Chokoladetrøfler er jo altid et hit, og disse smager farligt godt. Blødeste lækre konsistens og intens chokoladesmag. Jeg har puttet julekrydderier i, så de bliver til lækkert konfekt til jul. Du kan også blot peppe dem ekstra op med lidt appelsinskal (eller appelsinolie) eller måske et lille skvæt cognac for en voksenudgave.
Chokoladetrøfler med julekrydderier
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 200 g mørk chokolade 70-85% hakket
- 2 dl fløde
- 1 spsk smør
- 1 knsp salt
- 1,5 tsk kanel
- 3/4 tsk stødt kardemomme
- kakaopulver til overtræk
Sådan gør du
- Hæld fløden i en lille gryde og varm den op til lige under kogepunktet.
- Kom chokolade og smør op i gryden og tag den af varmen. Rør til chokoladen er smeltet, og du har en homogen masse.
- Rør krydderierne i og hæld chokolademassen i en form beklædt med bagepapir eller i en lille skål.
- Stil det på køl i et par timer, til chokoladen er stivnet.
- Form massen til små kugler og tril dem fx i kakaopulver. Det er lidt en fedtet affære men resultatet er det hele værd.
- Opbevar chokoladetrøflerne i køleskab.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Chokoladetrøflerne kan også laves i en doven udgave, hvor du så bare bruger chokolade med enten orangesmag eller mintsmag. Nøj, det bliver altså også godt.
Trøfler med julesmag
Chokoladetrøfler er virkelig nemt at lave, og når du først har prøvet at lave dem selv, går du aldrig tilbage til købeversionen.
Måske husker du de lækre chokoladetrøfler med lakrids fra min første bog? Disse er i samme familie, bare med julekrydderier i stedet.
PRO TIP: Lav disse så tæt på jul som muligt. Det minimerer risikoen for, at du eller din familie når at spise hele portionen, inden juleferien starter. Og lad mig bare sige, at det er en reel risiko.
Dem må jeg lave til nytårsaften.
Kan de fryses?
ja men overvej lige om det ikke skal være de lækre Baileys-trøfler i stedet :))
Det ser (og lyder) lækkert ud :-)
Fløden, er det piskefløde?
God Jul!
Yes, altid piskefløde :) findes der andre slags?
Ha, ha, nej helst ikke :-)
Hej Jane… har du forslag til et alternativ til mælkeprodukt i dine juleopskrifter?
Hej Helle
Det er altid meget specifikt til den enkelte opskrift, hvad der fungerer bedst, men jeg har givet nogle bud på erstatninger af de hyppigst brugte mælkeprodukter her: Keto uden mælkeprodukter
Er du i tvivl om en specifik opskrift, kan du bare spørge og så skal jeg se, om jeg kan hjælpe❤️
Tak
Jeg har din onlinebog med mælkefri opskrifter og den er super god :-)
Savner noget juleguf, så jeg er “deltagende” i den søde juletid… trøfler, karameller, småkage?
Bedste bud er smør=koksolie og fløde=kokosmælk. Men det er ikke i alle tilfælde det vil fungere lige godt, tror jeg desværre. Det er jo lidt svært, når der er tale om at fjerne en hovedingrediens i opskriften.
Helt ærligt synes jeg personligt, at hele det der erstatningsshow aldrig bliver rigtig godt. Jeg oplever det som nemmere at spise noget andet. Går chokolade fx? Evt. mælkefri chokolade. Så kan du jo lave lækre chokoladebrud med nødder, eller snickerskonfekt Eller de farligt gode iskonfekt-chokolader.
Marcipan og nougat er jo naturligt mælkefrie, så der er du også fint med.
Så hellere gå efter ting, der kræver mindst mulig justering. Det tror jeg giver dig det bedste resultat❤️
Tak, det var nogle godt ideer 😃
Hej Jane,
Jeg er lidt forvirret omkring chokolade. Mig bekendt er der sukker i chokolade. Bruger du en speciel chokolade for at undgå sukker?
Mange hilsner
Maria
Jeg gør ikke nej, men det er et personligt valg. Jeg synes sukkerfri chokolade smager dårligt og jeg får ondt i maven af sødestofferne, de bruger deri. I stedet vælger jeg at spise uhyrligt lidt af det og på den måde mindskes kulhydratindtaget jo automatisk.
Hej Jane
Tak for en vanvittig lækker blok og skøn inspiration til både hverdag og fest ?
Jeg har lige forsøgt at lave chokolade trøflerne.
Men…massen stivner ikke. .?
Det har stået i køleskabet over et døgn…og jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke.
Til gengæld smager “dejen” fantastisk ??
Det har jeg simpelthen ikke svar på. Jeg har lavet dem måske… +50 gange og har aldrig været ude for at massen ikke stivnede.
Måske har den ikke været varm nok. Er den skilt?
Den stivner indenfor en times tid, så med et døgn har du været meget tålmodig, vil jeg sige. Evt. prøv at varme den op igen og se om det gør en forskel..