Uhm low carb cookies! Der findes næppe noget bedre end duften af friskbagte cookies. Nogle af os bliver helt blød i knæene af den! Og peanutbutter cookies hører bare til favoritterne.
Cookies med peanutbutter og chokolade
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 150 g blødt smør
- 3 spsk Sukrin Gold
- 1 æg
- 1 dl fedtreduceret mandelmel fra Funktionel Mad
- 0,5 tsk vaniljepulver
- 0,5 tsk bagepulver
- 3 spsk peanutbutter crunchy
- 50 g mørk chokolade 70-85%
Sådan gør du
- Pisk det bløde smør med Sukrin Gold. Tilsæt ægget og pisk godt.
- Tilsæt nu de tørre dele og pisk massen godt sammen.
- Tilsæt peanutbutter til sidst, pisk igen og rør nu den hakkede chokolade i med en ske, så chokoladestykkerne fordeler sig rundt i dejen.
- Opvarm ovnen til 180 grader.
- Sæt dejen i toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Du behøver ikke presse dem flade, det gør de af sig selv inde i ovnen. Men sørg gerne for, at de har lidt plads imellem sig.
- Bag dem i ovnen i 10-12 minutter, eller til de er gyldne i kanterne. Tag dem ud og lad dem efterbage på den varme bageplade.
- Og nu kommer det svære! Disse cookies smager bedst, hvis de får lov at køle helt af i køleskab. Derved får de den frækkeste fudge-agtige konsistens og smag, så du får virkelig noget for dit mådehold her!
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Opskriften indeholder affiliate links. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Cookies uden mel
Melfrie cookies bliver ikke sprøde. Det vil jeg bare lige nævne, inden du laver dem og tror, du får en knasende, krummende traditionel cookie. De bliver mere sådan faste og lidt gooey i det. Men smagen, den er god!
Grunden til at de ikke bliver sprøde, er simpelthen både fraværet af mel og sukker. Både mørdej og vaniljekranse har jo også et højt indhold af mandelmel, men der skal alligevel lige hvedemel til for at give det lidt sprødhed. Peanutbutteren gør nok også, at de bliver lidt mere bløde i konsistensen.
Hvis du har erfaring med at få sprødhed i (cookie-)dej udelukkende med mandelmel, må du endelig give dine fif videre i kommentarfeltet!
Yndlings opskrift på cookies
Det er et on-going eksperiment at få de der sprøde cookies uden mel og sukker!
Jeg havde besluttet at teste en ny opskrift på low carb cookies, som jeg ville dele med jer i dag, men så skete der det, at jeg slet ikke syntes, de blev gode nok. Så de skal altså igennem testmaskinen en gang til.
Tough job at spise sig igennem alle de test-cookies. Jeg siger det bare! For madspild, det går vi på ingen måder ind for herhjemme.
I stedet får du en anden af mine yndlingsopskrifter på peanutbutter cookies. Det er opskriften fra LCHF BRØD & KAGER, og de er svimlende gode!
Low carb cookies
Nu skriver jeg Low Carb cookies, de kunne også godt hedde “Keto Cookies”, da de ikke indeholder ret mange kulhydrater pr. stk. Jeg er bare ikke meget for at give mine opskrifter navne med Keto foran, særligt ikke bagværk og kager såsom disse.
Særligt fordi jeg igen og igen pointerer at fokus skal være på kød, grøntsager og fedt. Og så synes jeg det er misvisende at have en masse dessert, kage og brødopskrifter som hedder noget med Keto. Hvis du spiser Low Carb er der en anden sag.
Det kan du læse mere om her: Hvorfor er der ingen Keto-pandekager, vafler, brød og kager i mine Keto-bøger?
Holdbarhed og frysning af cookies
Hvis du tror det er lidt farligt at bage hele pladen (fordi man nemt spiser dem alle på én gang…), kan du evt. gemme halvdelen af cookiedejen i fryseren. Det er nok nemmest hvis du lige fordeler dem ud på mellemlægspapir først evt. så er de nemme lige at tø op og bage.
Cookies kan gemmes i en lufttæt beholder. Og jeg tænker ikke de eksisterer længe nok til at kunne blive for gamle 😅
Godaften.
Ja. Nogle gange må man ty til de ” gamle gode opskrifter ” , som jo er en nødvendighed når man imorgen skal i byen og gerne vil undgå sukkerkager.. Og jeg er endda fornuftig og ved erfaringsmæssig, at jeg SKAL lave dem på dagen, ellers bliver der jo ikke nogle til de andre, som jeg ved fra din pebernøddeopskrift. :0)
( P.S. Jeg puttede pebernøderne i sylteglas, og de blev helt sprøde uden guargummi)
Hej,
Tror du at man kan erstatte mandelmelet med havrefibermel, som jo også indeholder vanvittigt mange fibre?
Mh. Ulla
Det ved jeg desværre ikke, det har jeg ingen erfaring med…
Ok, tak ;-)
Hej Jane nu har jeg lavet de her kager 3 gange og de ligner ikke dine overhovedet mine det er lige som sådane små kager denne gange har jeg lavet den uden sukker fordi jeg ikke kan styre det der med det sukker jeg bliver afhængig af det tror jeg men kagerne smager død godt de er virkelig gode også uden sukker rigtig god dag jeg er rigtig glad for de forskellige opskrifter Tina Schjødt
Hvis du har det svært med sukker/sødt, vil jeg anbefale dig at stoppe al det bagning. Det holder trangen til sødt ved lige. Få dine hverdagsmåltider på plads i stedet og drop kagerne.
Jeg ved ikke lige hvad det betyder at de ikke ligner mine men husk at sikre dig at du bruger det rigtige mel. De kan ikke laves med almindeligt mandelmel.
Jeg har lige prøvet at lave dem, de flyder fuldkommen ud og smørret flyder rundt. Jeg ved ikke helt hvad jeg har gjort forkert, jeg har ikke smagt dem endnu de er stadig varme men er da lidt skuffet over hvordan de er blevet?
Det gør de, hvis man bruger almindeligt mandelmel. Det er derfor jeg præciserer at det skal være det fedtreducerede mandelmel fra Funktionel Mad. Det har jo et sygt højt fiberindhold og det er det, der holder dem sammen.
Jamen det er det mandelmel din opskrift henviser til jeg har bestilt alle de forskellige ting som du anbefaler via linkene i opskriften, det er derfor jeg ikke forstår det?
Hej
Bruger selv “almindeligt” mandelmel, og det lader til at tricket, er og give portionen, 1 – 2 spsk. Loppefrøskaller.
Så flyder de ikke så meget ud. 👍
Hej kan man bruge almendlig peanutbutter du ved det fra almindelige supermarkeder
Jeg bruger helt almindeligt peanutbutter. Hvilke andre slags findes der?
Vigtigst at indholdet er peanuts og ikke sukker og tilsætningsstoffer.