Crack chicken


Crack chicken – eller crack kylling på dansk – er vist en amerikansk opfindelse, og det er som sådan egentlig ikke en særlig opskrift, men mere en henvisning til en ret med kylling, der smager virkelig godt, og man derfor kun har lyst til at spise mere af.

Og allerede der er vi jo ude i et sted, hvor man skal træde varsomt. I hvert fald har jeg tidligere fået vrede læsermails fra folk, der følte, at jeg negligerede folks ægte misbrugsproblemer ved at bruge sådan et udtryk. Og det gør jeg altså ikke, men føler du dig trådt over tæerne, vil jeg gerne beklage på forhånd.

Crack chicken

Crack chicken

5 fra 4 stemmer
Føj til favoritter Print Pin
2
|
30 minutter

Ingredienser

  • 300 g kyllingebryst
  • 50 g bacon
  • 0,5 tsk hvidløgspulver
  • 0,25 tsk røget paprika
  • salt og friskkværnet peber

Topping

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Skær baconen i mindre stykker og steg den sprød på en pande. Læg til side og lad fedtet blive på panden.
  • Bank evt. kyllingen lidt fladere og drys med hvidløgspulver, paprika, salt og peber.
  • Brun kyllingen godt af på begge sider i panden med baconfedtet.
  • Læg kyllingen i et ovnfast fad, eller lad den blive i panden, hvis den kan gå i ovnen.
  • Rør flødeost sammen med de tørre krydderier, tilsæt evt. en spsk vand eller fløde, så blandingen bliver lidt mindre fast.
  • Fordel blandingen over kyllingen.
  • Drys med halvdelen af baconen og fordel osten ovenpå.
  • Sæt fadet/panden i ovnen i ca. 15 minutter til kyllingen er gennemstegt og osten gylden på toppen.
  • Snit forårsløget og hak purløget og drys det over kyllingen sammen med resten af baconen.
  • Server fx med en grøn salat.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Crack chicken – kylling med bacon og flødeost

Flere af jer har måske set, at opskrifter på crack chicken fylder både Instagram og Facebook for tiden? Her kommer min version med kylling, bacon, flødeost og cheddar og krydret med hvidløg, paprika og forårsløg.

Mange af de opskrifter, jeg har set, river kyllingekødet fra hinanden og blander det med sovsen. Lidt ligesom pulled chicken. Det kan du også sagtens gøre med denne her.

Lækker og nem aftensmad med kylling

Men denne opskrift på crack chicken/crack kylling skriver sig jo ind i en lang række af virkelig lækre og nemme aftensmadsopskrifter med kylling. Hvis jeg skal fremhæve et par stykker andre, er det den gode gamle djævlekylling (mega-populær) og den gode opskrift på ranch-kylling i fad.

Jeg har lyst til at nævne opskriften på jalapeno popper kylling fra Keto på 4 uger, men den er ikke her på bloggen endnu. Det må jeg lige få lavet om på i en fart :)

Crack chicken

Vil du gerne spise flere grøntsager?🥦🥕🥒

… men stadig gerne rimelig Low Carb? Så overvej min Low Carb-kostplan. Den er lavet, så du får mindst 600 g grønt om dagen, godt med protein og moderat med sundt fedt. Det er sund og lækker og let mad – perfekt til foråret🌱

Find den her: Low Carb kostplan

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

11 kommentarer til “Crack chicken”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Super lækker, prøv, at skære kyllingen i tern og stege den sf, op i et fad , top med frossen blomkål eller broccoli, jeg blandede, lavede 1 1/2 gan topping og hældte over dryssede med os og i air frayeren ved 180 g i 20 min, det var super lækkert og det hele i et fad

    Svar
  2. I Fredags lavede jeg “Diet Doctors” udgave, som laves i Crock Pot. Kyllingebrysterne lægges i Crock Pot, Flødeosten røres med hjemmelavet Ranch krydderi (tørret estragon, tørret persille, tørret dild, løgpulver, hvidløgspulver, flagesalt og malet peber) og smøres ud over kyllingen, og så får det 3 timer på High eller 5 på Low, imens sprødsteges bacon, når kyllingen er færdig findelte jeg den som pulled Chicken og vendte bacon og ost i, og lod det stå et par minutter til osten var smeltet. Nemt, minimal arbejdsindsats og sygt lækkert!

    Svar