Der er fuld gang i repriserne her på bloggen, og middagen i går var ingen undtagelse. En fantastisk, men meget overset, suppe, som jeg laver alt for sjældent. Denne cremet grøntsagssuppe med bid er nemlig helt genial.
Hvis du skranter lidt eller har en forkølelse på vej, så kan denne suppe lige rydde luftvejene engang. Den er nemlig spækfyldt med både chili og hvidløg. Jeg har tidligere bragt opskriften her. Men den kan såmænd godt gentages.
Ingredienser
- 150 g løg
- 4 fed hvidløg
- 2 røde chilier en snittet, en halveret, begge udkernet
- 200 g rød peberfrugt
- 300 g gulerødder
- ½ l grøntsagsbouillon
- 2½ dl fløde
- ½ dl koncentreret tomatpuré
- 1 tsk cayennepeber
- 1-2 tsk paprika
Sådan gør du
- De hakkede løg, hvidløg og den hakkede chili sauteres i (kokos)olie, til løgene er klare.
- Gulerødder og peberfrugter i tern tilsættes og sauteres et par minutter.
- Hæld væsken og krydderierne i og lad den simre under låg i 15 minutters tid. Tag de halve chilier op og kasser dem. Ellers bliver suppen for stærk, synes jeg.
- Til sidst køres det hele en tur igennem blenderen eller foodprocessoren, og du har nu en perfekt cremet suppe med god sødme og bid.
Noter
Men der skal jo protein til, og det blev i form af kyllingelår (classy, ikke?). Ungerne elskede det (kyllingen) og spiste, som var det deres livs sidste måltid. Kyllingelår holder, det gør det bare.
0 kommentarer til “Cremet grøntsagssuppe med bid”