Citronkylling med urtesmør


Denne opskrift på citronkylling med urtesmør er skøn hverdagsmad. Den helstegte kylling har en frisk smag af citron og urtesmørret, som jeg gemmer under skindet.

Citronkylling med urtesmør

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
50 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 180 grader.
 • Hak krydderurterne og bland dem sammen med smør og citronsaft.
 • Løsn forsigtigt skindet på kyllingen ved at føre en finger ind under.
 • Fordel smørret under kyllingen og masser det godt rundt. Er det for bøvlet, kan du også fordele smørret ovenpå skindet, du får dog ikke helt det samme resultat. Bind evt. kyllingen sammen med madsnor inden den kommer i ovnen.
 • Drys kyllingen med havsalt og læg den i et ovnfast fad, gerne på en rist.
 • Sæt fadet i ovnen og steg kyllingen i ca. 40 minutter til den er gennemstegt.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Helstegt kylling tager jo lidt tid at lave men heldigvis passer den sig selv i ovnen, imens du kan puste ud efter en lang dag.

Denne kan du have på bordet på under 1 time, men har du længere tid, fx i weekenden, kan du med fordel langtidsstege den. Det gør underværker – især for de økologiske kyllinger, som ofte kræver en lidt mere kærlig behandling.

Citronkylling – lækker og nem hverdagsmad

Jeg har angivet, at opskriften her er til 2-4 personer. Køber man en økologisk kylling, er der sjældent kød nok til fire, synes jeg. Måske hvis man er far og mor og to mindre børn. Hos os, med to sultne teens, rækker det ikke og jeg vil i stedet lave to og gemme eventuelle rester til en god kyllingesalat til frokost.

Øko-kylling er jo sååå dyrt og det kan være svært at se, hvad man får for de ekstra penge. Altså jeg er med på, at man får både dyrevelfærd og god samvittighed med i købet, men det er jo absurd, at forskellen fra en konventionel kylling til en øko-kylling kan være fra 50-200 kr. I virkeligheden er det både absurd, at man kan købe en kylling til 50 kr (og her er jeg lidt venlig for nogle gange er prisen jo endnu lavere end det) og 200 kr.

Med det sagt, køber jeg alligevel de økologiske kyllinger. Jeg tilbereder dem lidt nænsomt og gerne ved langtidsstegning. Og så koger jeg 2 x bouillon af skrogene. På den måde får jeg virkelig mange glas bouillon og jeg synes, det betaler sig lidt hjem på den måde.

TIP: Vil du langtidsstege den, kan du sætte ovnen på 100 grader og sætte et termometer i kyllingen. Den skal stege ca. 3 timer. Når den er gennemstegt, skruer du enten op for temperaturen eller sætter den på grill og steger den, til skindet er sprødt.

Forslag til tilbehør

Tilbehøret vil jeg variere efter hvor vi er på året. Skal det være let og lækkert ville en blomkålscouscoussalat være så lækker til. Vi har ofte også spist den sprøde kålsalat med fennikel til.

Skal det være lunt måske grønne bønner med brunet smør eller måske slet og ret de populære broccolifritter.

Citronkylling - opskrift på helstegt kylling med citron og urtesmør

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Citronkylling med urtesmør”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Tip til print. Vælg det lille grønne ikon øverst i opslaget. Rul ned og Find print friendly, tryk på PDF, vent lidt og tryk så på download. Så kommer der en PDF udgave, hvor man kan vælge hvilke sider man vil printe. Virker hver gang. ?

  Svar
 2. PS. Har du ikke en print-mulighed på hjemmesiden?
  Jeg kan finde “Print” under “More options” men så printer jeg bare 11 sider ud hvor der ikke står andet end “Citronkylling med urtesmør” foroven. Det kan jeg jo ikke rigtig bruge til så meget ;-)

  Svar
  • Nå for den, jeg troede faktisk den virkede fint. Ny printfunktion står på min liste til den kommende ombygning af bloggen, som skal laves her i 2020 :)

   Svar
   • Jeg lavede en copy -paste til Word og printede derfra. Det virkede fint og opskriften venter nu bare på, at kyllingen kommer ud af fryseren ?

    Svar
 3. Jeg køber også kun øko-kyllinger selv om man somme tider kan få konventionelle kyllinger helt ned til 29 kroner.
  Til gengæld tænker jeg, at en kylling til 29 kroner ikke burde være tilladt. Den kan umuligt have haft det godt og fået noget ordentlig at spise.
  Citronsmørs-kylling lyder ret godt. Har faktisk en hel kylle i fryseren som snart skal spises. Det bliver denne udgave :-)

  Svar