Chokoladetrøfler med lakrids er de rene himmerigsmundfulde for alle os, der elsker kombinationen af chokolade og lakrids. Det er virkelig noget, der kan gøre mig helt blød i knæene.
Disse lakridstrøfler med chokolade og lakrids smager fantastisk og jeg synes, du skal prøve dem næste gang du får gæster og skal have lidt lækkert til kaffen.
Chokoladetrøfler med lakrids
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 200 g mørk chokolade 70-85% (min. 70%)
- 1 dl fløde
- 1 spsk lakridspulver (+ lidt ekstra til at trille kuglerne i)
- ½ tsk vaniljepulver
- 1 salt
- 2 tsk Sukrin Gold eller kokossukker (kan udelades)
Sådan gør du
- Smelt chokoladen i vandbad.
- Rør fløden sammen med resten af ingredienserne i en skål og vend den smeltede chokolade heri.
- Sæt skålen i køleskabet i 2 timer, til chokolademassen har samlet sig.
- Form små rustikke kugler med hænderne og læg dem efterhånden på et fad med bagepapir og sæt dem på køl igen, så de bliver hårde igen.
- Før servering vender du dem i lakridspulver.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Lakridstrøfler
Disse lækre lakridstrøfler er en af mine yndlingsopskrifter, og desværre også en af den slags godter, hvor min stopklods ikke helt fungerer efter hensigten. De er frygteligt farlige. Så er I advaret!
Portionen herunder er ret stor, så du kan også med fordel halvere dem. Det i sig selv er vel en slags damage control.
Lækkerier & kogebogsskrivning
Størstedelen af det mad, jeg laver i øjeblikket, er jo tests til den nye bog. Og selvom jeg har lyst til at dele dem allesammen med jer med det samme, når jeg rammer noget, som bare er virkelig lækkert, må jeg hellere gemme dem til januar, hvor bogen udkommer.
Så i dag får I en omgang chokoladetrøfler med lakrids fra SPIS DIG MÆT & GLAD. Jeg er helt overvældet over jeres mange kommentarer i konkurrencen i går om at vinde bogen. Jeg sad og læste alle kommentarerne i går aftes og blev helt rørt over al den gode karma. Hvis du har et øjeblik i løbet af weekenden, hvor du keder dig eller du tager dig selv i at surfe meningsløs rundt på må og få, så lav dig en kop kaffe og sæt dig godt til rette og læs dem igennem. Det giver en dejlig fornemmelse at vide, at der findes så mange gode mennesker derude. God karma!
Jeg lavede den i går aftes og havde dem med på arbejde i dag. Her til morgen var lakridspulveret ligesom trukket ind i chokoladen, så de havde ikke det der flotte rustikke lakridspulverlook længere. De blev opbevaret i tætsluttende beholder i køleskab. Har du et fif til, hvordan de beholder pulveret udenpå?
Pulveret skal på lige inden servering eller i hvert fald “opfriskes” inden. Det kan ikke holde sig pænt på køl, desværre.
Ohhh Lord, hvor er de dog bare syndigt gode!! Jeg hældte dem i små konfektforme, da massen var blevet blandet. Disse forme røg så i fryseren. Så kan jeg lige poppe et lille stykke ud (når chokoladetrangen melder sig) og lade det tø lidt, inden det bli’r drysset med lakridspulver….. og så bli’r de nydt i fulde drag! :D :D :D
Hold nu op hvor er disse bare super gode! Ummenum!
Lavede dem igår og skal ha en position med til noget pige tamtam senere mon ikke kommer til at bring lykke ❤️
Hej har tænkt på at lave dem til min mor som elsker lakridstrøffler men har desværre kommet til at købe lakrids granulat i stedet for pulver:-( er der nogen måde man kan bruge det i stedet?
Granulat kan du bruge til lakrids/tranebærsmåkager fra Markus Grigo. http://www.madakademietsmad.dk/vores-opskrifter/Markus-Grigos-lakrids-tranebaer-smakager/
De smager fantastisk, og jeg bruger granulat selvom påskriften siger pulver
Hej.
Overvejer meget at prøve at lave dem, og måske give dem værtindegave, men hvor længe kan de holde sig?
Har idag prøvet og lave dem med appelsinsmag i stedet for lakrids og det er bestemt også et hit.
Pyyyha – de er da fantastiske! Jeg kan godt lide, at det både er nemt og ikke kræver mange ingredienser :-) Det er ikke sidste gang, der er sat lakrids-choko-kugler ind i mit køleskab!
Forsøger mig for første gang med denne opskrift. Er det meningen at massen bliver sådan lidt grynet når man blander den, eller har jeg mon gjort noget galt? Tak for en super inspirerende blog :-)
Mjaah måske er det normalt. Det er ikke lige noget, jeg har studset over….
Hey :) lavede dem lige igår, og hældte chokolade i fløde, hvor chokoladen straks stivnede. Kom i tanke om andre gange jeg har lavet trøfler, hvor man hælder fløden i chokoladen lidt efter lidt mens det er i vandbadet, dog ikke over blus.
Der er en hårfin grænse mellem cremet trøffel og skilt snask, men fortvivl ikke: blandingen sættes i køleskab i de ca 2 timer, hvor man med jævne mellem rører rundt og vupti så er der trøffel igen :) Jeg brugte dejskraber.
Og dejlig opskrift!! :)
Dejligt at høre – og smart med køleskabsredning!
Oj oj, jeg lavede en portion af disse usandsynligt lækre trøfler med lakrids i søndags.
Godt at jeg bor på en gård hvor der (også) er andre slikmunde for ellers havde jeg da fået mavepine i en fart.
Hold nu fast, hvor smager de godt!! :-)
Uhmmm – har kigget på dem før, men nu MÅ jeg altså snart prøve dem. Kunne være hyggeligt med noget andet slik end de snickers som jeg efterhånden har lavet en hel del gange.
Men lige et spørgsmål – jeg er altid i tvivl om det med lakridspulver. Hvis der står lakridsRODspulver – er det så det samme, eller er det noget andet ?? (det sælger de nemlig nogle gange i netto, så det var jo nemt at købe der)
Nej, lakridsrodspulver er ikke det samme, og du får slet ikke samme intense lakridssmag derfra…
Ok, tak. Det var en skam – jeg må vist snart have en shoppetur på nettet ;)
Trine, du behøver ikke lede på nettet efter lakridspulver. Urtekram har lakridspulver i en stor metalbeholder af samme type som deres økologiske krydderier :-)
Du kan købe lakridspulver i Tiger Butikkerne – det er ganske fortræffeligt :o)
De skal helt klart prøves – meeeen må hellere vente på en anledning, hvor der kommer gæster. Ellers ved jeg godt, hvor de ender!
Orv de ser lækre ud! De skal prøves :) Nammenam!
Oh Lord!!! Lavede dem i går. Så nemt og SÅ lækkert!
uh, dem tør jeg simpelthen ikke lave.. jeg kan – alene ud fra opskriften – se, at her vil ikke være skyggen af stopklods! Måske som gæstehygge om et par uger, når jeg skal med veninder i sommerhus :-)
Hedder han virkeligt .Columbus? Også i virkeligheden? Det er for sejt!
Haha! Ja den er god nok! :)
Klikkede lige på linket til Columbus Leth.
Waooowww nogle billeder. Ikke bare madbillederne, som er lækre & smukke, men prøv også f.eks. rejse-billederne…..
Er der nogen, der har gode forslag til, hvad man kan bruge istedet for lakrids? :)
Et godt bud er at undlade lakridspulver i opskriften, i stedet rulle dem i hindbærstøv eller cacao.
Eller udelade det i dejen og rulle i kakao. Det er jo bare en klassisk træffel, om man vil. Også megalækkert! :-)
Man kan udelade lakrids og rulle dem i kokosmel, hakkede hasselnødder eller hakkede mandler.
Gad vist om man kan rulle dem i kanel, eller bliver det mon for kraftigt i smagen?
Jeg tænkte også på, om man kan erstatte lakrids med nogle dråber pebermynteolie og så rulle dem i kakao.
Jeg er en af dem, der får flere kg væske i kroppen, hvis jeg spiser lakrids. Selv små mængder lakridsrod i f.eks. urtete kan ses og mærkes næste dag.
hej Jane
De ser rigtig dejlige ud – tror du man kan bruge soyafløde?
Vedr. sojafløde i stedet for “ko-fløde”.
Jeg tror, at man skal bruge lidt mindre, da jeg synes, at det jævner/tykner mindre end “rigtig” fløde.
Jeg putter noglegange en blanding af kokos-olie og sojamælk (eller mandelmælk) i chokoladetrøfler, da det stivner/tykner på en måde, som jeg godt kan lide. I denne opskrift ville jeg bruge ca. 2 spsk. kokosolie og en halv dl. sojamælk/mandelmælk.
Uha Jane. Så fik du lige mundvandet til at løbe.
Jeg har lavet dem flere gange herhjemme, og de er så lækre. Min stopklods fungerer altså heller ikke når det er disse her trøfler og dine snickers fudge der er på bordet. Mums og god weekend :-)
Har lavet dem flere gange efter jeg købte din bog og de smager fantastisk. Og er i øvrigt lette lige at få bikset sammen. Win-win:-)