Crème Brûlée


Crème brûlée er en af mine absolutte favoritdesserter fra det franske køkken og en, jeg har lavet et utal af gange. De sidste par år er den røget i glemmebogen, så her trækker vi den op igen – endda i en opskrift uden sukker.

Crème Brûlée uden sukker

På mange måder er Crème Brûlée jo den perfekte Low Carb-dessert. Den er fyldt med æggeblommer og piskefløde og det største problem er sukkerindholdet.

Denne opskrift på Crème Brûlée er sukkerfri. Der kan være flere grunde til at lave sin dessert sukkerfri og det vil jeg slet ikke gøre mig til dommer over.

Jeg vil dog sige, at jeg ikke serverer den sukkerfri variant her til mine gæster. Jeg laver den med helt almindeligt sukker og lever lykkeligt med det, men det er selvfølgelig et personligt valg.

Et kompromis, jeg tror, man fint kunne slippe afsted med er også at bruge alternativ sødning i selve cremen men karamellisere med ægte sukker på toppen.

Vil du lave Crème Brûlée uden sukker, kan du bruge opskriften herunder.

Crème Brûlée - opskrift på den lækre franske dessert uden sukker

Crème Brûlée

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
1 t 40 min

Ingredienser

  • 4 dl fløde
  • 4 æggeblommer
  • 50 g sødning fx Sukrin Gold (reklamelink)
  • 1/2-1 vaniljestang
  • 1 salt
  • evt Sukrin Gold til karamellisering

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 110 grader almindelig ovn.
  • Pisk æggeblommer og sødning godt sammen.
  • Varm fløden op med salt, vaniljekorn og vaniljestang, til den når 90 grader.
  • Tag fløden af og hæld den lidt ad gangen i æggesnapsen. Pisk det godt sammen.
  • Hæld massen tilbage i gryden og varm op til 80 grader. Det er vigtigt, at det ikke bliver for varmt, for så gryner massen og skiller. Den må endelig ikke koge!!
  • Lad massen køle af i ca. 30 minutter til stuetemperatur.
  • Fjern skummet på toppen med en ske.
  • Hæld massen i 4 ovnfaste skåle.
  • Bag cremen i 40-60 minutter. Cremen skal være fast, når du tager den ud, men må gerne blævre lidt, når du skubber til den.
  • Stil skålene på køl til dagen efter eller mindst i et par timer.
  • Drys sukrin gold/sukker på hver og karamelliser med en gasbrænder. Sørg for at flytte brænderen hele tiden så det ikke brænder og bliver bittert. Gør det evt. over et par gange for at styre varmen bedre.
  • Server som de er eller fx med lidt bær eller andet.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Crème Brûlée - opskrift på den lækre franske dessert uden sukker

Hvad brænder man sin Crème Brûlée med?

Du skal bruge en gasbrænder (reklamelink). Det kan virke lidt voldsomt at stå der med åben ild på festaftenen men samtidig er imponeringsfaktoren jo temmelig stor.

Jeg foreslår at den, der har drukket mindst alkohol, står for brændingen. Stay safe, du ved!

Crème Brûlée – holdbarhed og frysning

Du kan sagtens lave dine Crème Brûlée’er flere dage i forvejen og bare opbevare dem i køleskab. De kan også fryses.

På serveringsdagen tager du dem op – lader dem tø op, hvis de har været frosset – og før servering brænder du sukkeret på toppen.

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

  • energiberegninger på alle mine opskrifter
  • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
  • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
  • færdige madplaner, jeg laver
  • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler
  • adgang til at lytte til min podcast (og stille dine egne spørgsmål, du ønsker jeg svarer på deri)

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Crème Brûlée”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane tak for altid dejlige opskrifter som jeg bruger flittigt kan jeg undlade sukkert i massen og måske bruge noget andet smag vanilje

    Svar