Coq au vin


Coq au vin, den klassiske franske ret med hønsekød, løg, perleløg og rødvin, smager jo simpelthen pragtfuldt.

Dette er så mig, der (igen) flasher min frankofili med den lækre og populære franske klassiker. Kylling (eller høne/hane, hvis det skal være rigtigt) simretilberedt i rødvin (bruger du hvidvin, hedder det coq au blanc – eller coq au vin blanc).

Det giver lækkert mørt kød og en dejlig kraftig simresovs. Serveret med en god mos, fx af blomkål, er det altså et virkelig lækkert måltid, der både kan gå til hverdag og til gæster.

Coq au vin -opskrift på den lækre franske klassiker med kylling tilberedt i vin. En rigtig kraftig simreret med god smag

Coq au vin

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
1 time 10 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Parter kyllingen i ca 8 stykker og brun stykkerne på alle flader, så skindet bliver godt gyldent, læg til side
  • Skær baconen i tern og steg dem gyldne i en en stor gryde, læg til side.
  • Steg svampene gyldne i lidt smør og læg til side med de andre ting.
  • Svits løg og hvidløg i lidt smør, uden at de tager farve.
  • Kom kyllingen ned i gryden igen og hæld rødvin og hønsefond på.
  • Kom et par stilke timian og persille ved og laurbærblade.
  • Varm det op til kogepunktet og lad derefter retten simre i ca. 1 time, til kyllingen er mør
  • Svits perleløg i lidt smør på en pande til de er gyldne og kom dem i gryden sammen med svampe og bacon og lad det simre med de sidste 30 minutter.
  • Smag til med salt, peber og evt en smule sødning.
  • Jævn saucen med lidt maizena, arrowroot eller andet, hvis du er ok med en smule ekstra kulhydrater i den gode sovs’ tjeneste.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Coq au vin – skønneste simremad

Til hverdag synes jeg måske denne ret er en anelse mere tidskrævende, end hvad jeg normalt bruger på at lave mad. Men det er mest i starten. Når først den er på plads i gryden, passer den sig selv.

Og måske er den brun at se på, men nu er det jo ikke altid udseendet, der tæller. Til gengæld kan jeg love dig, at den kommer til at dufte i hele huset.

Server coq au vin med en lækker blomkålsmos – fx en af disse tre.

Fransk simremad

De franske klassikere er jo klassikere af en grund og det er jo ikke uden grund at det franske køkken er verdenskendt. De har bare styr på det med smagen.

Det gode for os, der spiser Low Carb, er at de er supernemme at gøre Low Carb også. Ofte kræver det ikke andet end at overveje om man vil jævne sovsen med lidt stivelse og så ligger kulhydraterne ellers i tilbehøret. Så bytter vi kartofler til grøntsager, bliver retten helt automatisk Low Carb.

Coq au vin -opskrift på den lækre franske klassiker med kylling tilberedt i vin. En rigtig kraftig simreret med god smag

Stor nyhed: Fit efter 40

Stort, nyt livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Kurset starter mandag d. 8. oktober.

Læs alt om kurset her

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

En kommentar til “Coq au vin”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Elsker coq au vin! Jeg har vært lidt bange for at bruge vin i mad, da jeg forestiller mig at der er meget sukker i vin? Kan der stadig være low-carb selv om man bruger vin?

    Svar