Coq au vin


I dag flasher jeg min frankofili (igen) med den lækre og populære franske klassiker Coq au vin. Kylling (eller hane, hvis det skal være rigtigt) simretilberedt i vin. Det giver lækkert mørt kød og en dejlig kraftig simresovs. Serveret med en god mos, fx af blomkål, er det altså et virkelig lækkert måltid, der både kan gå til hverdag og til gæster.

Coq au vin – skønneste simremad

Til hverdag synes jeg måske den er en anelse mere tidskrævende, end hvad jeg normalt bruger på at lave mad. Men det er mest i starten. Når først den er på plads i gryden, passer den sig selv.

Og måske er den brun at se på, men nu er det jo ikke altid udseendet, der tæller. Til gengæld kan jeg love dig, at den kommer til at dufte i hele huset.

Server coq au vin med en lækker blomkålsmos – fx en af disse tre.

Coq au vin -opskrift på den lækre franske klassiker med kylling tilberedt i vin. En rigtig kraftig simreret med god smag

Coq au vin

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
1 t 10 min

Ingredienser

  • 1 hel kylling eller hane eller 1 kg hele kyllingelår
  • 150 g bacon
  • 1 løg finthakket
  • 3 fed hvidløg finthakket
  • 250 g svampe skåret i kvarte
  • 750 ml rødvin
  • 4 dl kyllingebouillon eller din hjemmelavede kyllingebouillon
  • frisk timian
  • 2 laurbær
  • 150 g perleløg (fra frost eller glas)
  • salt og friskkværnet peber
  • maizena til jævning, kan udelades
  • smør til stegning
  • evt. en smule sødning

Sådan gør du

  • Parter kyllingen i ca 8 stykker og brun stykkerne på alle flader, så skindet bliver godt gyldent, læg til side
  • Skær baconen i tern og steg dem gyldne i en en stor gryde, læg til side.
  • Steg svampene gyldne i lidt smør og læg til side med de andre ting.
  • Svits løg og hvidløg i lidt smør, uden at de tager farve.
  • Kom kyllingen ned i gryden igen og hæld rødvin og hønsefond på.
  • Kom et par stilke timian og persille ved og laurbærblade.
  • Varm det op til kogepunktet og lad derefter retten simre i ca. 1 time, til kyllingen er mør
  • Svits perleløg i lidt smør på en pande til de er gyldne og kom dem i gryden sammen med svampe og bacon og lad det simre med de sidste 30 minutter.
  • Smag til med salt, peber og evt en smule sødning.
  • Jævn saucen med lidt maizena, arrowroot eller andet, hvis du er ok med en smule ekstra kulhydrater i den gode sovs’ tjeneste.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Coq au vin -opskrift på den lækre franske klassiker med kylling tilberedt i vin. En rigtig kraftig simreret med god smag

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

En kommentar til “Coq au vin”

  1. Elsker coq au vin! Jeg har vært lidt bange for at bruge vin i mad, da jeg forestiller mig at der er meget sukker i vin? Kan der stadig være low-carb selv om man bruger vin?

    Svar