Vi kom hjem fra Sydfrankrig skærtorsdag til et tomt køleskab. En tur i Døgn Netto og hos grønthandleren gav os dog nok til at kunne lave en lækker omgang tilbehør til aftensmaden.

Citronstegte grøntsager med sorte sesam og ramsløgsmør
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 200 g gulerod
- 100 g orange peberfrugt
- 100 g kinaradise
- 1 smagsneutral kokosolie til stegning
- 1 øko-citron saft og skal herfra
- salt og friskkværnet peber
- sorte sesamfrø
Sådan gør du
- Skær alle grøntsagerne i fine stave.
- Opvarm kokosolien på panden og sauter grøntsagerne godt heri.
- Hæld citronsaften over og rør rundt. Smag til med salt og peber.
- Tag af panden, anret på fad og drys med citronskal og sorte sesam.
- NB: Hvis du gerne vil gå udenom underjordsgrøntsagerne, kan du bare erstatte dem med nogle andre.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Mine børn kan normalt bedst lide, at grøntsagerne ikke er blandet for meget sammen, og det udfordrer vi lidt i øjeblikket ved at vi har to slags grøntsagstilbehør på bordet: En, der er sig selv og en, der er blandet sammen. De citronstegte grøntsager her faldt dog i god jord. Jeg havde kun stegt dem ganske kort, så de var lune men stadig sprøde.
NB: Hvis du gerne vil gå udenom underjordsgrøntsagerne, kan du bare erstatte dem med nogle andre.
PÅ BORDET VAR DER I ØVRIGT:
- Let kogt broccoli
- Smør med hvidløg, persille og ramsløg
- Hjemmelavet basilikumspesto
- Tomatbruschetta (fra Princip – den med Ekstra Jomfru olivenolie)
RAMSLØGSMØR
Ramsløgsmøret bestod af en pakke blødt smør, som jeg havde rørt med 2 fed presset hvidløg og en god håndfuld meget finthakket persille og ramsløg. Det nu grønne smør havde jeg fedtet over på et stykke bagepapir, hvor jeg havde rullet det til en pølse og snøret bagepapiret til i enderne. Ind i køleskabet med det, og så var smøret klart til at blive skåret i skiver et par timer senere.
Og hertil fik vi helstegt kylling, som jeg bagefter kogte suppe på. Vil du gerne i gang med at koge din egen suppe på fx kyllingeskrog, så læs videre her:
Udnyt kyllingeskroget og kog din egen bouillon/fond
Og hvis du har brug for at få opfrisket, hvorfor det nu er, det er så übersundt at koge egen suppe, så læs videre her:
Hjemmelavet kyllingesuppe med hvidkål og chili.
Indlægget indeholder affiliatelinks.

Det dér ramsløgsmør skal jeg vist prøve! Har netop for første gang ramsløg i køleskabet, så det passer perfekt :-) Resten ser også skønt ud!
Vh Louise