Chokoladetrøfler med lakrids er de rene himmerigsmundfulde for alle os, der elsker kombinationen af chokolade og lakrids. Det er virkelig noget, der kan gøre mig helt blød i knæene.
Disse lakridstrøfler med chokolade og lakrids smager fantastisk og jeg synes, du skal prøve dem næste gang du får gæster og skal have lidt lækkert til kaffen.

Chokoladetrøfler med lakrids
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 200 g mørk chokolade 70-85% (min. 70%)
- 1 dl fløde
- 1 spsk lakridspulver (+ lidt ekstra til at trille kuglerne i)
- ½ tsk vaniljepulver
- 1 salt
- 2 tsk Sukrin Gold eller kokossukker (kan udelades)
Sådan gør du
- Smelt chokoladen i vandbad.
- Rør fløden sammen med resten af ingredienserne i en skål og vend den smeltede chokolade heri.
- Sæt skålen i køleskabet i 2 timer, til chokolademassen har samlet sig.
- Form små rustikke kugler med hænderne og læg dem efterhånden på et fad med bagepapir og sæt dem på køl igen, så de bliver hårde igen.
- Før servering vender du dem i lakridspulver.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Lakridstrøfler
Disse lækre lakridstrøfler er en af mine yndlingsopskrifter, og desværre også en af den slags godter, hvor min stopklods ikke helt fungerer efter hensigten. De er frygteligt farlige. Så er I advaret!
Portionen herunder er ret stor, så du kan også med fordel halvere dem. Det i sig selv er vel en slags damage control.
Lækkerier & kogebogsskrivning
Størstedelen af det mad, jeg laver i øjeblikket, er jo tests til den nye bog. Og selvom jeg har lyst til at dele dem allesammen med jer med det samme, når jeg rammer noget, som bare er virkelig lækkert, må jeg hellere gemme dem til januar, hvor bogen udkommer.
Så i dag får I en omgang chokoladetrøfler med lakrids fra SPIS DIG MÆT & GLAD. Jeg er helt overvældet over jeres mange kommentarer i konkurrencen i går om at vinde bogen. Jeg sad og læste alle kommentarerne i går aftes og blev helt rørt over al den gode karma. Hvis du har et øjeblik i løbet af weekenden, hvor du keder dig eller du tager dig selv i at surfe meningsløs rundt på må og få, så lav dig en kop kaffe og sæt dig godt til rette og læs dem igennem. Det giver en dejlig fornemmelse at vide, at der findes så mange gode mennesker derude. God karma!
Til chokoladetrøfler med lakrids
Når du skriver fløde. Er det så piskefløde eller alm fløde?
Er piskefløde ikke netop almnindelig fløde? Jeg kender (og bruger) ingen andre flødetyper end piskefløde :)
Fantastisk smag! Er det muligt at komme noget af potionen i fryseren efter jeg har rullet dem?
Mega mega gode, de hitter. Chokolade og lakrid, hvad mere kan man ønske sig :)
Er det vanillesukker eller vanilleekstrakt? :)
Jeg bruger rent vaniljepulver. Altså ikke vaniljesukker.
Tak :)
Hejsa tak for svar. De smager jo himmelsk. Mums. Ved du om de kan fryses?
Hilsen anja
Det har jeg aldrig prøvet. Jeg tænker, at det godt kan lade sig gøre men at de måske får en lidt grynet konsistens efterfølgende. Meld gerne tilbage, hvis du prøver det :)
Skal fløden piskes først?
Nej, det skal den ikke :)
De er jo virkelig lækre. Jeg puttede lidt ekstra lakrids i massen. Men hvordan får man dem trillet til kugler!? Massen bliver jo helt hård i køleskabet!? Og så går de ligesom lidt fra hinanden når man forsøger at trille…
Det gælder lidt om at tage dem ud og trille dem i tide :)
Uhm, jeg brugte 15 Steviadråber Sweet drops
Det lyder godt nok af meget, Helle. Blev de ikke hvinende søde? Jeg er ved at omkomme, hvis jeg putter mere end 1-2 dråber i en skål yoghurt – haha!
Uhmm de ser gode ud… Tænker jeg skal lave dem idag, måske med en mandel inde i :)
Okay. Tak for så hurtigt svar! :-D
PS: De er vanvittigt gode, selvom de er lidt klistrede nu :-)