Christian tabte 20 kg med Keto


Hvorfor er der ingen historier med mænd, der spiser Keto, spørger folk tit og det er da også virkelig for dårligt. De fleste af mine læsere er jo kvinder, sikkert fordi jeg er kvinde, men i de sidste par år, hvor Keto er vokset i popularitet, hører jeg fra flere og flere mænd. Og det er jo fantastisk. For Keto er ofte et super match for mænd, der gerne vil ned i vægt. De kan lide maden og oplever ikke de store afsavn ved at spise æg og bacon og bøf og bearnaise.

Christian tabte 20 kg med Keto – ‘det føles ikke som nogen særlig præstation’

I dag skal du møde Christian.

Christian er 38 år, far til to piger på 9 og 3, han er uddannet kok og arbejder som Country Head Chef hos Scandic. Og full disclosure: Jeg kender Christian herude i virkeligheden.

Det sidste års tid er der blevet 20 kg mindre af ham og han er gået med til at fortælle sin historie i håbet om, at det måske kan inspirere flere mænd til at gå denne vej.

Udover at Christian var træt af at se de ekstra kilo, der sneg sig på, da han skiftede fra et travlt arbejdsliv i køkkenet, hvor han var på benene i mange timer til et mere stillesiddende job, sloges han med depression og lav energi. Og især sidstnævnte var motivationen bag kostændringen.

At kiloene strøg af ham var en ekstra bonus.

Keto for mænd - Christian tabte 20 kg med Keto

Men lad Christian selv fortælle sin historie her:

Det var især da jeg så vores feriebilleder fra Sardinien, at det gik op for mig, at jeg var nødt til at gøre noget. Efter jeg var stoppet med at arbejde i køkkenet, hvor jeg gik 30.000 skridt om dagen og nu primært sad på kontor eller kørte Danmark tyndt i bil, sneg kiloene sig hurtigt på.

Samtidig havde jeg det ret svært i den periode med depression, som jeg fik hjælp til hos en terapeut. Jeg følte mig også helt tom for energi.

Vores kost var ret normal med ris, pasta, kartofler og den slags men vi spiste også en del takeout, pizza, burgere osv. og jeg drak en del sodavand.

Mere energi med Keto

Efter at have hørt om at Keto kunne give mere energi, gik jeg i september 2019 i gang med hjælp fra Janes Keto-bøger.

Jeg kunne læse at det var normalt med hovedpine og maveproblemer i starten og jeg oplevede også lidt af det, men efter en uges tid begyndte jeg allerede at mærke, at det gik meget bedre. Jeg kunne hurtigt mærke, at jeg fik mere energi og overskud og jeg fik lyst til at bevæge mig i stedet for bare at smide mig på sofaen, efter vi havde spist.

Kiloene røg af den første måned

Der røg rigtig mange kilo den første måned. Jeg ved ikke hvor mange, for vi havde ikke nogen vægt der, men det var sådan, at folk begyndte at spørge om jeg ikke havde tabt mig.

Det var selvfølgelig motiverende at det gik så stærkt.

Bøf med spidskål og avokado

Jeg holdt det helt simpelt i starten. Jeg købte de grøntsager jeg kunne lide og startede der.

I starten spiste jeg tit bare bøf med spidskål og avokado. Det var nemt og det mættede godt. Og fordi det smagte godt syntes jeg ikke, det blev kedeligt.

Blomkål blev brugt til ris. Jeg lavede stadig pasta og ris til familien men tit endte det med at de også gerne ville have blomkålsrisene.

Jeg lavede mad i store portioner, så der altid var nem mad. Jeg lavede fx tit hvidløgs/persille-smør, som jeg opbevarede i fryseren i små portioner og så var det nemt at tage op og lade det smelte på bøffen. Hvis jeg havde lyst til noget sødt, spiste jeg en skive kernebrød med chokolade. Det blev min nye ‘marsbar’.

I stedet for sodavand drikker jeg danskvand med citrus nu og det var faktisk et nemt skifte.

‘Det føles ikke som om jeg har præsteret noget særligt’

Fordi det gik så nemt at tabe 20 kg, føles det ikke, som om jeg har præsteret noget særligt. Jeg har jo spist godt og fået det så meget bedre. Også mentalt.

Jeg kan mærke, at mine resultater smitter af på familie og venner. Vennerne kommer og spørger, hvad jeg har gjort og gør lidt af det samme i hverdagene men skejer lidt mere ud i weekenden. Jeg har gjort det ret meget 100%. Jeg tror, det er mere effektivt sådan.

Nu hvor kiloene er væk, kan jeg godt spise en skive brød, hvis jeg er ude og spise men jeg synes ikke, jeg savner noget til daglig.

Jeg har fået mere lyst til at bevæge mig og begyndte at løbe i en periode. Men mine lægge drillede så nu går jeg lange ture i stedet. Det giver også ro i hovedet.

Som en sidste mærkelig ting mærker jeg slet ikke noget til den navlebrok, der ellers har generet mig siden jeg var midt i 20’erne. Jeg ved ikke om det har med kosten at gøre men det er fedt ikke at mærke noget til det. Men allerbedst er det selvfølgelig at slippe for kilo, lav energi og depression.

Så fantastisk! Jeg håber, at det kan give flere mænd lyst til at melde ind om, hvordan de har haft glæde af Keto eller inspirere andre til at komme i gang.

Er du frisk på en lille (vægt)udfordring?

Det er nu, du skal i gang, hvis du skal opnå et ansvarligt vægttab før sommerferien. Jo tættere på sommerferien, vi kommer, jo mere uansvarlige (og uholdbare) bliver strategierne.

Min vægttabsprotokol, Sommerklar med Madbanditten, hitter helt vildt i øjeblikket – skal du prøve den?

Læs om den her: Sommerklar med Madbanditten

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

19 kommentarer til “Christian tabte 20 kg med Keto”

Skriv en kommentar

 1. Hej!

  Jeg vil gerne støtte min mand i at tabe sig med KETO men er selv lidt undervægtig, selvom jeg er sund og rask og spiser helt normalt.
  Men er der derfor noget som jeg skal være opmærksom på? Jeg har jo ikke de ekstra fedtdepoter at slås med men vil bare have et godt velvære ved at spise sundt.

  Svar
  • Hej Susanne

   Ja, du skal i hvert fald være opmærksom på at spise nok. Nogle gange kan det være svært fordi Keto jo netop mætter og nedsætter appetitten så måske vil du gerne spise lidt flere kulhydrater end fx din mand. Det vil hjælpe dig til at få nok energi indenbords og undgå vægttab.

   Svar
 2. Efter 1 1/2 år med hus renovering og masser af kage, sodavand, slik, hvidt brød og takeaway, var der kommet 20 kg ekstra på. Altså udover de 30 jeg har for meget…
  Nu skal der gøres noget.
  Jeg har heldigvis en fantastisk ( tynd) kæreste som hjælper mig. Vi har brugt keto før med stor succes, så vi købte din nye bog for ny inspiration.
  Nu er der gået en uge. Minus 6,9 kg…..
  Ved godt det er meget væsketab, men svært at få armene ned
  Mvh Tom

  Svar
 3. Min mand smed for tre år siden 22 kg. på 4 måneder på KETO/LCHF, og nu hvor vi begge har kunnet mærke på vores kroppe, at for lang tid med alt for mange kulhydrater og sukker + ekstra kg. til os begge, så går vi nu ind i vores 3. KETO-uge med et samlet vægttab på 7 kg. efter 14 dage.
  Vi elsker begge to KETO/LCHF-livsstilen, og vi kan klart anbefale den sidste nye KETO-bog. Den er INTET MINDRE EN FANTASTISK!
  Den bog Sammensat med opskrifter fra forrige KETO-bog og to af dine forrige LCHF-bøger, samt opskrifter fra din hjemmeside, så er det ingen sag at planlægge en uges måltider!! ???

  Svar
  • Hvor er I seje! Hvor er det fedt for jer at I er fælles om det. Det gør det jo hundrede gange nemmere. Godt for jer❤️

   Svar
 4. Hej Jane.

  Mand her! Har vidst skrevet herinde et eller andet sted for nogle uger siden. Men her er en lidt opdateret version så…

  Begyndte på Keto midt i Maj har holdt det 100% (pånær 1 enkelt uge hvor jeg var afsted med drengene i ferien for ca. 4 uger siden, men ellers 0 cheat days, 0 cheat meals etc) og er gået fra 122,2 kg til nu 93,5 kg, så et markant tab på 28,7 kg i vægt, på ja ikke engang 3 måneder…. så det må man da kalde en Keto vægttab success historie.. og jeg er selvfølgelig still going strong på Keto.
  Mentalt, kropsmæssigt osv har jeg også mærket en markant positiv ændring der er svær at forklare.

  Ville bare lige skrive her så folk kan se at vi er nogle mænd der kører keto livsstilen med success og sig endelig til hvis du vil bruge mit eksempel et sted hvis du mangler eksempler fra mænd, så fyr den af.

  Madbanditten har været en kæmpe hjælp sammen med din sorte Keto bog (Skal stadig have købt den hvide)! Kan slet ikke takke nok for alt den info, opskrifter og idéer de/du har hjulpet med.

  Sidst men ikke mindst er også 38 og kok….. hvilket jeg syntes var lidt tilfældigt, har dog ikke to døtre!

  Mvh
  Rasmus
  ?

  Svar
  • Fedt Rasmus! Tak fordi du byder ind! Megaflot resultat, du har opnået på så kort tid! Og hvor funny at du har så meget til fælles med Christian.

   Det er SÅ godt at få flere mænd på banen! Kom frit frem!

   Svar
  • Måske er mit Kickstart-kursus noget for dig: Kickstart – Online kursus

   Det er vigtigt at arbejde med den mentale del af en livsstilsomlægning også – og ikke bare maden. Kurset vil hjælpe dig til at forstå, hvorfor du ønsker dig en ting men vælger at gøre en anden❤️

   Svar
 5. Jeg er DESVÆRRE laktose intolerant – men kan vel bare finde på noget andet i de opskrifter h or det indgår..??

  Svar
 6. Vi har aldrig fået historien om Søren fra vores kick-start hold,
  der har tabt over 50 kilo frem, kan du ikke prikke til ham?❤️ Elsker når du deler succeshistorier ?

  Svar