Opskriften er sponsoreret af Arla.
Cookie dough dip! Lyder det ikke vildt lækkert? Jeg har sådan glædet mig til at dele denne med jer!
Ingredienser
- 150 g flødeost naturel fx den nye økologiske BUKO® flødeost*
- 40 g blødt smør saltet
- 50 g peanutbutter smooth
- 5 Steviadråber med vanijlesmag eller din foretrukne sødning
- 40 g mørk chokolade 70-85% hakket
Sådan gør du
- Hæld flødeost, blødt smør, peanutbutter og steviadråber/sødning i en skål og pisk det godt sammen med elpiskeren.
- Rør den hakkede chokolade i med en ske. Smag dippen til og juster evt. smagen lidt med ekstra sødning eller peanutbutter.
- Hæld dippen i et glas eller en lille serveringsskål. Pynt med lidt ekstra peanutbutter og hakket chokolade.
- Server med et frugtfad til.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Cookie dough dip
Dippen smager vitterligt af cookie dough, og er noget af det lækreste, jeg længe har smagt. Jeg serverede den med lidt udskåret frugt, men når vi kommer lidt længere hen på sæsonen, skal vi have den med jordbær. Jeg glæder mig allerede.
Opskriften her er den fjerde, jeg har udviklet i samarbejde med Arla i forbindelse med lanceringen af de velkendte BUKO® flødeoste i økologiske varianter.
Fedtforskrækkede skal måske kigge lidt væk her, for dippen er noget af en bombe. Til gengæld gør det høje fedtindhold, at man hurtigt føler sig tilfredsstillet, og på den måde udligner det sig jo.
Cookie dough dip til frugt
Vi har brugt den som dip til frugt, men jeg skal ikke dømme nogen, der vælger at spise den, som den er eller som slikker skålen for at få det hele med. Minimum én i husstanden gjorde det herhjemme.
Jeg tænker, at den også kunne være lækker at putte i hjemmelavet vaniljeis som sådan nogle Ben&Jerry-inspirerede cookie dough chunks. Det har jeg i hvert fald tænkt, jeg vil prøve næste gang, og bliver det godt, er I de første, der hører om det!
Uhm hvor blev de lækre! Jeg lavede dem til kugler og kom dem i fryseren.
Gud hvor god en idé! Det vil jeg prøve næste gang!
Hej Jane
Tænker at lave den til fødselsdagsgæster, så i hvor lang tid i forvejen tror du man kan lave den?
Forestillede mig, om man kunne røre dippen sammen om formiddagen, og så servere den om eftermiddagen?
Den ser ud til at være lige noget for mig, jwg elsker den is :) hvor køber du stevia med vanilje?
Det køber jeg i helsekosten :)
Lyder som en lækker opskrift, som absolut skal prøves :o) Jeg tænker umiddelbart, at den måske også kunne bruges som topping på din lækre chokoladekage? (Selv samme chokoladekage har jeg serveret sammen med chia-banan-chokolademousse og friske bær – stor success :o) )
Tænker også, at man kunne fryse små klatter af cookie-dough-dippen, putte det i en hjemmelavet vanille is, fryse det hele og så ville få cookie-dough lignende is?
Uh, glæder mig allerede til at afprøve disse muligheder :o)
Uh, sikke nogle lækre idéer! Vend lige tilbage hvis du prøver dem:)
Tak for opskriften – Hands down den lækreste frugtdip jeg har smagt!
Mon ikke man kan fryse den lidt, så det bliver lidt is agtigt ;)
Jeg tror desværre den vil blive for hård. Men måske sådan semi-fryse den, og så tage den ud og røre den igennem kunne måske være lækkert :)
Faktisk osse lige det jeg tænkte :)
Hej jane.
Hvad er det for en Peanutbutter du bruger? Din ser super lækker ud og ligner slet ikke den jeg har købt tidligere. Din ser mere flydende ud… Kan du komme med et par tips til gode mærker???
God dag.
Jeg bruger peanutbutter fra Urtekram. Den, der hedder “smooth” er ret flydende i det og perfekt i denne slags opskrifter :)
Dette er min nye foretrukne dessert! Jeg prøver at reducere sukker indholdet i al min mad, så den her er bare perfekt. 1000 tak :)
Velbekomme :)
Til Maiken: Hvis du kan tåle hasselnødder, så er hasselnøddesmør måske et bud?
Jeg tænker at det kan være godt oven på chokolade cupcakes selv om der så ikke er så meget sukkerfrit over det.
Vi spiser ikke lchf men forsøger alligevel at skære ned på kulhydrater og op for grøntsager og sunde alternativer så her er din blog og bøger en kæmpe inspiration.
Lækkert forslag og fedt at I har glæde af blog og bøger – det er jeg glad for at høre :)
Det lyder alt for lækkert! Er der et alternativ til peanutbutter eller kan det undlades, hvis man nu ikke kan tåle peanuts? :)
Solsikkesmør kan bruges i stedet. Men jeg synes, det bliver tamt at udelade det, så det ville jeg ikke anbefale :)
Hej Jane.
Jeg kan desværre ret dårligt tåle mælkeprodukter pga maven, har du idéer til, hvad man kunne er erstatte flødeosten med? Det fede fra en god kokosmælk evt. eller er det helt skævt?
Tak for en rigtig god og inspirerende blog!
Måske ja, den fede creme fra kokosmælk. Laktosefri flødeost, hvis det er laktosen, der driller. Ellers findes der også sådan nogle soja-flødeoste men det ved jeg ikke lige hvor lækkert vil være ;-)
Åh jeg vil så gerne prøve den, og LCHF generelt, er bare bange for at jeg ikke kan styre det ? ? ? Har næsten altid kæmpet med min vægt, og mest fordi jeg aldrig synes jeg kan holde mig til den der “nu er jeg tilfreds” følelse…men “propper” mig. Nogle fif? For alle dine opskrifter ser SÅ fantastiske ud (og har da også brugt en del af dem)
Med LCHF kan jeg netop ikke “proppe” mig. Før jeg spiste LCHF havde jeg svært ved at mærke mæthed – jeg kunne altid spise lidt ekstra, hvis det skulle være, men det oplever jeg ikke på LCHF.
Jeg oplever det samme. Ingen overspisning og behagelig mæthedsfølelse :-) kan varmt anbefale LCHF!
Jeg forstår godt, hvad du mener, men som der er flere andre, der kommenterer, er det svært (ikke umuligt men svært) at overspise på LCHF. Dog vil jeg sige, at et godt råd er at fokusere på madopskrifterne og ikke på dessert- og lækkeriopskrifterne. Det regulerer appetitten og mæthedsfornemmelsen ret effektivt :)
Jeg spør bare! Der er til fire personer ? Hvad skal de sidste tre have ? Det er lækkert !
Haha, very true!!
Lyder SÅ lækkert.
Mon man kan bage småkager af det hvis man smider lidt mandelmel i?
Det tror jeg, den bliver for flydende til med flødeosten. Men måske. I så fald ville jeg vælge den fedtreducerede mandelmel fra Funktionel Mad for at få hjælp af fibrene.