemmer i familien kunne lide. Det ene barn agerede dog lidt under protest, men det hjalp at få lov at hælde stykker af stegt chorizo og ekstra ost i.

De fleste børn er, tror jeg, vant til at få serveret suppe engang om ugen i børnehaven. Det kan man lige så godt bygge videre på, for det er jo en genial måde at få grøntsager i børn. Min datter bemærkede godt nok, at denne suppe altså overhovedet ikke lignede den tomatsuppe, de plejede at få i børnehaven. For den fra børnehaven var helt rød og fin og min var mere orange og klumpet. Jeg kan kun gisne om, hvilken slags tomatsuppe det er, de har fået i børnehaven ;-)

Dette blev på mange måder en tøm-køleskabet-suppe, og den kan derfor varieres i det uendelige.

Vi spiste den med stykker af stegt chorizo og ekstra ost. Det mættede faktisk ikke helt nok til et aftensmåltid, men næste dag spiste jeg en portion til frokost, hvor jeg skar en rest af en højrebsbøf i tern og puttede i. Det var straks et helt anderledes mættende måltid.

lækreste cremede suppe med masser af grøntsager, parmesan og chorizo

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “Grøntsagssuppe med parmesan og chorizo”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Vi er store fans af grøntsagssuppe herhjemme! Før ville jeg have serveret fuldkornssuppehorn til, for at øge mæthedsgraden lidt – har du et forslag til et LCHF- venligt alternativ?
  TAK for en vildt inspirerende blog, som dog har holdt mig vågen den halve nat, fordi jeg liiiiige skulle læse lidt mere, og derefter drømte vildt om mad… :)

  Svar
 2. Vi har i dag været på tur i Bøndernes Hegn sammen med 13 andre voksne og 17 børn. Suppen blev varmet op på bål og serveret i krus med brød til. Smagte skønt og gav varmen indefra. Det var et stort hit.

  Svar
 3. Har lige lavet denne SKØNNE suppe! Og det er uden sammenligning den bedste suppe jeg har lavet! Er generelt ikke så meget til supper, men Mums siger jeg bare :-)

  Svar
 4. Eeeeelsker efterårets supper :-)
  Mine unger havde den skønneste madmor i børnehaven som lavede skøn mad. Og herhjemme fik vi lokket meget nyt mad i dem blot med den lille løgn om at det var en af Ninas (madmor) opskrifter – stakkels børn med lyvende forældre der til gengæld har børn der elsker (for det meste da) grønne sager og sjove retter.

  Svar