Cookies som smager som kagen “Den du ved nok”. Det er sukkerfri småkager med kokos og chokolade.
Ingredienser
- 50 g kokosolie reklamelink
- 50 g smør
- 100 g kokosmel helt almindeligt revet kokos
- 3 spsk raw kakaopulver reklamelink, brug evt. lidt mindre, hvis du bruger almindeligt kakaopulver
- 0,5 dl SukrinSirup gold reklamelink, eller anden sødning
- 1 tsk kanel
- 1 spsk instant kaffepulver rørt ud i meget lidt vand
- salt
Sådan gør du
- Smelt kokosolie og smør sammen i en kasserolle.
- Tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele sammen, til du har en fedtet masse. Smag til og se, om du synes, de skal have ekstra sødning i.
- Brug en ske til at fordele små klatter på et fad beklædt med bagepapir og brug så ellers skeen eller fingrene til at forme dem sådan nogenlunde runde.
- Sæt fadet i fryseren og lad cookies’ne stivne. Det tager ca. 30 minutter. Opbevar i køleskab eller fryser.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Sukkerfri småkager med kokos
Du kender godt den snaskede kokostopping på chokoladekagen den-du-ved-nok, ikke? Ja, den har jeg lavet cookies af nu. Oh. My. God. De er farlige.
Småkagerne er ubagte og lavet på lyntid i fryseren (læs videre, det kommer til at give mening). Og de er perfekte til de der dage hver måned, hvor du har uimodståelig lyst til ALT muligt. Hvis du er kvinde, ved du helt sikkert, hvilke dage jeg mener.
Cookies, blomster og netflix
Virker din kæreste eller hustru sådan lidt vranten i det, og laver hun pludselig dobbelt portion af disse cookies, så er det nu, du stikker ud og køber en buket yndlingsblomster og derefter installerer hende på sofaen med cookies og Netflix, imens du tager dig af oprydning, vasketøj, madpakker, lusekæmning og hvad der ellers er af dagligdagssysler.
Jeg siger dig, det kommer til at betale sig!
Kage i stedet for cookies?
Vil du hellere have chokoladekagen den, du ved nok, finder du min opskrift her: chokoladekage – den du ved nok
Du kan også prøve de formidable Low carb cookies med peanutbutter og chokolade.
Bliver de så ikke meget fedtede når de tør op igen?
Har set din opskrift på Drømmekage. Tror du man ville kunne lave cookies af toppen? Lige i ovnen i 5 minutter?
Hej Pia
Jo de kan ikke tøs op eller stå ude længe. De spises direkte fra køleskab. Det samme vil gælde drømmekage-cookie (skidegod idé i øvrigt). Så det er en slags ‘kold cookie’.
Kokos olie med smag eller smagsneutral? ?
Som du vil. Jeg har nok brugt smagsneutral her??
Hvorfor pokker har jeg først “fundet” denne opskrift nu :-) Super lækre, hvis man selvfølgelig er pjattet med kokos… og dét er jeg! Og mega nem lige at lave. TAK for endnu en dejlig opskrift Jane ??
Åh gud ja! Dem havde jeg helt glemt. Farligt gode jo!!
kan man bruge 100 g kokosolie stedet for 50 g smør + 50 g olie?
Ja det tror jeg såmænd godt, man kan :)
Lækkert treat. Da vi nu er på den der med sukkerfri november kiggede var jeg sådan lidt for/imod. Men jeg lavede dem og de er så mums. Jeg kan kun spise en og det dækker fint mit behov.
Spørgsmålet er bare: Er de strikt lchf?
Tjah, de er i hvert fald kulhydratfattige med et tårnhøjt fedtindhold, så jeg tror godt du vil kunne spise en og stadig være i ketose.
Om de er striks eller ej ved jeg ikke rigtigt. Jeg synes ikke rigtigt det giver mening at inddele mad og opskrifter i striks og ikke-striks, da det jo dels er indivuelt og dels afhænger af helheden af ens kost. Jeg vil hellere sige det sådan: Har man via striks lært sig at have en god grundkost hvor størstedelen af ens kost består af grøntsager, kød og fedt, så synes jeg, disse ville være et fint valg til de dage, hvor man lige trængte til noget ekstra :)
Hvor er de fine skeer fra? :-)
Har lavet dem i dag. Og HOLD NU OP, hvor de lever op til mine forventninger. Som var ret så høje, da den-du-ved-nok kage er min yndlings, og er stor fan af cookies! De her cookies er SÅ gode! Tusind tak for opskriften.
Det.lyder.intet.mindre.end.sindssygt! Det er alle gode ting samlet i én.
Det var jo også så lækkert altså! :)
Hvis man nu ikke har sødemiddel derhjemme hvad så? ☺️ Har du forslag til hvad og hvor meget man kan bruge? Tak for al din inspiration, elsker at følge dig!! ???
Altså af almindeligt sukker, mener du? Jeg ville starte med 0,5 dl og så smage mig frem derfra, tror jeg.
Og tak <3
Tak for hurtigt svar det prøver jeg!!
Men hvor kan man købe fibersirup gold? Og kan man bare bruge det som erstatning for sukker generelt i kager osv?
Det fås i helsekosten. Jeg bruger det egentlig mest på yoghurt og så lige her i cookies. I kager bruger jeg ofte Sukrin Gold. Du kan se mere til de produkter, jeg bruger her: https://www.madbanditten.dk/gode-lchf-produkter/
Hej Jane,
Tak for endnu et inspirerende indslag. Jeg har et spørgsmål vedr fibersirup gold. Virker den som glukose eller fructose?
Jeg tror lige at det er de her cookies jeg trænger til i dag!
Jamen ikke rigtigt som nogle af delene. Fibersirup er jo lavet af fibre med den hensigt at den ikke påvirker blodsukkeret. Hos nogle kan den dog vist godt påvirke blodsukkeret lidt og det skal man være opmærksom på, hvis man fx er diabetiker. Du kan læse hvad de selv skriver om den her: http://sukrin.com/dk/fibersirup/om-2/
Uhm de lyder lækre ☺? jeg tænker om man ikke kunne trille dem til kugler ?
Jo det tror jeg måske godt, men måske i små muffinforme eller sådan. Fedtstoffet flyder jo lidt eller hvad man skal sige og derfor synes jeg, det var nemmere i flade.
Jubiii dem kan lige nå at lave inden jeg skal til fødselsdag i eftermiddag. Den står på boller, lagkage, gammeldags æblekage med rasp, faktisk slet ikke noget jeg har lyst til men fødselaren sagde arhhhh en bolle kan du da spise. Nej det kan jeg ikke for jeg får ondt i maven, og så er den bare ikke længere.
Men pulled pork serverer de efterfølgende og det lyder lækkert.
Må lige sige at jeg fik lidt blod på tanden da du smed kærlige ord efter mig i sidste uge. Så lige nu er der en dobbelt potion Osso Buko i ovnen, halvdelen skal med til morgen næste torsdag, wohooo vi elsker Jane mad fir det hedder det altså hos os.
Tak for cookies your the best ?