Côte de boeuf er en imponerende udskæring og en, vi tit har på grillen, når vi har gæster. Der er noget imponerende ved det flotte stykke kød på ben og samtidig er det et stykke kød med utroligt lækker smag.
Udstyr
Ingredienser
- 1 côte de boeuf 800-1.000 g
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 50 grader.
- Læg côte de boeuf i et ovnfast fad, drys med salt og peber og sæt fadet i ovnen.
- Lad kødet hygge sig i ovnen i 3 timer eller indtil kernetemperaturen er lige over 50 grader.
- Før servering varmer du grillen godt op og griller din côte de boeuf sprød og lækker herpå. Sørg for at den får god stegeskorpe.
- Tag den af grillen og lad den hvile lidt, før du skærer skiver af den.
Ingen grill – intet problem
- Følg stadig instruktionerne for langtidsstegning men i stedet for at putte den på grillen, steger du den til sidst på panden.
- Opvarm smør på en pande og lad det blive rigtig varmt.
- Smid evt. lidt friske skiver hvidløg og lidt frisk rosmarin eller timian i.
- Steg bøffen godt heri, til den får stegeskorpe.
- Lad hvile og skær i skiver.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvordan steger man côte de boeuf?
Når vi skal stege côte de boeuf og vil være sikre på at få den helt perfekt indeni, benytter vi os af langtidsstegning. Det betyder, at vi har den i ovnen på meget lav temperatur, så den bliver nænsomt tilberedt, og så slutter vi den af på grillen til sidst, så vi får grillskorpe og -smag.
Udover at det giver den absolut bedste côte de boeuf, er det også den absolut nemmeste. Faktisk er dette en metode, der giver dig den perfekte bøf hver gang! Er du novice i et køkken? Intet problem! Du vil stadig lykkes her!
Hvad betyder côte de boeuf?
Cote de boeuf betyder ‘bøf side’ og er en udskæring fra koens højreb og det stykke, der sidder tættest på skulderen. Det er helt enkelt en ribeye på ben. Det, der gør udskæringen så speciel og lækker er den gode fedtmarmorering.
En côte de boeuf er i mine øjne noget af det ypperste, der er kommet ud af det prægtige dyr og tilbereder du den perfekt, vil dine gæster være vildt imponerede!
Sådan skærer du bøffen ud
Da vi har at gøre med et meget stort stykke kød her (ofte 800-1.000 g), skal man være mere end almindeligt glad for kød for at spise en helt selv. Mere almindeligt er det at stege den som ét stykke og skære den ud i skiver.
Når du skal skære côte de boeuf ud, skærer du den på tværs af fibrene. Du kan skære benet fra først eller gøre det til sidst.
Og fordi du har langtidsstegt bøffen, vil du se, at den flotte røde farve går helt ud til kanten.
Hvad serverer man til cote de boeuf?
Fordi kødet har så stor smag, foretrækker jeg at lade det spille hovedrollen i måltidet. Det betyder, at jeg gerne vil servere lidt enkelt tilbehør til. Grillet spidskål er helt oplagt og noget, vi tit spiser til. Enten helt enkelt vendt i olivenolie, salt og peber eller den lidt mere fancy med citron og feta.
Grillede blandede grøntsager er også et hit.
En god, frisk og knasende kålsalat er også et godt modspil til det tunge kød. Det kunne fx være spidskålssalaten med ærter og blåbær.
En omgang bearnaisesmør er også næsten et must. I hvert fald smager det forrygende at lade sådan en skive smelte over kødet.
Opskriften er bare helt perfekt – jeg brugte ovn efterfulgt af pande. Perfekt stegt hele vejen igennem!