Clafoutis


Clafoutis er en klassisk fransk dessertkage eller tærte med frugt eller bær. Typisk laves den med kirsebær og er en klassisk sommerkage, men min opskrift er lavet med blåbær. Du kan nemlig bruge lige præcis de bær eller frugter, du foretrækker og på den måde kan du spise den hele året.

Clafoutis med mandelmel

Min opskrift på clafoutis er lavet med mandelmel i stedet for hvedemel, og det giver jo en kage, som både er glutenfri og Low Carb sammenlignet med en clafoutis-kage bagt med hvedemel.

Denne fine franske kage bages ofte i små forme eller ramekiner. Jeg har brugt lidt forskelligt, som du kan se.

Læs om de mange variationsmuligheder under opskriften.

Clafoutis

Equipment

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 170 grader.
  • Smør en form på ca. 20 cm i diameter eller fire små forme med smør og drys evt. med lidt Sukrin i bunden.
  • Fordel blåbærrene i formen(e), så de ligger rimelig tæt.
  • Smelt smørret.
  • Pisk alle ingredienserne godt sammen og hæld dejen i formen.
  • Sæt formen i ovnen og bag i 30-45 minutter, til kagen er gennembagt.
  • Drys evt. med lidt sukrinmelis inden servering og server fx med en klat flødeskum eller vaniljeis.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Sukkerfri, glutenfri og Low Carb

Min opskrift på clafoutis er jo både sukkerfri, glutenfri og Low Carb. Er disse ting ikke vigtige for dig, kan du sagtens lave kagen på helt almindelig vis. Så bytter du bare Sukrin med almindelig sukker og mandelmel med hvedemel.

Frugt og bær i sæson

Jeg har brugt blåbær fra frost. Når bær er i sæson kan du dog sagtens også bruge friske bær fx fra haven. Hindbær er så lækkert også. Det samme gælder for æbler, rabarber, blommer eller pærer. Du kan se hvornår hvilke frugter og bær der er i sæson lige her.

Faktisk kan du også godt tilføje fx mandler eller hasselnødder. Clafoutis kan altså fuldstændig tilpasses sæsonen samt dine smagsløg eller forådskammer.

Clafoutis, fransk dessertkage

Sidste Keto-kursus før sommerferien

På mandag starter forårets sidste Keto Kickstart kursus, så hvis du vil reservere en plads på det sidste kursus før sommerferien, skal du tilmelde dig nu. Kurset starter:

  • Mandag d. 15. april

Reserver din plads her

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Clafoutis”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Ser super lækre ud og virker til at være nemme at lave, glæder mig til at prøve at lave dem senere i dag. :o)
    Kan man lave dem på forhånd og fryse dem ned mon? Og skal de være lune når man serverer dem eller er de bedst kolde?

    Svar