Cravings – sådan slipper du af med dem


Cravings, dvs. en stærk lyst til at spise noget, oftest noget sødt, chokolade, kage, eller andet lækkert, er et stort problem for mange og kampen er ægte, vil jeg sige.

Rigtig mange starter KETO for at slippe af med cravings, og det er også ganske effektivt og for nogle betyder det, at trangen forsvinder helt, mens andre oplever, at trangen mindskes men ikke forsvinder helt.

Dog vil jeg næsten sige, at de fleste af os har dage ind imellem, hvor trangen til at spise whatever kan virke uimodståelig stor. Mange faktorer er på spil men hyppige er søvnunderskud, følelser, vi ikke har lyst til at mærke, stress og PMS.

I dag kunne jeg godt tænke mig at dele nogle strategier til at bekæmpe cravings. De er lavet med udgangspunkt i dig, der spiser low carb/KETO og ikke dig, der spiser high carb/fedtfattigt. Til dig vil mit råd være at spise low carb/KETO.

Men i dag forudsætter jeg altså, at du allerede gør det.

Cravings er normalt i starten på KETO

Inden vi starter, vil jeg lige nævne, at det kan være helt almindeligt at have cravings i starten, når man lægger kosten om til LCHF/KETO.

Det skyldes ganske enkelt, at kroppen er i en reel energikrise. Kulhydraterne er taget væk og fedtforforbrændingen er stadig ikke helt i gear endnu. Hjæææælp!!

Disse cravings er helt reelle og tippene herunder kan fint bruges, men det kan være udmærket lige at mobilisere en portion viljestyrke for at komme igennem denne fase. Det er som regel værst den første uge og den skal bare overståes, så du kan komme videre.

Tip til at overkomme cravings/sukkertrang på KETO

1 Spis mere salt

Vi har talt om det mange gange før, men at du får salt nok er uhyrligt vigtigt, når du spiser keto. Jeg vil ikke gentage det hele her men henvise til KETO-bogen (som du skal eje – læs kapitel 7) og til dette indlæg.

Måske skyldes dine cravings, at du spiser for lidt salt og det er både gratis, kaloriefrit og ufarligt at teste, så øg dit saltindtag og se om ikke det hjælper. Det gør det utroligt ofte.

2 Spis mere mad

Det er helt almindeligt at underspise på KETO, enten bevidst eller ubevidst, og det er bl.a. derfor det er så effektivt til vægttab. Men spiser du alt, alt for lidt, kan du opleve, at din krop konstant skriger på energi. Med rette kunne man sige.

Spis derfor nok mad. Hold kulhydratindtaget helt lavt men spis så meget kød og fedt, du har lyst til, hvis du oplever stærke cravings.

 Jamen så taber jeg mig jo ikke, kan jeg godt høre indvendingen lyde. Og det er sandt, at det vil fjerne dit kalorieunderskud den dag, men det er stadig længder bedre end at falde tilbage i kulhydraterne og derefter stå med en følelse af, at du skal ‘starte forfra’.

Og nogle gange handler det bare om at komme igennem dagen på bedst mulig vis.

Når cravings har forladt dig og der igen er faldet ro over kroppen, kan du langsomt sætte mængden af mad, du spiser lidt ned. Det giver formentlig helt sig selv, men hvis det ikke gør, kan du prøve at skrue bevidst ned.

Er du på den gale keto-vogn, hvor du tror, at det handler om at spare på protein for at kunne spise herremeget fedt, er du på gal kurs og skal læse dette indlæg og derefter begynde at følge retningslinjerne fra mine KETO-bøger.

3. Spis (endnu) færre kulhydrater

At skære ned på kulhydraterne er det mest effektive tip til at minimere cravings, synes jeg, og har du stærke cravings, trods at du spiser LCHF/KETO, synes jeg, du skal skære længere ned. Også selvom det betyder, at du i nogle dage spiser ubetydeligt få kulhydrater.

Skær så langt ned i kulhydraterne, at du mærker dine cravings slippe sit tag i dig og bliv der et par dage. Derefter kan du øge kulhydraterne lidt igen. Hvis du altså vil.

4. Undgå sødemidler, sød smag og bagværk

Sødemidler er ikke din ven.

Din hjerne er nemlig formentlig ligeglad med, om du spiser sukker eller sukrin. Den registrerer den søde smag og tænker: Perfekt, det vil jeg have mere af!

Derfor: er du en person med stærke cravings, skal du stoppe med alt, der smager sødt, blødt og rart.

Cravings er som en herreløs kat. Jo oftere du fodrer den, jo oftere kommer den til dig.

Cravings på KETO - sådan kommer du over dem

Derfor er løsningen heller ikke at lave Keto-versioner af de kager og desserter, du savner.

De vil tværtimod fastholde dig i det jerngreb, du prøver at slippe ud af og når du efter noget tid ser, at din vægt overhovedet ikke rykker sig eller gisp, rykker sig den forkerte vej, bliver dit søde bagværk den perfekte glidebane tilbage til alle de kulhydratfyldte søde sager.

Hvorfor skal du nøjes med erstatningerne, når du alligevel ikke belønnes med vægttab?

(hint: stop med at spise dem, og så skal vægttabet nok komme).

Du skal spise kød og fedt og grøntsager. Ikke bagværk.

5 Find glæde i andet end mad

Det sidste punkt her er lidt specielt, idet det overhovedet ikke handler om maden.

Det handler snarere om, at det ikke er uvant at møde mennesker, der har tillært sig at bruge mad/søde sager til at fylde et tomrum eller skabe noget glæde eller indhold i dit liv. Og det er meget mere almindeligt, end man forestiller sig, tror jeg.

Og selvom det gør lidt ondt at skrive/læse, synes jeg, det er et vigtigt punkt at have med.

For hvis maden fylder en funktion, som den ikke bør, og vi prøver at adresserer den med ovenstående strategier, så symptombehandler vi, uden at have fat i årsagen. Og så bliver det svært at nå helt i mål.

Arbejdet består derfor i at finde glæde og indhold ved aktiviteter, der ikke har noget med mad at gøre.

Lav havearbejde, lær at strikke, tag et kursus i noget, du har ønsket dig at lære, dans og syng til musik, lær at meditere, eftersøg ligesindede i dit lokalområde og gå ture sammen, meld dig ind i det lokale fitnesscenter og prøv deres forskellige hold, indtil du finder noget, du kan lide, få en hund eller en kat, en hobby eller i virkeligheden hvad som helst, der bringer glæde ind i dit liv.

Dette punkt er jo et godt stykke uden for mit område, men jeg synes, den var vigtig at have med alligevel.

Håber, du kan bruge ovenstået tips til at undgå cravings på KETO til noget ♥

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

36 kommentarer til “Cravings – sådan slipper du af med dem”

 1. Hej
  Hvis man er i byen og der bliver lavet færdig bearnaise sauce fra Jensens eller lignende, bør man så holde sig fra det?

  Svar
  • Det er lidt et personligt valg. Jeg ville spise det, hvis det blev serveret ude. Det gælder også, hvis det var en sovs, der var jævnet med mel fx. Jeg oplever ikke at det er et problem at have den slags små forskellen mellem ude og hjemme.

   Svar
 2. Hej Jane (igenigen) 😊
  Fin dag helt som planlagt. Var til fødselsdag, og det gik fint, var slet ikke fristet 😊

  Svar
 3. Hej Jane
  Dagen er gået som den skal 🙂
  Jeg prøver virkelig at spise nok, så jeg ikke bliver sulten, men kan godt mærke, at det trigger noget i mig. Jeg får lyst til at tælle kalorier, som jeg har gjort I mange år når jeg har skulle tabe mig, det giver en uro ikke at have den kontrol.

  Svar
  • Årh så fedt Mette!❤️
   Og ja, det andet er svært. Jeg forstår godt det svære i at slippe kontrollen. Kontrol er jo på mange måder i centrum her og det gælder jo også kontroltabet ved sukkerindtaget.
   Jeg synes ikke, at kalorietælling behøver være skidt. Det er mere fokusset, der kan være lidt risky. Hvis du nu fx tæller for at sikre at du spiser nok protein og tilstrækkeligt med kalorier er det jo et andet fokus end en øvelse, der består i at spise så lidt som muligt. Så det kan jo godt bruges positivt eller konstruktivt.
   Men det er et meget personligt og individuelt valg. Hvis du kigger tilbage, har kalorietælling så overordnet set bidraget med mest positivt eller mest negativt i dit liv?

   Svar
 4. Hej Jane
  En god sukkerfri dag 😊
  Dejligt at høre dine mails igen fra sukkerfri kurset, de giver SÅ meget mening 🙏

  Svar
 5. Yes, en dag helt efter bogen, og dejligt at gå i seng uden ondt i maven og ubehag af at spise alt det sukker.

  Svar
   • Tak ❤

    Jeg har læst Why we get fat af Gary Taubes, som jo er meget overbevisende. Vil gerne læse flere bøger om keto og sukker som motivation, kender du nogle gode?
    Jeg kunne godt bruge et netværk af andre som også gør dette, kender ingen der spiser liw carb. Kender du til nogle gode netværk?
    Kh. Mette

    Svar
    • Jeg kender desværre ingen gode netværk. Jeg kan ikke rigtigt deltage i den slags, for at være ærlig.
     Jeg læste en interessant bog fornyligt som hedder Food Junkies af Vera Tarman. Den er meget i tråd med mit sukkerkursus og er baseret på abstinens og accepten af at man ikke kan spise som alle andre. Jeg tror måske der er er et tilhørende online kursus også. Hun er dygtig og sympatisk, synes jeg.

     Jeg har et enkelt produkt som kører sammen med en lukket Facebook-gruppe. Gruppen er ikke så aktiv længere men det er nogle virkelig seje og erfarne Keto-damer, der er deri. Det er det, der hedder Keto Living.

     Svar
 6. Hej Jane
  Uhh det er svært at vende det igen når man først er røget i…..
  Men mit ønske om at komme ud af sukker/kulhydrstmisbruget er SÅ stort, så jeg ved at jeg kan. Jeg vil ikke være en overvægtig 50 årig med livsstilsygdomme.
  Jeg blev jo aldrig færdig med dit sukkerfri kursus pga. sygdom, så jeg begynder forfra på det i morgen tidlig og følger det slavisk denne gang.
  Jeg skal til 4 fødselsdage i denne måned, men jeg taler med dem jeg skal ud til inden om hvad jeg spiser og tager selv mad med, hvis det er nødvendigt.
  Når man er inviteret til kage om eftermiddagen, anbefaler du så at jeg evt tager nogle mandler med eller bare ikke spiser noget, den er lidt svær synes jeg?
  Kh. Mette

  Svar
  • Jeg ved det, det er virkelig svært🤯 Hæng i og skriv til mig hver aften, så længe du har brug for det. At stå til regnskab for noget kan være en stor hjælp i starten.

   Og godt spørgsmål med fødselsdagene. Jeg sørger for at spise godt hjemmefra, så jeg er mæt og ikke fristes så nemt. Jeg plejer ikke at have noget med men det kan du sagtens, hvis det kan fungere. Sig at du lige undgår gluten/sukker i en periode pga. maveproblemer eller lign. Det forstår de fleste. Pøj pøj❤️

   Svar
 7. Så lykkedes det med en dag efter bogen uden sukker 😊

  Tænker at købe bogen better than before efter at du skrev om den i en af mails på kurset.

  Svar
  • Sådan Mette!💪🏼 En dag af gangen. You got this!
   Og ja, skøn bog. Hele abstainer/moderator er kun en lille del af det, men den er tankevækkende og læseværdig hele vejen igennem.

   Svar
 8. Hej Jane

  Jeg røg big time i igår med overspisning af sukker…4 uger inde i keto kurset ØV!!

  Jeg har altid overspist i sukker og det har været og er et stort problem for mig, vægten stiger i overspisningsperioderne og derefter med hjælp fra diætist vægttab og derefter overspisning i sukker igen, også starter det hele forfra,
  Har brugt en formue på diætister.

  Jeg har et kæmpe ønske om at komme ud af sukkermisbruget og det er den største årsag og mål til at jeg er på keto, men mine cravings overtog bare fuldstændigt her i weekenden, og så er det så pokkers svært at komme tilbage på sporet igen. Vil dog også gerne tabe mig 10 kg.

  Lige før ketokurset var jeg på dit fri for sukker kursus, men godt en uge inde i forløbet fik jeg corona med ondt i maven og kvalme, og kunne kun spise skyr, og det resulterede i at jeg igen endte i sukkeret.
  Blev meget lettet over, at du på dette kursus skriver, at man ikke behøver at lære at spise en smule sukker, for det kan jeg ikke. Er ellers det jeg altid har fået at vide at jeg skulle kunne.

  Det jeg nok har gjort forkert her på ketokurset er, at jeg tæller kalorier, hvilket jeg har gjort i mange år, er meget kontrollerende.
  Der ud over har jeg ikke spist morgenmad for at spare på kalorierne, har dog stadig fået ca. 1500 kcal dagligt.

  Lige nu er det vigtigt, at jeg kommer på sporet igen, så det her ikke fortsætter.

  Kh. Mette

  Svar
  • Hej Mette
   Kæmpe kram til dig❤️❤️
   Problemet her er at ønsket om vægttab og ønsket om at slippe sukkeret bliver modstridende. I hvert fald i en periode. Kalorieunderskud trigger sukkertrang og cravings og det er derfor den sukkerafhængige skal gå meget forsigtigt til værks.
   Netop som du er inde på og som du sikkert også husker fra sukkerkurset, så er idéen om at springe morgenmaden over en risikabel strategi for den sukkerafhængige. Det trigger hjernen til at tro, at der er mangel på føde og derfor sender den dig de stærke spisetanker. Din hjerne tror simpelthen at overspisningen er nødvendig for din overlevelse. I stedet vil du hellere fylde på med godt med protein fra morgenstunden.

   Så de næste par dage (og fremover) vil jeg anbefale dig:
   1) tre solide måltider om dagen med masser af animalsk protein og grøntsager
   2) husk væske og salt
   3) stop op inden du tager den første bid af ‘noget snack-agtigt’, som ikke er rigtig mad. Det er hundrede gange nemmere at stoppe før den første bid end efter.
   4) hvis du kan, så smid de madvarer ud, du har hjemme, som du kunne finde på at overspise i. Gør dit hjem til et helle, hvor du kan slappe af
   5) vær særligt på vagt fra dag 0-5 og især dag 3-4. Alting er bedre på den anden side, men der er en lille bakke du skal over der.

   Og skriv til mig hver aften, inden du går i seng. Det hjælper at stå til regnskab for en anden end os selv i starten.
   You got this!!❤️

   Svar
   • Tak Jane ❤
    Problemet for mig her på ketokurset var ikke “bare” den første uge, havde stadig ret kraftige cravings efter de 3 uger, hvilket jo også endte med sukker.
    Tænker du at jeg kan komme ud over det ved at spise de 3 måltider hver dag?
    Jeg oplever de kraftige cravings især lige efter jeg har spist.
    Er det vigtigt ift. cravings at holde KH på max 20 g?
    Når du siger jeg kan skrive til dig, hvilket jeg er sikker på vil hjælpe mig, tænker du så, at jeg skal skrive til dig her?
    Kh Mette

    Svar
    • Jeg forstår :) Min pointe er mere, at de første fem dage er højrisiko og kommer du ikke over dem, er du jo ligevidt. Det betyder ikke at alt er smooth sailing derefter men bare at mange falder tilbage der i de første dage og aldrig kommer videre. Og det skal vi undgå.
     Jeg tror, 3 måltider pr. dag, gerne spist på de samme tidspunkter hver dag er et godt udgangspunkt for en misbrugshjerne. Det giver din hjerne en opfattelse af at der regelmæssigt kommer mad ind og den behøver ikke gå i panik. Og ja, max 20 g er så absolut vigtigt. Jo færre, jo bedre vil jeg næsten sige.
     Hvis du føler cravings, efter du har spist, skal du først og fremmest tjekke, at dit måltid er korrekt sammensat og ikke indeholder triggere. Derefter skal du drikke et glas vand med salt og sætte en timer til 20 minutter senere. I de fleste tilfælde vil der være faldet ro på der. Hvis ikke, kan du drikke en kop te med 1-2 tsk kokosolie.
     Og ja, skriv bare her :)

     Svar
  • Ja, det plejer de. Meget – sammenlignet med når man spiser kulhydratrig kost. Men det kan godt tage lang tid før de forsvinder/dæmpes helt.
   Og desværre er der nogle af de ting, der er nødvendige for vægttab, som trigger cravings. Som fx underspisning/kalorieunderskud.

   Bedste tip til færre cravings er:
   1) nok protein – især til morgenmaden
   2) et ikke alt for aggressivt kalorieunderskud
   3) nok salt
   4) regelmæssige måltider spist på samme tidspunkt hver dag
   5) varsomhed med madvarer, der trigger cravings (frugt, nødder, mælkeprodukter)

   Svar
 9. Hejsa,
  Jeg har flere af dine bøger.
  Kørte lchf i et halvt år, tabte mig godt 12 kg.
  Men men men. Jeg har et stort problem med alle de grøntsager. Jeg elsker grøntsager og spiser dem gerne. Konsekvensen er at mit masvesyre går amok.
  Har mavesår og får dagligt medicin mod for meget mave syre… Når indtaget bliver for stort(maven bestemmer her) så har jeg en konstant gnaven, som også kan føles som sult. Måtte opgive lchf. Jeg køre nu på lclf.. Eller en mellemting. Jeg er blevet madforvirret.. Kan ikke længere handle normalt ind.. Og det ender med træls meget kalorielet mad, som er kedeligt. Men har tabt 10 kg igen
  Hvad kunne du råde mig til?
  Hilsen en frustreret fan

  Svar
  • Jeg har ingen erfaring med mavesår men hvis jeg var i din situation ville jeg teste at tage en periode, hvor jeg holdt kulhydratindtaget så lavt som overhovedet muligt, tror jeg. Dvs. også skruede ned for grøntindtaget og prioriterede protein og fedt. Når der så er ro på, ville jeg eksperimentere med at øge kulhydratindtaget lidt igen.

   Svar
   • Tak Jane for svaret.
    Det giver god mening.
    Jeg er lidt på vej derhen, ved at mindske i taget af grøntsager.
    Så skal jeg lige overvinde fedtforskrækkelsen igen..

    Svar
 10. Jeg har købt keto-bogen og har tabt
  9 kg på 8 uger og er meget tilfreds.
  Endelig en forklaring på mange års forfejlede forsøg med lfhc.
  Jeg har fundet et brødmix fra Sukrin
  Der hedder Fiberbrød, det smager godt og er meget lavt på kulhydrater.
  Jeg synes at have læst flere steder at du synes man skal holde sig fra den slags. Er det rigtigt og hvorfor?
  Mange hilsner Bente

  Svar
  • Wow Bente, godt gået.

   Jeg forholder mig lidt forsigtigt til brøderstatninger af den grund at de ofte er næringsfattige, kalorierige og nemme at overkonsumere sammenlignet med rigtig mad bestående af kød, grønt og fedt. Men det kan være meget individuelt. Selv spiser jeg dem ikke (eller meget sjældent).

   Svar
 11. Jeg er egentlig startet med keto, men mangler noget mere viden om det. Jeg fandt et sted på nettet, hvor man kunne købe opskrifter til 6 ugers diæt, men det virker så voldsomt.
  Jeg er vegetar og har brug for hjælp til en diæt, der er for vegetarer. Jeg er en kone på 68,der har brug for at tabe 8-10kg. Og derefter vedligeholde det. Min mand er egentlig et forstyrrende element, da han absolut ikke vil forstå at jeg vil undvære kulhydrater.
  Har du også diæt til vegetarer?
  Venlig hilsen
  Lis Todd

  Svar
  • Med al respekt for diverse keto-kostplaner, man kan finde på nettet, falder de fleste i samtlige keto-fælder der findes og det fylder min indbakke op, når jeg skal hjælpe folk ud af de problemer, det har givet dem. Hvis du vil lære om keto, er min bog (i al beskedenhed) den grundigste keto-ressource på markedet og siden du skriver til mig, var det måske en idé at kigge på den? Du finder den her: KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt

   Når det er sagt, er bogen jo ikke skrevet til vegetarer og keto og vegetarer bliver lidt svært på den lange bane. Jeg tror, du vil få mere langvarig succes ved at vælge en low carb-kost, der tillader lidt flere kulhydrater end keto gør. Jeg giver et bud på hvordan sådan en kost kan se ud her: Low Carb Vegetar

   Svar
 12. Hej Jane.
  Ja nu skriver jeg lige herinde, synes nogengange det er lidt overvældende at vide at alle venner og familie kan læse mine kommentare til dig, så derfor vælger jeg af og til at skrive her.
  Det er jo evigt aktuelt det med cravings.
  Jeg kan sagtens ha’ en form for cravings, men jeg spiser bare aldrig noget der ikke er inden for rammen, men derfor kan jeg godt overspise i flæskesvær og low carb kage…altså ikke helt vildt meget, men så meget at jeg får det lidt træls. Det er ikke noget der sker hver dag, langt langt fra, og når det er sket så går der længe inden jeg gør det igen, for jeg får det ikke spor godt af det.

  Men det der fik mig til at skrive er jo netop, at der må da være forskel på den cravings du snakker om og så det med at jeg får lyst til noget lækkert og bager en lille kage, og måske samtidig lige har købt flæskesvær, så kan det godt løbe lidt af med mig, eller hvis jeg lige har bagt LCHF brød, så kan jeg også gå lidt amok.
  Men det der sker efterfølgende, og ret hurtigt, er jo at jeg bestemt ikke har lyst til mere. Og nu er mine kager jo næsten måltidsagtige, så lidt sødning er der i. Men så er det vel ikke cravings, men mere blot en af mine dage hvor jeg har en sær trang til at forsvinde ind i en mavepine fordi jeg har spist 2 stk kage og 30 flæskesvær. Det er ligesom den der dræbende tunghed der på en måde er meningen, og der er ski da mærkeligt, er det ikke.
  Pernille

  Svar
  • Ja det er egentlig et godt spørgsmål. Altså hvornår det er en craving og en udefinerbar følelse til at spise mere. Måske er det det samme.

   Uanset synes jeg, at den bedste strategi er at spise noget, der er kulhydratfattigt. Også selvom man spiser for meget. Og den dulmende effekt, som kan virke til at være målet, er måske netop målet. Og så kan man begynde at kigge på, hvad det er, man sætter den i stedet for.

   Jeg tror ikke at meningen er, at vi aldrig skal have cravings. Det tror jeg er urealistisk. Mere vigtigt er at prøve at forstå, hvorfor de opstår og komme igennem dem på bedst mulig vis (som du også gør :))

   Svar
 13. Hej Jane.

  Jeg vil rigtig gerne være med, men jeg er lidt bekymret for om jeg har råd til maden på SU, ved du ca hvad det koster over en måned? Altså med din kostplan?

  Mvh
  Katrine

  Svar
  • Er det Kickstartforløbet, du mener?

   Både forløb og LCHF/KETO i det hele taget kan spises på alle budgetter. Du bestemmer selv om du vil spise oksemørbrad eller hakket oksekød fx og på den måde kan prisen stige og falde alt efter budget. Desuden er der stor forskel på priser i Irma, Netto osv.

   Min madlavning er i den lavpraktiske ende, også af økonomiske hensyn så det vil være meget hakket kød, fars, kylling osv.

   Jeg mener, jeg havde en kursist op SU, som sagde, at hun handlede for 500 kr om ugen. At jagte tilbud og fylde fryser er dødsmart, både ift. at få hverdagen til at glide nemmere men bestemt også til at holde madbudgettet nede.

   Svar
  • Hej Katrine.
   Jeg er selv på SU, og har været på keto i ca 6 måneder. Jeg handler ind for 100-300 kr pr uge, og det går meget nemt. Keto er det billigste mad, da du faktisk ikke oplever sult så ofte, og meget lidt mad gør dig mæt. Jeg har altid æg, avokado olie, mozzarella ost, pålæg eller salami i mit køleskab. Så hapser jeg bare noget af det, hvis jeg ikke orker at lave mad. Desuden er det kun meget lidt du rent faktisk kan købe i et supermarked på keto, så at handle ind er lige pludselig meget simpelt og hurtigt overstået.
   Jeg fylder min fryser med tilbuds kød og bunkevis af minutbøffer. Jeg gør stor brug af olivenolie, avokadoolie, kokos olie og hørfrøsolie, hvilket jeg godt kan finde på at tage et par spsk af efter aftensmad hvis jeg ikke har fået fedt nok. De flasker olier holde længe.

   Jeg vil anbefale dig Janes inspirerende bog om keto. Her har jeg ofte lavet nogle af retterne på en SU venlig måde.

   Held og lykke med KETO livet, det glæder mig altid når mennesker starter op på det. Det fantastisk for krop og sind.

   Svar