Citrongræs-kylling med tomatris


Virkelig lækker opskrift med kylling. Det er i høj grad den lækre marinade med citrongræs, der løfter denne ret og tomatrisene, som jo i virkeligheden er blomkålsris med tomat, er virkelig dejlig til afveksling. Du vil gå glad og tilfreds fra bordet efter at have spist denne ret.

citrongræs-kylling med romat-ris

Citrongræs-kylling med tomatris

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
35 minutter

Ingredienser

Citrongræs-marinade

Tomat-ris

  • 50 g løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl hønsefond
  • 150 g cherrytomater på dåse eller friskhakkede tomater
  • 300 g blomkålsris
  • 3 spsk fiskesovs
  • smør eller kokosolie til stegning
  • Frisk koriander til servering
  • evt. friterede skalotteløg (kan fås i asiatiske supermarkeder) eller hakkede peanuts

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Hak chili, citrongræs og hvidløg groft og kom det i et blenderglas med soja, fishsauce, sødning, sesamolie og limesaft og blend, til du har en rimelig homogen masse.
  • Kom kyllingelårene i en frysepose og hæld marinaden over, og fordel den godt på alle kyllingelårene.
  • Lad kyllingen marinere på køl i mindst 10 minutter, gerne længere.
  • Læg kyllingelårene i et ovnfast fad og sæt det i ovnen. Bag i ca. 25 minutter til kyllingen er gennemstegt og gylden.

Tomat-ris

  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Opvarm en pande med lidt smør eller smagsneutral kokosolie på.
  • Sauter løg og hvidløg ved middel varme, til de er klare i farven.
  • Tilsæt blomkålsris og tomater og rør det godt sammen.
  • Tilsæt bouillonen lidt ad gangen og damp blomkålsrisene i nogle minutter, til de er møre.
  • Smag til med fiskesovs og evt. soja.
  • Server risene til kyllingen og drys gerne med frisk koriander og evt. stegte skalotteløg eller peanuts.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Kyllingelår i lækker marinade med citrongræs

Citrongræs-kyllingen smager fuldstændig forrygende. Virkelig lækker marinade. Jeg er ellers ikke så god til at bruge citrongræs i mine opskrifter, men når jeg gør, bliver jeg altid positivt overrasket.

Jeg har brugt kyllingelår, som jeg har marineret, men marinaden kunne gå lige fint til et kedeligt kyllingebryst og ville virkelig kunne løfte retten der.

Blomkålsris er jo en gammel kending herhjemme, men her er de pimpet lidt op med tomat, som er indkogt i risene sammen med bouillon. Det er altså virkelig noget andet end at sidde med de almindelige blomkålsris.

De oversete tomatris

Citrongræs-kyllingen løber hurtigt med opmærksomheden her men tomatrisene fortjener også at blive set. Især når vi går efteråret i møde er det dejligt med grønt tilbehør, der er lunt, og her giver de dampede blomkålsris med tomat virkelig noget ekstra.

Hvis jeg lavede opskriften her med kyllingebryst eller hvis jeg brugte marinaden til hvid fisk, ville jeg nok røre en skefuld smør eller to ind i risene, så retten ikke bliver for mager. Det hjælper godt på mætheden (og smagen) synes jeg.

citrongræs-kylling med tomat-ris

Prøv PLUS gratis i 7 dage

Få adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

Altsammen gratis de første 7 dage.

Ja tak – start prøveperiode nu!

MadbandittenPLUS

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Citrongræs-kylling med tomatris”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?