Christina: minus 20 kg på 8 mdr.


I dag skal I møde Christina. Christinas historie er på mange måder ret klassisk. Tre børn over en årrække, graviditeter, der efterlod ekstra kilo på kroppen for hver gang, travl hverdag med job og børnelogistik og for få timer i døgnet.

Man bliver dygtig til at sætte sig selv og sine behov i baggrunden, når man lever sådan et liv. For der er bare altid nogen, man skal tage sig af først. Og når tiden kommer til en selv, kollapser man på sofaen af træthed.

Småbørnsliv er ikke for sarte sjæle.

Christina er også min barndomsveninde. Og jeg ved, at mange kan spejle sig i hendes historie.

Minus 20 kg med LCHF Kickstart

Sidste år i januar besluttede hun sig for, at det nu var hendes tur til at gøre noget godt for sig selv. Hun kom med på LCHF Kickstart og 8 måneder senere havde hun tabt 20 kg.

Ja 20 kg! Og hun er gladere, end jeg har oplevet hende i mange år, og jeg er bare så glad og stolt på hendes vegne.

Men lad nu Christina selv fortælle sin historie:

Jeg startede på Kickstart i februar sidste år. Det var virkelig en stor omvæltning for mig i starten både at skulle lægge sodavand og slik på hylden og samtidig vænne mig til at spise mad uden kulhydrater som pasta, brød osv.

Den første uge brugte jeg rigtig meget energi på at finde hoved og hale i det hele.

Sulten forsvandt

Men så skete der noget. Min krop faldt til ro og trivedes åbenbart rigtig godt med den fede mad. Jeg var ikke sulten så tit længre og begyndte at elske min kaffe med fløde, som blev min redning mange gange. Og da vægten kvitterede med minus 3 kg efter den første uge, vidste jeg, at jeg havde fat i noget rigtigt.

Jeg besluttede fra start at jeg ville vælge alle kalorier fra på arbejdet. Dvs. kun drikke vand og ikke spise noget formiddagsbrød, eftermiddagskage, slik, frugt etc. Jeg havde min egen madpakke med og drak kaffe med fløde, når de andre hyggede med brød og kage.

Nulstilling af (u)vanerne

Kickstart er striks, men det er det nødt til at være. Det gav mig nemlig lige den nulstilling af alle mine (u)-vaner, jeg havde brug for. Og LCHF er virkelig nemt, når man først lige er inde i det. Det er jo bare grøntsager, kød og fedt, som Jane bliver ved med at sige.

Jeg fortsatte med at spise striks LCHF i lang tid efter Kickstart. Det gik jo så fint, og vægten faldt stødt med et halvt kilo hver uge.

I sommerferien var vi på ferie, og jeg spiste lidt brød og drak lidt sodavand igen. Da jeg kom hjem var vægten steget et kilo, men det forsvandt igen, da jeg gik tilbage til LCHF, så det var sikkert bare væske.

Minus 20 kg og normalvægtig iflg. BMI

Da jeg havde tabt 10 kg, begyndte folk så småt at bemærke det. Da jeg havde tabt 15, fik jeg mange kommentarer om jeg ikke havde tabt mig, og nu hvor jeg har rundet 20 kg og endelig har et BMI, der siger normalvægtig, skal jeg lige selv lære at vænne mig til min nye krop.

Det er svært at få hovedet til at følge med, og når jeg køber nyt tøj, ender jeg næsten altid i prøverummet med for store størrelser. Min hjerne kan ikke helt forstå, at jeg ikke har den gamle størrelse mere.

Og så gælder det nu om at finde ud af, hvad jeg skal gøre for IKKE at tabe mig mere. Lige nu gør jeg det ved at jeg spiser lidt ekstra i weekenden, også fx en lillesmule fredagsslik med ungerne. Ikke så meget som tidligere men bare lidt at hygge med.

Hver mandag er jeg tilbage til min LCHF kost og min elskede kaffe med fløde. Og det fungerer supergodt for mig.

Det har været nemt!

For mig har det været virkelig nemt, da jeg lige kom over den første tid, som Kickstart hjalp mig igennem.

Det har været nemt, fordi man ikke er sulten og fordi maden er så normal. Især i et travlt familieliv betyder det meget, at man ikke skal lave en masse forskelligt mad. Og de andre har spist kartofler og ris og pasta til og jeg har bare taget grøntsager.

Jeg er så glad for at jeg valgte at gå med på Kickstart. Det var lige hvad jeg havde brug for.

Rette værktøjer -> nye vaner

Kæmpestort tillykke til Christina og en virtuel high five for at være super sej!

Det er ikke nemt at ændre vaner og slet ikke permanent, men hvis du får de rette værktøjer til det, er det i den grad muligt.

Læs mere om forløbet her: LCHF Kickstart

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

En kommentar til “Christina: minus 20 kg på 8 mdr.”

Skriv en kommentar

  1. Hej Jane,

    Det er sørme godt klaret :)

    Jeg har kigget på dit Kickstart-forløb af flere omgange, men jeg er i tvivl, om det ville give mening for mig, da jeg lider af madallergi, og dermed måske ikke kan tåle en del af ingredienserne i dine opskrifter. Har du haft andre allergikere ombord? Kan du give mig et prej om, hvorvidt du tænker, at det er håbløst at skulle følge din madplan, hvis man ikke tåler ingredienser som chili, paprika, peberfrugt, jalapeños, cayennepeber, karry og hvidløg? :) Jeg ville jo godt kunne modificere lidt i opskrifterne, men hvis det er ingredienser, der indgår i stor stil, så bliver det måske for omstændigt.

    På forhånd mange tak for dit svar :) God weekend!

    Svar