Citronfromage er jo virkelig old school. Her er vi for mit vedkommende tilbage i min barndom i Jylland, hvor citronfromage var fast gæst på dessertbordet. Men først nu forstår jeg, hvorfor den var så populær. Den er nem at lave til mange, og alle forberedelserne foregår dagen før! Genialt!

Ingredienser
Citronfromage
- 4 blade husblas
- 3 æg delt i blommer og hvider
- 3-4 spsk SukrinMelis
- 3 dl fløde
- 2-3 stk øko-citron skal og saft herfra
Nøddecrunch
- 100 g blandede nødder fx mandler, pekan og macadamia
- ½ spsk vand
- 1 spsk Sukrin Gold
- 1 spsk lakridspulver
Pynt
- 200 g hindbær kan udelades
Sådan gør du
Citronfromage
- Udblød husblassen i koldt vand. Det gør du ved at lægge dem i blød i fx et fad eller en skål med koldt vand.
- Pisk æggehviderne stive i en skål.
- Pisk æggeblommer sammen med SukrinMelis i en anden skål.
- Pisk fløden næsten stiv i en tredje skål.
- Opvarm citronsaften. Tag husblassen op af vandet og lad den dryppe af. Smelt herefter husblassen i den lune citronsaft og tilsæt derefter citronskallen.
- Lad massen afkøle, inden du pisker den i æggeblommemassen. Vend forsigtigt flødeskummet i lidt efter lidt. Vend til sidst hele herligheden i de stive æggehvider.
- Kom blandingen i små portionsskåle og sæt dem i køleskabet i min. 6 timer inden servering.
Nøddecrunch
- Hak nødderne groft og rist dem let på en tør pande ved middel varme sammen med vand og Sukrin Gold/kokossukker.
- Læg nødderne til afkøling på et stykke bagepapir. Vend dem i lakridspulver lige før servering.
- Pynt citronfromagen med hakkede nødder og evt. friske hindbær inden servering.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Citronfromage – nem og kulhydratfattig dessert
Citronfromage en nem dessert at lave temmelig kulhydratfattig til dem, som synes, det er vigtigt.
I stedet for almindelig sukker, har jeg brugt Sukrin, både Sukrin Gold og SukrinMelis. Hvis du foretrækker et andet sødemiddel kan du sagtens bruge det.
Citroner i lange baner
Når vi er i Frankrig hos min far og Birgitte, har Birgitte altid lavet citronfromage. De har et citrontræ i haven og drukner i citroner, og flere gange om året fylder hun derfor fryseren med citronfromage i små portionsglas. De bliver endnu bedre af være blevet frosset, siger hun. Tip hermed videregivet!
Hvis du har mod på flere desserter og opskrifter med citroner kan du tage et kig på Citrontærte / Tarte au citron, Citronbrød med birkes, Citronmåne eller Lemon curd uden sukker. Så lækkert!
Billede: Columbus Leth til Mæt & Slank med LCHF (reklamelink)
Hej Jane
Jeg vil lave din citronfromage.
Jeg har skrællet 3 citroner og presset dem. Jeg fik 1,5 dl saft. Er det ikke lige i overkanten til 3 æg?
Har du nogen anelse om, hvor meget jeg skal bruge?
Vh Oly
Hej Oly
Jo måske, jeg tror jeg ville beregne mængden henad 1 dl.
Tusind tak ❤️
Kan man lave den uden sødemiddel?
Det kan du sagtens men den bliver tam i smagen, synes jeg (desværre).
Fantastisk citron fromage🙏. Lavede den til vores gæster i går og manden sagde det var den bedste fromage han nogensinde havde fået. Vi havde en ekstra til nu, så har lige nydt den igen🫢.
Jaaa hvor dejligt at høre. Tusind tak💛
Får lige lyst… kan jeg bruge sukrin Gold isf. melis?
Det tror jeg egentlig godt. Jeg bruger melis for at undgå ‘knas’.
Har du en ide om hvad næringsindholdet er for citronfromagen alene. Altså uden ny fra nødder ?
Uden kulhydrater fra nødder ?
Nej men måske bare 1-2 gram mindre end med…
Utrolig lækker og nem citronfromage til når man får gæster.
Hej Jane
ser super lækkert ud og er flot præsenteret. kan du fortælle mig navnet på glassene de er præsenteret i?
Kh Heidi
Nej desværre, det er nogle ældre vintageglas, som vi fandt ude i min madfotografs fotostudie.. :)
Hold nu op en lækker fromage! Den er et hit her hos os. Jeg overvejer at kaste mig ud i en limefromage næste gang.
Tak for alle dine fantastiske opskrifter. De er nemme at følge og gør ofte mine søndage hvor jeg laver madplan en hel del nemmere ?
Hej, hvis jeg ik har mere sukrin melis, kan jeg så bruge kokos sukker i stedet? Eller sukrin gold?
Hej Jette
Nu sidder jeg med samme udfordring. Prøvede du med kokos sukker? Fungerede det? Blev det godt?
Mvh Karina
Jeg brugte sukrin gold, og det fungerede fint ?
Eeelsker citronfromage.
Et lille tip. Hvis du smelter husblassen over vandbad i lille skål med det vand, der hænger ved også kommer citronsaft i bagefter skal du ikke vente på at det køler ned.
Jeg har lidt svært ved at riste nødderne på en tør pande med vand ?
Men ellers lyder det super simpelt og lækkert. Det må prøves.
Haha, forståeligt! :)
Den er så lækker frisk og syndig på en og samme tid. I din/vores bog derhjemme skriver jeg altid kommentarer til opskrifterne. Citronfromage er et hit.
Fandt lige ud af at der er mange opskrifter jeg ikke engang har afprøvet endnu selvom de ser drøn lækre ud.
Jeg er i Oslo hvor min dejlige halvdel arbejder. Alting er så dyrt her, så i sidste uge lavede jeg stroganoff og kylling i creamy peanutbutter frøs ned og tog med herop. Manden min strålede og kunne li selv klare at lave blomkåls ris til. Vel og mærket i næste uge når jeg ikke er her mere, for bestillingen i denne weekend er din kyllingetærte og en gang saltet torsk med squash, champignon i karry fløde sovs mums.
Ha en skønne weekend ??
Hvor er I gode, Heidi! <3
Din citronfromage er god. Men den her lakridsnøddecrunch – Arhmeen, to die for! Lakrids klæder – som vi ved – ALT! ?
Vh og god dag
fra
Lene
Enig! Og især er min familie enig. Lakrids i ALT! :)