Cobb Salat


Cobb Salat er en amerikansk salat, som du måske kender bedst fra at den anrettes i rækker. I rækkerne findes kylling, bacon, æg, tomat, salat og ofte også ost, gerne blåskimmelost. Hele herligheden dryppes med en lækker rødvinsvinaigrette og du har nu en fyldig og mættende måltidssalat, som både kan spises til frokost og aftensmad.

Cobb salat

Ingredienser

Olie-eddike-dressing

 • 0,5 tsk dijonsennep
 • 1 spsk rødvinseddike
 • 2 tsk olivenolie
 • 1 fed hvidløg
 • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Skær den tilberedte kylling i mundrette stykker.
 • Steg baconen sprød på en varm tør pande og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
 • Kog vand op i en klasserolle, kom for-sigtigt ægget i og kog det i ca. 7-9 minutter, til det er smilende eller hård-kogt og lad det køle af. Skær ægget i kvarter eller i tern.
 • Snit salaten. Halver tomaterne.
 • Skær avokadoen i tern. Smuldr osten. Hak purløget fint.

Olie-eddike-dressing

 • Kom sennep i en lille skål sammen med eddike og rør det godt sammen.
 • Pisk olivenolien i, pres hvidløget og rør det i dressingen. Krydr med salt og peber.
 • Anret alle ingredienserne på en tallerken og dryp dressingen over til sidst.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Cobb-salat er en genial Keto salat

De amerikanske salater er jo ofte noget mere fyldige end de europæiske og denne er ingen undtagelse. Der er godt med protein i og det er i virkeligheden bare lidt, som om der er skruet op for alt det gode. Tænk at have både kylling, bacon, æg og ost i en og samme salat!

Denne opskrift på Cobb salat er faktisk fra min bog Keto på 4 uger, så hvis du genkender den, er det måske fordi du har den bog.

Er du (som mig) ikke begejstret for blå ost, kan den nemt byttes til fx feta eller til tern af fx cheddar eller emmentaler.

Flere frokostsalater

Er du på jagt efter idéer til mættende frokostsalater foruden denne Cobb salat, så lad mig anbefale nogle stykker til dig.

Mit frankofile hjerte banker jo ekstra meget for Salade Niçoise med tun og æg men er det efterår/vinter og vil du hellere have en grov og lun salat, så lov mig at du prøver den lækre grønkålssalat med kylling, bacon og karameliserede løg. Så lækker altså!

Foretrækker du en vegetarisk salat, så prøv halloumisalaten med mynteyoghurt. Den sidste, jeg vil anbefale dig er den helt enkle salat med æg og rejer. Den er super proteinrig og tager mindre end 10 minutter at lave. Den er tit min frokostredning.

Denne opskrift på Cobb salat kan du gemme til du en dag har en rest af tilberedt kylling. Har du det, er den nemlig hurtigt bikset sammen også.

Cobb salat
Foto: Columbus Leth til Keto på 4 uger

Nyhed: Ny bog til januar

FIX din fordøjelse er en bog, som hjælper dig med at løse dine fordøjelsesproblemer, uanset hvilken slags du måtte lide af. Fem forskellige skræddersyede handlingsplaner til de fem hyppigste fordøjelsesproblemer.

Læs mere her >>

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Cobb Salat”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?