Citronfromage med lakrids-nøddecrunch


Citronfromage er jo virkelig old school. Her er vi for mit vedkommende tilbage i min barndom i Jylland, hvor citronfromage var fast gæst på dessertbordet. Men først nu forstår jeg, hvorfor den var så populær. Den er nem at lave til mange, og alle forberedelserne foregår dagen før! Genialt!

Citronfromage

Citronfromage med lakrids-nøddecrunch

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
8
|
6 timer

Ingredienser

Citronfromage

Nøddecrunch

Pynt

Sådan gør du

Citronfromage

  • Udblød husblassen i koldt vand. Det gør du ved at lægge dem i blød i fx et fad eller en skål med koldt vand.
  • Pisk æggehviderne stive i en skål.
  • Pisk æggeblommer sammen med SukrinMelis i en anden skål.
  • Pisk fløden næsten stiv i en tredje skål.
  • Opvarm citronsaften. Tag husblassen op af vandet og lad den dryppe af. Smelt herefter husblassen i den lune citronsaft og tilsæt derefter citronskallen.
  • Lad massen afkøle, inden du pisker den i æggeblommemassen. Vend forsigtigt flødeskummet i lidt efter lidt. Vend til sidst hele herligheden i de stive æggehvider.
  • Kom blandingen i små portionsskåle og sæt dem i køleskabet i min. 6 timer inden servering.

Nøddecrunch

  • Hak nødderne groft og rist dem let på en tør pande ved middel varme sammen med vand og Sukrin Gold/kokossukker.
  • Læg nødderne til afkøling på et stykke bagepapir. Vend dem i lakridspulver lige før servering.
  • Pynt citronfromagen med hakkede nødder og evt. friske hindbær inden servering.

Noter

Du kan springe nøddeknaset over og bare pynte med lidt bær. Det er også super lækkert sådan.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Citronfromage – nem og kulhydratfattig dessert

Citronfromage en nem dessert at lave temmelig kulhydratfattig til dem, som synes, det er vigtigt.

I stedet for almindelig sukker, har jeg brugt Sukrin, både Sukrin Gold og SukrinMelis. Hvis du foretrækker et andet sødemiddel kan du sagtens bruge det.

Citroner i lange baner

Når vi er i Frankrig hos min far og Birgitte, har Birgitte altid lavet citronfromage. De har et citrontræ i haven og drukner i citroner, og flere gange om året fylder hun derfor fryseren med citronfromage i små portionsglas. De bliver endnu bedre af være blevet frosset, siger hun. Tip hermed videregivet!

Hvis du har mod på flere desserter og opskrifter med citroner kan du tage et kig på Citrontærte / Tarte au citron, Citronbrød med birkes, Citronmåne eller Lemon curd uden sukker. Så lækkert!

Citronfromage - lækker dessert med få kulhydrater. Sukkerfri og LCHF-opskrift

Billede: Columbus Leth til Mæt & Slank med LCHF (reklamelink)

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

26 kommentarer til “Citronfromage med lakrids-nøddecrunch”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane

    Jeg vil lave din citronfromage.
    Jeg har skrællet 3 citroner og presset dem. Jeg fik 1,5 dl saft. Er det ikke lige i overkanten til 3 æg?
    Har du nogen anelse om, hvor meget jeg skal bruge?

    Vh Oly

    Svar
  2. 5 stars
    Fantastisk citron fromage🙏. Lavede den til vores gæster i går og manden sagde det var den bedste fromage han nogensinde havde fået. Vi havde en ekstra til nu, så har lige nydt den igen🫢.

    Svar
  3. Hold nu op en lækker fromage! Den er et hit her hos os. Jeg overvejer at kaste mig ud i en limefromage næste gang.

    Tak for alle dine fantastiske opskrifter. De er nemme at følge og gør ofte mine søndage hvor jeg laver madplan en hel del nemmere ?

    Svar
  4. Eeelsker citronfromage.
    Et lille tip. Hvis du smelter husblassen over vandbad i lille skål med det vand, der hænger ved også kommer citronsaft i bagefter skal du ikke vente på at det køler ned.

    Svar
  5. Jeg har lidt svært ved at riste nødderne på en tør pande med vand ?
    Men ellers lyder det super simpelt og lækkert. Det må prøves.

    Svar
  6. Den er så lækker frisk og syndig på en og samme tid. I din/vores bog derhjemme skriver jeg altid kommentarer til opskrifterne. Citronfromage er et hit.
    Fandt lige ud af at der er mange opskrifter jeg ikke engang har afprøvet endnu selvom de ser drøn lækre ud.
    Jeg er i Oslo hvor min dejlige halvdel arbejder. Alting er så dyrt her, så i sidste uge lavede jeg stroganoff og kylling i creamy peanutbutter frøs ned og tog med herop. Manden min strålede og kunne li selv klare at lave blomkåls ris til. Vel og mærket i næste uge når jeg ikke er her mere, for bestillingen i denne weekend er din kyllingetærte og en gang saltet torsk med squash, champignon i karry fløde sovs mums.
    Ha en skønne weekend ??

    Svar
  7. Din citronfromage er god. Men den her lakridsnøddecrunch – Arhmeen, to die for! Lakrids klæder – som vi ved – ALT! ?

    Vh og god dag
    fra
    Lene

    Svar