Crack chicken


Crack chicken – eller crack kylling på dansk – er vist en amerikansk opfindelse, og det er som sådan egentlig ikke en særlig opskrift, men mere en henvisning til en ret med kylling, der smager virkelig godt, og man derfor kun har lyst til at spise mere af.

Og allerede der er vi jo ude i et sted, hvor man skal træde varsomt. I hvert fald har jeg tidligere fået vrede læsermails fra folk, der følte, at jeg negligerede folks ægte misbrugsproblemer ved at bruge sådan et udtryk. Og det gør jeg altså ikke, men føler du dig trådt over tæerne, vil jeg gerne beklage på forhånd.

Crack chicken

Crack chicken

5 fra 4 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
30 minutter

Ingredienser

  • 300 g kyllingebryst
  • 50 g bacon
  • 0,5 tsk hvidløgspulver
  • 0,25 tsk røget paprika
  • salt og friskkværnet peber

Topping

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Skær baconen i mindre stykker og steg den sprød på en pande. Læg til side og lad fedtet blive på panden.
  • Bank evt. kyllingen lidt fladere og drys med hvidløgspulver, paprika, salt og peber.
  • Brun kyllingen godt af på begge sider i panden med baconfedtet.
  • Læg kyllingen i et ovnfast fad, eller lad den blive i panden, hvis den kan gå i ovnen.
  • Rør flødeost sammen med de tørre krydderier, tilsæt evt. en spsk vand eller fløde, så blandingen bliver lidt mindre fast.
  • Fordel blandingen over kyllingen.
  • Drys med halvdelen af baconen og fordel osten ovenpå.
  • Sæt fadet/panden i ovnen i ca. 15 minutter til kyllingen er gennemstegt og osten gylden på toppen.
  • Snit forårsløget og hak purløget og drys det over kyllingen sammen med resten af baconen.
  • Server fx med en grøn salat.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Crack chicken – kylling med bacon og flødeost

Flere af jer har måske set, at opskrifter på crack chicken fylder både Instagram og Facebook for tiden? Her kommer min version med kylling, bacon, flødeost og cheddar og krydret med hvidløg, paprika og forårsløg.

Mange af de opskrifter, jeg har set, river kyllingekødet fra hinanden og blander det med sovsen. Lidt ligesom pulled chicken. Det kan du også sagtens gøre med denne her.

Lækker og nem aftensmad med kylling

Men denne opskrift på crack chicken/crack kylling skriver sig jo ind i en lang række af virkelig lækre og nemme aftensmadsopskrifter med kylling. Hvis jeg skal fremhæve et par stykker andre, er det den gode gamle djævlekylling (mega-populær) og den gode opskrift på ranch-kylling i fad.

Jeg har lyst til at nævne opskriften på jalapeno popper kylling fra Keto på 4 uger, men den er ikke her på bloggen endnu. Det må jeg lige få lavet om på i en fart :)

Crack chicken

Fit efter 40 starter på mandag

Det er ved at være sidste chance for tilmelding til Fit efter 40. Mit nye, store livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Læs alt om kurset her
(og benyt dig af intro-rabatten)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

9 kommentarer til “Crack chicken”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. I Fredags lavede jeg “Diet Doctors” udgave, som laves i Crock Pot. Kyllingebrysterne lægges i Crock Pot, Flødeosten røres med hjemmelavet Ranch krydderi (tørret estragon, tørret persille, tørret dild, løgpulver, hvidløgspulver, flagesalt og malet peber) og smøres ud over kyllingen, og så får det 3 timer på High eller 5 på Low, imens sprødsteges bacon, når kyllingen er færdig findelte jeg den som pulled Chicken og vendte bacon og ost i, og lod det stå et par minutter til osten var smeltet. Nemt, minimal arbejdsindsats og sygt lækkert!

    Svar