Denne opskrift på citronsauce med kapers passer dejligt til fisk. Den er syrlig og har godt med umamismag og giver et dejligt frisk og fedt modspil til den magre fisk.
Citronsauce med kapers
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 0,5 løg finthakket
- 1 dl hvidvin tør
- 1-2 spsk citronsaft
- 1,5 dl fløde
- 2 spsk kapers
- 30 g parmesan revet
- 1-2 spsk flødeost naturel
- 1 tsk grov sennep
- evt. lidt sødning
- 0,5 tsk piment d’espelette (eller paprika, evt. røget paprika)
- smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Sauter løgene i en klat smør, til de er klare i farven.
- Tilsæt vin og citronsaft og lad det koge op.
- Tilsæt resten af ingredienserne og lad saucen tykne lidt.
- Smag til med salt, peber og lidt sødning for at runde saucen af.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Citronsauce med kapers
Jeg ved, at mange gerne vil spise mere fisk men også at mange har det lidt svært med opfindsomheden, når det kommer til netop fisk. Samtidig er især hvid fisk som torsk, kulmule og lign. ofte ret neutrale i smagen og samtidig er de meget magre, hvilket kan give en udfordring med mætheden for os, der ikke spiser kulhydrater.
En god fedtholdig og smagsrig sauce kan være en løsning og her er denne opskrift på citronsauce perfekt. Den smager dejligt til især hvid fisk, synes jeg, men jeg ville heller ikke tøve med at bruge den til lyse proteinkilder som kylling eller gris eller til fx en (squash-)pastaret med kylling eller lign.
Med tanke på hvor vild jeg er med kapers, bruger jeg dem alt for lidt. Jeg tænker, det hver gang jeg laver noget med kapers: Hvorfor bruger jeg dem ikke oftere?
Well, det er der vel råd for.
Hej
Takfor opskrift.
Hvor stor en mængde kapers beregner du til denne mængde sauce?
På forhånd tak
Vh Bente
Hej Bente
Det står i ingredienslisten. Eller misforstår jeg dit spørgsmål?
Fantastisk sauce
Hej Jane
Tak for denne og så mange andre lækre opskrifter. Hvis du ikke har prøvet saucen til kylling endnu, så kan det kun anbefales. Enten én hel kylling eller i stykker, gerne med skind og ben. Med en helt grøn anonym salat til. Det er rigtig lækkert.
Mette
Yay så dejligt. Jeg skal helt sikkert snart have den igen også :)
Jer har lige lavet din citronsauce til frisk torskerogn, lige stegt i smør og med broccoli og lidt sorte bønner til. Det smagte afsindig godt, og så havde jeg jo også anledning til at drikke et lille glas hvidvin til ??. Den sauce har du virkelig ramt plet med, så tak for den, Janne ?❤️?
Ej hvor dejligt! – og tak for tip om frisk torskerogn. Jeg vidste slet ikke at det var kommet allerede :)