Uhm low carb cookies! Der findes næppe noget bedre end duften af friskbagte cookies. Nogle af os bliver helt blød i knæene af den! Og peanutbutter cookies hører bare til favoritterne.
Cookies med peanutbutter og chokolade
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 150 g blødt smør
- 3 spsk Sukrin Gold
- 1 æg
- 1 dl fedtreduceret mandelmel fra Funktionel Mad
- 0,5 tsk vaniljepulver
- 0,5 tsk bagepulver
- 3 spsk peanutbutter crunchy
- 50 g mørk chokolade 70-85%
Sådan gør du
- Pisk det bløde smør med Sukrin Gold. Tilsæt ægget og pisk godt.
- Tilsæt nu de tørre dele og pisk massen godt sammen.
- Tilsæt peanutbutter til sidst, pisk igen og rør nu den hakkede chokolade i med en ske, så chokoladestykkerne fordeler sig rundt i dejen.
- Opvarm ovnen til 180 grader.
- Sæt dejen i toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Du behøver ikke presse dem flade, det gør de af sig selv inde i ovnen. Men sørg gerne for, at de har lidt plads imellem sig.
- Bag dem i ovnen i 10-12 minutter, eller til de er gyldne i kanterne. Tag dem ud og lad dem efterbage på den varme bageplade.
- Og nu kommer det svære! Disse cookies smager bedst, hvis de får lov at køle helt af i køleskab. Derved får de den frækkeste fudge-agtige konsistens og smag, så du får virkelig noget for dit mådehold her!
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Opskriften indeholder affiliate links. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Cookies uden mel
Melfrie cookies bliver ikke sprøde. Det vil jeg bare lige nævne, inden du laver dem og tror, du får en knasende, krummende traditionel cookie. De bliver mere sådan faste og lidt gooey i det. Men smagen, den er god!
Grunden til at de ikke bliver sprøde, er simpelthen både fraværet af mel og sukker. Både mørdej og vaniljekranse har jo også et højt indhold af mandelmel, men der skal alligevel lige hvedemel til for at give det lidt sprødhed. Peanutbutteren gør nok også, at de bliver lidt mere bløde i konsistensen.
Hvis du har erfaring med at få sprødhed i (cookie-)dej udelukkende med mandelmel, må du endelig give dine fif videre i kommentarfeltet!
Yndlings opskrift på cookies
Det er et on-going eksperiment at få de der sprøde cookies uden mel og sukker!
Jeg havde besluttet at teste en ny opskrift på low carb cookies, som jeg ville dele med jer i dag, men så skete der det, at jeg slet ikke syntes, de blev gode nok. Så de skal altså igennem testmaskinen en gang til.
Tough job at spise sig igennem alle de test-cookies. Jeg siger det bare! For madspild, det går vi på ingen måder ind for herhjemme.
I stedet får du en anden af mine yndlingsopskrifter på peanutbutter cookies. Det er opskriften fra LCHF BRØD & KAGER, og de er svimlende gode!
Low carb cookies
Nu skriver jeg Low Carb cookies, de kunne også godt hedde “Keto Cookies”, da de ikke indeholder ret mange kulhydrater pr. stk. Jeg er bare ikke meget for at give mine opskrifter navne med Keto foran, særligt ikke bagværk og kager såsom disse.
Særligt fordi jeg igen og igen pointerer at fokus skal være på kød, grøntsager og fedt. Og så synes jeg det er misvisende at have en masse dessert, kage og brødopskrifter som hedder noget med Keto. Hvis du spiser Low Carb er der en anden sag.
Det kan du læse mere om her: Hvorfor er der ingen Keto-pandekager, vafler, brød og kager i mine Keto-bøger?
Holdbarhed og frysning af cookies
Hvis du tror det er lidt farligt at bage hele pladen (fordi man nemt spiser dem alle på én gang…), kan du evt. gemme halvdelen af cookiedejen i fryseren. Det er nok nemmest hvis du lige fordeler dem ud på mellemlægspapir først evt. så er de nemme lige at tø op og bage.
Cookies kan gemmes i en lufttæt beholder. Og jeg tænker ikke de eksisterer længe nok til at kunne blive for gamle 😅
Hvilke chokolade bruger du?
Jeg bruger en hel almindelig mørk chokolade (70-85%). Hvis man vil, kan man bruge sukkerfri chokolade, men jeg gør det ikke, fordi sødemidlerne giver mig pokkers ondt i maven (og jeg synes, de smager dårligt)🙊
Kan du så godt tåle Sukrin Gold?
Ja. Det er særligt maltitol, der fuldstændig slår mig i gulvet.
Men jeg spiser stort set aldrig sødemidler længere, så på den måde giver det jo helt sig selv.
Jeg har et andet spørgsmål.
Jeg købte noget fedtreduceret kokosmel fra funktionel mad, da jeg ville bruge det til at lave koskosmælk.
Nu ser jeg desværre, da jer har modtaget at der er 18 gram kulhydrat i pr. 100 gram.
Jeg har en pose almindelige kokosmel fra supermarkedet, hvor der kun er 6 gram pr. 100 gram i.
Kan jeg så overhovedet bruge den
kokosmel fra funktionel mad, når der er så højt et kulhydratindhold i?
Ja de to slags produkter kan ikke sammenlignes. Det fedtreducerede/fiberrige kokosmel er ekstremt drøjt i brug, så du vil ikke få mange kulhydrater derfra.
Er målet Keto og vægttab, er det dog bedst bare at droppe bagningen og spise kød, grønt og fedt eller i hvert fald spise dem uhyre sjældent.
Jeg vil bruge det fedtreduceret kokosmel til at lave koskosmælk, som jer blender med vand og bruger i kaffen.
Kan jeg det, når jeg lever på keto med vægttab for øje eller får jeg for mange kulhydrater ud af det?
Det tror jeg ikke. Tag en sjat fløde i hvis du skal have noget i eller drik din kaffe sort. Det kommer du helt sikkert længst med.
Du vil ikke mene, at jeg får mange kulhydrater, hvis jeg bruger en lille sjat kokosmælk, hvis jeg vil have det i stedet for fløde?
Nej jeg mener mener at jeg ikke tror, du kan bruge fedtreduceret kokosmel til at lave kokosmælk. Det skal være det almindelige kokosmel som i denne opskrift. Men hvis du gerne vil have kokosmælk i din kaffe, kan du bare bruge en købt en. Ved vægttab er det fint at tænke i primært at tygge sine kalorier og ikke drikke dem. Så måske en lille sjat i en kaffe og resten sort kunne være et fint kompromis.
Det giver god mening.
Ærgeligt jeg købte det – det var skide dyrt 🙈
Hvad kan jeg bruge det til?
På Keto, ikke så meget. Når du skifter til Low Carb, kan du bruge det til bagning, hvis du gider spise brød og kager. Hvis du søger på kokosfibermel i søgefeltet, kommer der en masse opskrifter op, hvori det indgår.
Der er sket en fejl her. Der skal 3 store spsk peanutbutter i, IKKE kun 30g!
Jeg har lige lavet en portion. Og fordi det var nemmere at finde opskriften på nettet, end at åbne bogen, så har jeg nu en bageplade fyldt med smeltet smør med peanutbutter smag 😅
Ej tak! Jeg har straks rettet det. Vi har konverteret alle opskrifter fornyligt og nogle steder er mængdeangivelsen blevet skæv.Håber, de kan spises, når de er kølet ned 🤞🏼🤞🏼
Men brugte du det rigtige mandelmel? Jeg synes, det plejer at modarbejde flydningen…
Hej Jane
Du har været en stor inspiration for mig de sidste par år hvor jeg har levet efter keto /Lchf. Har netop bagt disse cookies, jeg er bare så dårlig til ikke at spise overskydende Chokolade og brugte derfor kakaonibs istedet og det kan jeg varmt anbefale hvis andre som jeg helst ikke vil have chokolade inden for rækkevidde ?
Ej hvor god en idé! Jeg har samme svaghed med chokoladen så jeg vil klart prøve dit forslag næste gang ❤️
Hvor mange kulhydrater Er der I fennel opskrift. Keg jam se set ikke Er ogivet I mange af opskrifterne herinde?
Hej Torben
Du kan se alt om energiberegninger her: Energiberegninger
hey jeg har lige lavet keto småkager men da jeg tog dem ud af min ovn var de bløde og jeg har fuldt opskriften
hilsen therese kok
Har du læst noten i slutningen af opskriften, vil være mit første spørgsmål?
Mit andet er om du har brugt den rette type mandelmel…
hey hvad skulle dety være af mandelmel
Det mandelmel, der står i opskriften?
Mandelmel fra Funktionel Mad er en særlig slags fedtreduceret og meget fiberholdig mandelmel. Det kan ikke sammenlignes med almindeligt mandelmel.
Jeg ville ønske at det stod, her på siden, at det skal være fedtreduceret mandelmel, det opdager man kun hvis man følger linket. Ærgerligt, når nu jeg har lavet dobbelt opskrift og de så bare smuldrer på pladen.
Ja æv. Jeg troede, det var klart for enhver at ‘mandelmel fra Funktionel Mad’ er det fedtreducerede og at det var tydeligt præciseret der.
Nej, de blev ret elendige ? nu troede jeg lige vi var smarte, fordi vi havde en halv deciliter af det rigtige mel ifølge opskriften og lidt kokosfibermel så supplerede bare lidt af det med det. Meeen lad vær med det ?
Kan de fryses, eller holde sig friske hvis jeg laver dem idag og først skal bruge dem søndag?
Det kan de sagtens. Du kan også bare opbevare dem i køleskab.
Det var sku en skuffelse, efter at have bagt og ladet dem køle ned, kan man ikke en gang samle dem op, de smulre bare. det er sidste gang jeg prøver opskrifer her fra
Nå æv. Mine bliver jo slet ikke sådan, kan du se. Brugte du de rigtige ingredienser?
Jeg læste heller ikke opskriften ordentligt, så nu har jeg en omgang virkeligt lækkert snuller ?. Nå, men det er jo bare en god undskyld ning for st lave dem igen, for godt smager de da ?
Tror du man kan bruge kokossukker i stedet for sukrin Gold?
Vh Luise
Det tror jeg sagtens. Kokossukker er et virkelig lækkert produkt men ift. low carb/keto desværre ikke så velegnet. Læs mere her: Sødemidler
Tak for hurtigt svar! Jeg er klar over det er erstatningen for brun farin som sukrin gold giver, men ville jeg kunne bruge en af de andre sukrin varianter i stedet for? Dem har jeg nemlig hjemme ;-)
Åh hvor lyder de dog gode! Kan man bruge HUSK eller Pofiber istedet for mandelmel?
Måske Pofiber. Helt sikkert ikke husk. evt. kokosfibermel, tror jeg ville fungere godt :)
Jeg havde lavet sådan en portion her forleden, nøj de var gode! ?? brugte resten (12 stk) dagen efter som bund i en cheesecake med citron (selvfølgelig knust og tilsat smeltet smør) det var FANTASTSK GODT! ? det kan klart anbefales!
Gud hvor genialt! Tak for det lækre tip!
Mums, de er gode og super nemme at lave ;-)
Hvor lang tid skal de efterbage? ?
Jeg lod dem bare stå på pladen, til de var kolde…
Hej Jane
Tror du jeg kan bruge alm mandelmel altså ikke festår reduceret…
Pernille ?
Nej, det kan du ikke. Så flyder de ud og bliver ikke til cookies. Det er fibrene i det fedtreducerede mandelmel, der gør, at det skal være den slags.
Jeg brugte alm mandelmel og de er altså blevet ret gode! :)
Altså ikke fedt reduceret?
Hvad er ca kcal Per stk hvis man laver 12
Det ved jeg ikke. Men det kan du altid regne ud via de mange kalorietællingsdatabaser (madlog, lifesum etc.)
Med fare for at lyde hellig. Hvordan opbevares de bedst i længere tid? Eller skal de spises hurtigt?
Hehe, jeg tror, de er bedst i køleskabet, så de holder sig sådan lidt moisty. Ellers tror jeg godt, de kan gå hen og blive tørre :)
Uhh lyder lækre, men får mandelmelet den til at smage marcipan-agtige… Kan nemlig – desværre – ikke snuppe den smag…?
Nej jeg synes ikke, der er marcipan i smagen i mandelmelet fra funktionel mad :)
Jeg har det på samme måde som dig Stine, kan ikke snuppe marcipan-smagen og må desværre sige at jeg faktisk synes mandelmelet fra funktionel mad giver den smag. Min pose er røget i skraldespanden nu efter at have stået på hylden til langt over holdbarhedsdato, fordi jeg aldrig brød mig om marcipan-smagen og derfor ikke fik brugt det mere end én gang. Men det er sikkert forskellige meninger om det, nu fik du min:-)
Krise – har ikke mere mandelmel, kan jeg bruge sesammel i stedet for, eller lave hjemmelavet mandelmel?
Sesammelet tror jeg vil give en underlig smag og nej til det hjemmelavede. Kokosfibermel kan måske bruges men jeg har ikke prøvet det…
Ja sesammelet blev også droppet :-) Jeg venter til i morgen og køber mandelmel…
Kære Jane , den her er ski tarvelig, nu er jeg jo nødt til at gå over og handle….. ?