Min opskrift på Cottage pie er en super lækker Keto-venlig ret med lækkert kød i bunden, som er toppet med blomkålsmos og bagt i ovnen. Det, som gør min opskrift endnu lækrere, er, at jeg har lavet en ostemos, dvs. en blomkålsmos med ost, som ligger som en dyne henover kødet.
Ingredienser
- 1 løg
- 500 g hakket oksekød
- 1,5 dl oksebouillon evt. lidt mere
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 2 spsk frisk timian friskhakket
- 20 g smør til stegning
Blomkåls-ostemos
- 800 g blomkål
- 20 g smør
- 100 g flødeost naturel
- 100 g revet ost gerne med smag, fx Cheddar, Vesterhavsost, primadonna eller lign.
- lidt tørret timian friskhakket
Sådan gør du
- Hak løg fint. Opvarm smør i en sauterpandeeller gryde og svits løgene, til de er klare.
- Kom det hakkede kød i panden og brun det godt, til det er gennemstegt. Rør godt rundt i kødet under stegningen
- Tilsæt oksebouillon, tomatpuré, timian, salt og peber og rør det hele godt sammen. Lad kødet simre i ca. 20 minutter.
Blomkåls-ostemos
- Skær blomkålen ud buketter og kog dem i en gryde med letsaltet vand i ca. 10 minutter, til de er møre.
- Dræn vandet fra blomkålen og tilsæt smør og flødeost, lidt salt og timian og blend mosen i gryden med stavblenderen, til den er lind og ensartet i konsistensen.
- Rør det meste af den revne ost ud i mosen.
- Opvarm ovnen til 180 grader.
- Hæld kødet i et smurt ovnfast fad og fordel blomkåls-ostemosen ovenpå. Drys resten af den revne ost ovenpå.
- Sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter, til blomkålsmosen har taget lidt farve i toppen. Hvis den skal have mere farve på toppen, kan du give den et par minutter under grillen til sidst.
- Lad den gerne lige køle af i 10 minutter, så den lige kan sætte sig.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Cottage Pie med blomkåls-ostemos
I en traditionel Cottage pie er der selvfølgelig brugt kartoffelmos, men jeg synes virkelig, vi laver et lækkert bytte, når vi putter blomkålsmos med ost på i stedet.
Cottage-pie er også en af de retter, jeg ofte bruger til Food prep, altså når jeg forbereder mad i forvejen, til at spise i ugens løb. Det gode ved denne ret er nemlig at du har kød og grønt samlet i et måltid. Jeg deler den op i fire beholdere, som jeg opbevarer i køleskab eller fryser og varmer, når det er spisetid.
Cottage pie eller shepherds pie
Jeg har jo også en opskrift på shepherds pie og hver gang jeg deler den, siger folk: Neeej det er ikke en shepherds pie, det er en cottage pie. Well altså potato-potato, right?
Teknisk set er shepherds pie dog vist med lammekød og cottage pie med oksekød.
Jeg er dybest set ligeglad med hvad du kalder den. Bare du prøver den, for den smager superdejligt og er en virkelig hverdagsvenlig omgang aftensmad
Hvis opskriften ser bekendt ud, er det fordi den er fra min bog Keto på 4 uger. Har du ikke bogen endnu, synes jeg, du skal anskaffe dig den. Den indeholder letforståelige Keto-vejledninger, nemme og lækre opskrifter og komplet kostplan til fire uger.
Den er lidt svær at få til at se rigtig lækker ud, men jeg synes dælme Columbus gjorde et outstanding job der.
Hej.
Er du vild, det smager godt. Det blir en klassiker her hos os.
Mvh Vera
Nu er jeg ikke ret god til at følge en opskrift og kommer tit til freestyle lidt, og da jeg havde en rest fløde og noget selleri til overs, så det røg altså i også, og det tror jeg ikke den blev ringere af. Det smagte fremragende. Blomkål er en lifesaver til alt muligt :)
Kan man også lave blomkåls-ostemosen og fryse ned til senere brug?
Ja det tror jeg egentlig godt. Jeg har frosset hele baduljen og det har i hvert fald fungeret fint.
god oskrift ;) 10 min i Air Fryer
Uh hvor smart at lave den i airfryer. Det prøver jeg næste gang :))
God ret.
Anvend kun 300 g. hakket kød og lidt mere blomkålsmos i stedet. Tilsæt en bouillonterning men ikke vand.
Virkelig god. 2 dages aftensmad og resten i omeletten næste morgen. 👍
Kæmpe favorit herhjemme. Den spiser vi ofte – den er nemlig helt genial til food prep. Det smager næsten bedre dagen efter. Vi river lidt muskatnød henover blomkålmosen, mums!