Crème brûlée er en af mine absolutte favoritdesserter fra det franske køkken og en, jeg har lavet et utal af gange. De sidste par år er den røget i glemmebogen, så her trækker vi den op igen – endda i en opskrift uden sukker.
Ingredienser
- 4 dl fløde
- 4 æggeblommer
- 50 g sødning fx Sukrin Gold
- 1/2-1 vaniljestang
- 1 nip salt
- evt Sukrin Gold til karamellisering
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 110 grader almindelig ovn.
- Pisk æggeblommer og sødning godt sammen.
- Varm fløden op med salt, vaniljekorn og vaniljestang, til den når 90 grader.
- Tag fløden af og hæld den lidt ad gangen i æggesnapsen. Pisk det godt sammen.
- Hæld massen tilbage i gryden og varm op til 80 grader. Det er vigtigt, at det ikke bliver for varmt, for så gryner massen og skiller. Den må endelig ikke koge!!
- Lad massen køle af i ca. 30 minutter til stuetemperatur.
- Fjern skummet på toppen med en ske.
- Hæld massen i 4 ovnfaste skåle.
- Bag cremen i 40-60 minutter. Cremen skal være fast, når du tager den ud, men må gerne blævre lidt, når du skubber til den.
- Stil skålene på køl til dagen efter eller mindst i et par timer.
- Drys sukrin gold/sukker på hver og karamelliser med en gasbrænder. Sørg for at flytte brænderen hele tiden så det ikke brænder og bliver bittert. Gør det evt. over et par gange for at styre varmen bedre.
- Server som de er eller fx med lidt bær eller andet.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Crème Brûlée uden sukker
På mange måder er Crème Brûlée jo den perfekte Low Carb-dessert. Den er fyldt med æggeblommer og piskefløde og det største problem er sukkerindholdet.
Denne opskrift på Crème Brûlée er sukkerfri. Der kan være flere grunde til at lave sin dessert sukkerfri og det vil jeg slet ikke gøre mig til dommer over.
Creme Brulee til gæster
Crème brûlée er alletiders gæstedessert. Imponeringsfaktoren er høj, det smager forrygende, og det hele kan laves i forvejen. Det eneste, man gør på dagen, er at brænde sukkeret på toppen.
Jeg vil dog sige, at jeg ikke serverer den sukkerfri variant her til mine gæster. Jeg laver den med helt almindeligt sukker og lever lykkeligt med det, men det er selvfølgelig et personligt valg.
Et kompromis, jeg tror, man fint kunne slippe afsted med er også at bruge alternativ sødning i selve cremen men karamellisere med ægte sukker på toppen.
Creme med karamel
Det kræver en gasbrænder for at få den rigtige karameliserede overflade. Særligt min mand er begejstret for den del af arbejdet. Tænk sig, at måtte bruge en gasbrænder indendøre! Lucky him!
Da jeg lavede crème brûlée til mit dinnerparty forrige lørdag, var det første gang i årevis, jeg lavede det. Men det er jo overraskende nemt.
Hvad brænder man sin Crème Brûlée med?
Du skal bruge en gasbrænder (reklamelink). Det kan virke lidt voldsomt at stå der med åben ild på festaftenen men samtidig er imponeringsfaktoren jo temmelig stor.
Jeg foreslår at den, der har drukket mindst alkohol, står for brændingen. Stay safe, du ved!
Crème Brûlée – holdbarhed og frysning
Du kan sagtens lave dine Crème Brûlée’er flere dage i forvejen og bare opbevare dem i køleskab. De kan også fryses.
På serveringsdagen tager du dem op – lader dem tø op, hvis de har været frosset – og før servering brænder du sukkeret på toppen.
Hej Jane tak for altid dejlige opskrifter som jeg bruger flittigt kan jeg undlade sukkert i massen og måske bruge noget andet smag vanilje
Øøhm fortæl mig lige hvorfor…? Smagen i creme brulée kommer jo fra sukker og vanilje…
Hej🌸
Jeg vil gerne vide hvor har du købt den fine creme brulee skål med øre?
Med venlig hilsen
Betina Carlsen
Dem har jeg købt i Imerco. Godt nok for noget tid siden :)
Hej Jane.
Hvad menes der med 1 salt?
1 knps eller 1 teske eller?
Mvh Ajaaja
Hov sorry, det er hermed rettet :)