Citrontærte / Tarte au citron


Denne her skønne citrontærte med lemoncurd smager skønt og friskt. Tærten, som også kaldes tarte au citron, er her lavet i en glutenfri og sukkerfri version. Men lad dig ikke snyde, selvom kulhydratindholdet er lavt, er det stadig kage…

citrontærte

Citrontærte

5 fra 3 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
Tærte med lemoncurd
8
|
2 timer

Ingredienser

Tærtebund

Lemoncurd

Pynt

Sådan gør du

Tærtebund

 • Opvarm ovnen til 170 grader.
 • Rør alle ingredienser til bunden sammen i en skål med en gaffel. Det er noget værre fedt-værk men bliv ved med at røre, til du har en fedtet, ensartet dej.
 • Fedt dejen over i en smurt tærteform (20 cm). Skyl hænderne i koldt vand og brug hænderne til at glatte dejen ud og få den fordelt op af kanterne.
 • Forbag bunden i 15-18 minutter. Hold øje med, at den ikke bliver brændt.
 • Tærtedejen vil hæve lidt op, men når den er kølet lidt af, kan den trykkes let ned på plads, så det er plads til citronfyldet/lemoncurd.
 • Lad bunden køle helt af i formen.

Lemoncurd

 • Pisk æggeblommer med SukrinMelis, citronskal og -saft i en skål.
 • Hæld æggeblandingen over i en kasserolle sammen med smørret.
 • Varm langsomt op til kogepunktet, imens du konstant rører i det. Smørret vil langsomt smelte ud i citronmassen og den vil tykne.
 • Lige før det koger, tager du den af varmen. Det kan stadig virke en smule flydende, men vil sætte sig, når den køles ned.
 • Kom den lune lemoncurd i tærtebunden og kom det hele på køl, indtil lemoncurden har sat sig. Det kan tage et par timer så husk at være i god tid.
 • Pynt den færdige tærte med flødeskum og grofthakkede pistacienødder.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tarte au citron

Tarte au citron er navnet for en tærte med citronfyld. Valget af citronfyld svinger lidt. I England er fyldet typisk en citroncreme som bages i en forbagt tærtebund. Jeg har brugt en lemoncurd som tærtefyld, den skal ikke bages men bare have lov til at sætte sig i køleskabet.

I mange opskrifter på tarte au citron toppes tærten med marengs, crème meringuée, og så kaldes det også en ‘lemon meringue pie’. Men på dansk er det vist bare en citrontærte uanset. Den rå marengs på toppen af tærten kan lige brændes let med en gasbrænder eller bages kort i ovnen så den bliver gylden.

Jeg har dog valgt at toppe den med flødeskum, da jeg bøvler lidt med den marengs. Og før jeg er helt tilfreds, vil jeg ikke dele den. Derfor: flødeskum.

Tærte med lemon curd

Selve tærtebunden er lavet af smør, sødning og fedtreduceret mandelmel. Vær opmærksom på, at du ikke kan bruge den almindelige slags mandelmel. Så kan du bruge opskriften på tærtebund fra denne her Low Carb pæretærte. Samtidig er det også vigtigt at notere, at tærtebunden ikke bliver lige så sprød, ligesom en almindelig tærtebund af mel og sukker.

Jeg serverede først tærten dagen efter den var blevet lavet og her var tærtebunden dog heller ikke blød, men OK sprød og den smagte stadig skønt. Den holdt 3-4 dage i køleskabet uden at det gjorde den dårligere. Vent dog med pynt lige inden servering.

Indholdet i citrontærten er den lækre citroncreme lemoncurd. Min lemon curd er lavet udelukkende på æggeblommer, ikke hele æg, og er helt uden sukker. I stedet har jeg brugt sødemidlet SukrinMelis, dog uden at lemoncurden er lige så sød som originalen.

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

18 kommentarer til “Citrontærte / Tarte au citron”

  • Det kan du godt. Jeg serverede først tærten dagen efter og jeg synes ikke bunden blev blød og den smagte stadig skønt. Bunden er dog blødere end en almindelig tærtedej men jeg synes, den holder sig fint fast.

   Svar
 1. Hejsa,
  Er det afgørende at mandelmel er fedtreduceret?
  Har en pose ‘almindelig’ mandelmel, som trænger til at blive brugt, og det er jo ikke helt billigt, det stads.
  Mvh Naja

  Svar
  • Uh godt spørgsmål. Jeg har helt til gode at prøve at bruge airfryeren til bagning men hvis tærteformen er lille nok, mon ikke det så godt kan lade sig gøre?

   Svar
 2. 5 stars
  Hej Jane
  DEN smager hel fantastisk!!!!!!!
  Min mand elsket den og syntes at den skal laves hver weekend :-)

  Svar
 3. Hej Jane
  Sikke en dejlig, ny opskrift, som passer perfekt til en low carb-fødselsdag. Er det afgørende at lemoncurden køles af i tærtebunden? Jeg tænker at lave lemoncurden dagen i forvejen og bunden på dagen og så samle. Men spørgsmålet er om lemoncurden bliver for fast?
  På forhånd tak for hjælpen.

  Svar
  • Hej Pernille
   Nej umiddelbart ikke men det er bare nemmest. Og tærten kan sagtens laves dagen før og overnatte i køleskab.

   Men lemoncurden bliver ikke så fast at den ikke godt ville kunne røres igennem og puttes i tærten næste dag. Det ville også kunne fungere.

   God fødselsdag❤️

   Svar