Cottage pie


Min opskrift på Cottage pie er en super lækker Keto-venlig ret med lækkert kød i bunden, som er toppet med blomkålsmos og bagt i ovnen. Det, som gør min opskrift endnu lækrere, er, at jeg har lavet en ostemos, dvs. en blomkålsmos med ost, som ligger som en dyne henover kødet.

Cottage pie

Cottage pie

4.41 fra 5 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
45 minutter

Ingredienser

Blomkåls-ostemos

Sådan gør du

  • Hak løg fint. Opvarm smør i en sauterpandeeller gryde og svits løgene, til de er klare.
  • Kom det hakkede kød i panden og brun det godt, til det er gennemstegt. Rør godt rundt i kødet under stegningen
  • Tilsæt oksebouillon, tomatpuré, timian, salt og peber og rør det hele godt sammen. Lad kødet simre i ca. 20 minutter.

Blomkåls-ostemos

  • Skær blomkålen ud buketter og kog dem i en gryde med letsaltet vand i ca. 10 minutter, til de er møre.
  • Dræn vandet fra blomkålen og tilsæt smør og flødeost, lidt salt og timian og blend mosen i gryden med stavblenderen, til den er lind og ensartet i konsistensen.
  • Rør det meste af den revne ost ud i mosen.
  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Hæld kødet i et smurt ovnfast fad og fordel blomkåls-ostemosen ovenpå. Drys resten af den revne ost ovenpå.
  • Sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter, til blomkålsmosen har taget lidt farve i toppen. Hvis den skal have mere farve på toppen, kan du give den et par minutter under grillen til sidst.
  • Lad den gerne lige køle af i 10 minutter, så den lige kan sætte sig.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Cottage Pie med blomkåls-ostemos

I en traditionel Cottage pie er der selvfølgelig brugt kartoffelmos, men jeg synes virkelig, vi laver et lækkert bytte, når vi putter blomkålsmos med ost på i stedet.

Cottage-pie er også en af de retter, jeg ofte bruger til Food prep, altså når jeg forbereder mad i forvejen, til at spise i ugens løb. Det gode ved denne ret er nemlig at du har kød og grønt samlet i et måltid. Jeg deler den op i fire beholdere, som jeg opbevarer i køleskab eller fryser og varmer, når det er spisetid.

Cottage pie eller shepherds pie

Jeg har jo også en opskrift på shepherds pie og hver gang jeg deler den, siger folk: Neeej det er ikke en shepherds pie, det er en cottage pie. Well altså potato-potato, right?

Teknisk set er shepherds pie dog vist med lammekød og cottage pie med oksekød.

Jeg er dybest set ligeglad med hvad du kalder den. Bare du prøver den, for den smager superdejligt og er en virkelig hverdagsvenlig omgang aftensmad

Cottage pie
Foto: Columbus Leth til Keto på 4 uger

Hvis opskriften ser bekendt ud, er det fordi den er fra min bog Keto på 4 uger. Har du ikke bogen endnu, synes jeg, du skal anskaffe dig den. Den indeholder letforståelige Keto-vejledninger, nemme og lækre opskrifter og komplet kostplan til fire uger.

Den er lidt svær at få til at se rigtig lækker ud, men jeg synes dælme Columbus gjorde et outstanding job der.

Er du frisk på en lille (vægt)udfordring?

Det er nu, du skal i gang, hvis du skal opnå et ansvarligt vægttab før sommerferien. Jo tættere på sommerferien, vi kommer, jo mere uansvarlige (og uholdbare) bliver strategierne.

Min vægttabsprotokol, Sommerklar med Madbanditten, hitter helt vildt i øjeblikket – skal du prøve den?

Læs om den her: Sommerklar med Madbanditten

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “Cottage pie”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 4 stjerner
    God ret.
    Anvend kun 300 g. hakket kød og lidt mere blomkålsmos i stedet. Tilsæt en bouillonterning men ikke vand.

    Svar
  2. 5 stjerner
    Kæmpe favorit herhjemme. Den spiser vi ofte – den er nemlig helt genial til food prep. Det smager næsten bedre dagen efter. Vi river lidt muskatnød henover blomkålmosen, mums!

    Svar