Cremet græskarsuppe med smag af Thailand


Græskarsuppe får en fløjsblød konsistens, som også børn elsker. Og her hvor den er forklædt i i gode thai-smage er den endnu bedre.

Butternut squash-suppe – et stort hit

Denne græskarsuppe var et stort hit herhjemme – hos mig men også hos ungerne, som lappede den i sig! Den er lækker cremet i konsistensen, har en smuk orange farve og smager af Thailand. 

Hvis bare jeg kunne sidde med tæerne i sandet og spise denne, ville det være næsten som at være i Thailand.

Cremet græskarsuppe med smag af Thailand

Cremet græskarsuppe med smag af Thailand

Føj til favoritter Udskriv Pin
4 personer
|
35 min

Ingredienser

  • 1000 g butternut squash eller hokkaido
  • 50 g løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stængel citrongræs
  • 3-4 cm ingefær
  • 2 tsk gul karrypasta
  • 1 tsk rød karrypasta tilpas mængden af karrypasta efter styrken
  • 1 spsk kokosolie til stegning reklamelink
  • 400 ml kokosmælk
  • ca. 200 g kokoscreme fra yderligere en dåse kokosmælk, altså kun den fede del
  • 2 spsk sojasauce eller glutenfri tamari reklamelink
  • 1 spsk fiskesovs
  • 2 dl vand med en smule bouillon eller kyllingebouillon
  • 3 kaffir limeblade
  • 1 spsk limesaft
  • 1 tsk salt efter smag og bouillon
  • Frisk koriander til pynt
  • 200 g kødrest Vi brugte rester af kylling.

Sådan gør du

  • Halver græskaret og skrab fyldet ud.
  • Skær skrællen fra og skær græskarkødet i tern.
  • Skær løg og hvidløg i mindre stykker, riv ingefær og snit citrongræs fint.
  • Opvarm kokosolien i en stor gryde og lad løg, hvidløg, citrongræs, ingefær og de to karrypasta riste heri.
  • Tilsæt græskartern og vend dem rundt. Lad dem sautere lidt.
  • Tilsæt nu resten af ingredienserne og lad suppen koge i ca. 30 minutter.
  • Imens kan du lynstege dit valgte kød i en pande ved siden af.
  • Når græskarternene er møre, fisker du limebladene op og blender suppen cremet med stavblenderen.
  • Fordel kødet i serveringsskåle og hæld suppen over.
  • Pynt med frisk koriander inden servering.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Græskarsuppe – fløjlsblød og cremet

Denne opskrift på græskarsuppe har den lækreste konsistens, du kan forestille dig. Hvad enten du bruger butternut eller hokkaido, giver græskarret simpelthen den dejligste konsistens.

Butternut er den mest kulhydrattunge af de to, så brug hokkaido, hvis det er et fokuspunkt. Og vil du gerne endnu længere ned i kulhydratindhold, kan du erstattet noget af græskarret med blomkål. Det kan man faktisk godt slippe godt fra.

Græskarsuppe med smag af Thailand
Foto: Columbus Leth til De bedste fra Madbanditten

Bliv Sommerklar med Madbanditten

Sommerferien nærmer sig, men du kan stadig nå at blive Sommerklar med Madbanditten.

Nem og realistisk protokol til vægttab på en sund og sikker måde❤️

 

 

45 kommentarer til “Cremet græskarsuppe med smag af Thailand”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg har tænk mig at lave denne fantastisk suppe, men jeg har en plan om at bruge bacon til suppe som tilbehør i steden for kylling. Er det dum ide? Jeg er på anden uge i keto!

    Svar
    • Mjaaah det ved jeg ikke lige. Det vil jo nedbringe proteinindholdet betragteligt – eller hvis du prøver at matche det, øge kalorieindholdet betragteligt.

      Svar
  2. Mums – jeg lavede denne lækre suppe i søndags, og det var en kæmpe succes! Min mand har allerede bestilt mig til at lave den igen i weekenden :D Og ihhh hvor er der mange spændende opskrifter her på bloggen, det er svært at beslutte sig for hvor man skal starte :)

    Svar
  3. Hej Jane. Det er måske indlysende for de fleste, men jeg har altså stadig ret svært ved at finde ud af hvilke opskrifter der er strikse og ikke strikse i din nyeste bog. Det er så smart at det står i mæt og slank bogen :-) Er denne suppe striks? Kan ikke umiddelbart se at der er nogle ingredienser der ikke er strikse, bortset fra græskaret! Er det den bandit der gør at denne skønne suppe ikke høre under striks? Tak ;-) Kh. Nana

    Svar
    • Det er jo fordi det ikke er en eksakt disciplin det her med striks LCHF. Det er jo et spørgsmål om samlet kulhydratindtag på en dag og her ligger striks i den lave ende med måske 20-30 g kulhydrat om dagen (evt. fratrukket kostfibre, hvilket giver lidt ekstra spillerum). Hvis du ikke gider tælle, kan du bruge de enkle retningslinjer her: HVad er striks LCHF egentlig?

      Svar
      • Tak for mega hurtigt svar :-) Jeg læser lige retningslinjerne for striks igen ;-) Jeg er bare tosset med når du f.eks lige skriver “denne ret bliver skriks hvis du bytter gulerødder ud med squash” Det gør det supernemt at navigere rundt i opskrifterne og bruge flere af dem hvis man i perioder spiser striks :-) Jeg er i øvrigt fan af både dine bøger og opskrifter og er sukkerfri på min 3. måned nu! Det føles skønt! Jeg spiser ikke LCHF for at tabe mig, men fordi jeg får det både fysisk og psykisk bedre af det!! Så tak for kæmpe inspiration :-)

        Svar
  4. Så er jeg igang med opskriften. Men glemte lige at min karrypasta er hjembragt fra Thailand. Den er en del stærkere en den vi kan købe herhjemme

    Svar
      • Vi skal der ned igen i år, så der kommer sikkert lidt gode sager med hjem igen. Spiser du aldrig nudler og ris når du er i Thailand. Jeg syntes det kan være lidt svært at undgå

        Svar
        • Vi skal afsted til marts :) Vi har været derude hvert år de sidste 5-6 år og jeg har faktisk klaret mig fint på kød og grønt og kokosmælk og så har jeg spist en masse frugt. I sommer rejste vi rundt derude i 5 uger og her spiste jeg en del ris, og det fungerede også helt fint, så det er lidt forskelligt hvad jeg lige gør. :)

          Svar
  5. Vi har prøvet en del forskellige slags græskarsuppe, men dette er klar den bedste. Vi har efterhånden lavet den en del gange allerede dette efterår. Den er virkelig god

    Svar