Nøddebund med chokolade og peanutbutter, er SÅ lækker. Det bliver næsten en slags raw tærte. Og jeg synes, du skal finde en, du kan forkæle med denne lækre chokoladetærte. Helst en, der vil dele kagen med dig, selvsagt!
Nøddebund med chokolade og peanutbutter
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Nøddebund
- 100 g mandler
- 100 g hasselnødder
- 3 æggehvider
- 30 g smør smeltet
- 1 spsk kakaopulver
- 0,5 tsk vaniljepulver
Chokoladefyld
- 100 g peanutbutter smooth smooth
- 3 dl fløde
- 200 g mørk chokolade 70-85%
- 0,5 tsk salt
Sådan gør du
Nøddebund
- Hak nødderne i foodprocessor. Jeg foretrækker dem sådan, at der stadig er lidt “grove nødder” imellem.
- Hæld de hakkede nødder i en skål og bland med kakaopulver og vanilje.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem i nøddeblandingen sammen med smeltet smør.
- Mas nøddedejen i bunden af en smurt springform eller en sandkage/brødform beklædt med bagepapir.
- Opvarm ovnen til 170 grader og bag bunden i ca. 15-16 minutter. Lad bunden afkøle og lad den afkøle, så den er helt fast, inden du går videre.
Fyld
- Smør bunden med peanutbutter.
- Opvarm fløde til kogepunktet i en kasserolle. Tag den af varmen og rør chokoladen ind i fløden lidt efter lidt. I starten ser det grynet ud, men efter lidt tid bliver det til en glinsende lækker chokolademasse (eller ganache, som jeg tror, en ægte connaisseur vil kalde det).
- Lad chokolademassen afkøle, til den bare er lun.
- Hæld den lune chokolademasse over nøddebunden og sæt hele baduljen tilbage i køleskab. Her skal den nu stå i mange timer, rigtig gerne natten over, imens den sætter sig helt.
- Skær kagen ud med en skarp kniv og server.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Glutenfri nøddebund med chokolade
Hvis der er én ting, jeg har lært af at blogge, så er det, at chokolade er en dødsensalvorlig sag.
Jeg har både fået problemer for at lave min egen chokoladejulekalender, for at kalde en raw chokoladekage for ‘naturlig’ og i øvrigt også fået læst op af chokoladebekendtgørelsen med præcisering om, hvornår man må kalde noget for chokolade.
Og point taken! Så denne gang vil jeg træde helt varsomt og bare sige dette:
Denne her nøddebund med chokolade / chokoladetærte smager fabelagtigt godt!
Det, tror jeg godt stadig, man må sige ;-)
Læs også: Ting, du ikke må sige som madblogger
Kære Jane, i din opskrift på Nøddebund med chokolade og peanutbutter skriver du 3 dl fløde. Er det piskefløde eller alm. Fløde?
Piskefløde er almindelig fløde. De andre slags ‘fløde’, der findes er enten lavet af tvivlsomme ingredienser som cremefine eller blandet med hvedemel som i madlavningsfløde. Så fløde=piskefløde always❤️
Nødderne… Kære Jane, jeg har lovet kollegaerne kage og ville bruge din nøddebund til min, engang så elsket, philadelphia cheese cake.
Denne gang skal den laves med sukrin og bunden skal af gode grunde ikke være med ladyfingers.
Jeg kan ikke gennemskue om nødderne skal være rå eller ristet (hasselnødder) og om mandlerne skal være med eller uden skal.
Hej Janni
Kunne det være en mulighed i stedet at tage udgangspunkt i en af mine mange cheesecake-opskrifter? Cheesecake er ret taknemmelig at lave low carb.
Linker dem lige her:
Cheesecake
Blåbær-cheesecake
Key lime cheesecake
Hej Jane, tak for hurtig respons og jeg har sørme lavet din Key Lime Cheesecake – meget lækker.
Men det fremgår stadig ikke om nødderne i denne opskrift, skal være ubehandlede eller ristet/kogt.
Sorry, det var bare for at sige, at jeg synes, de bunde er mere velegnede. Jeg brugte nødderne, som de er i denne her. De kan sagtens ristes først. At koge dem ville være mærkeligt. Det ville jeg aldrig gøre.
Jeg koger da mine mandler…. Hvordan skal jeg ellers få skrællen af dem?
Farfar (Konditor) lærte mig at smide mandler i kogende vand 1-2 min. for at løsne skallen, de skal jo smuttes til nogle opskrifter; det troede jeg da at alle gjorde og bare rolig, mine hasselnødder rister jeg i ovn eller på pande for at løsne “huden”.
Jeg bruger dem med skal her, så ingen kogning nødvendigt her.
Chokoladetærte med nøddebund kanden holde sig i fem dage i køleskabet eller skal den fryses ned
Det tror jeg såmænd egentlig godt den kan.
Hej Jane,
Hvilken størrelse form passer til mængderne.
Jeg har en lav og en høj fra KitchenAid
Bradepande 33x22x5,5cm og bageplade 33x22x2,4cm
Kagen ser ikke så høj ud.
Jeg har brugt en aflang tærteform (35×11) med løs bund.
Ja, nogle gange kunne jeg også bare læse opskriften HELT igennem, men var så ivrig i søgen efter kage til dagens fødselsdagsbarn. Har googlet mig frem til at husblas ingen kh indeholder, tænker måske at en mousse ville være lige så passende, som at koge fløde og chokolade op.
Så skal chokoladen-fløden bare køle af? mod ikk jeg har nogle glade kollegaer i morgen, når jeg har denne her med på arbejde? tak for dig Jane og din fantastiske blog? glædelig jul?
Mmmm den ser lækker ud? Kan den spises hvis man er på striks lchf??
Synes ikk jeg kan se noget der gør jeg ikk kan nemlig, vil bare gerne være sikker?
God weekend
På striks ville jeg styre udenom sukker, chokolade og (for mange) nødder :)
Hej Jane. Skal chokoladen blandes i fløden hakket eller smeltet?
Kære Jane
For at citere en anerkendt digter, a name what is a name, a chocolate cake by any other name would still taste as yummy – var det ikke nogen lunde hvad han mente ;-)
Haha! Det var lige præcis det, han mente og flot citeret! ;-)
Uhm jeg glæder mig. Den står på køl nu og venter.
Mon den kan fryses?
Det håber jeg! Jeg har nemlig halvdelen af min i fryseren nu :)
Det vil jeg prøve næste gang. Jeg lod resten være hos min mor igår:-)
Den smagte forresten så skønt. Den var et hit i hele familien. Og med lækre jordbær til var det så lækkert.
Hvordan gik det så med at fryse den kage?
Det gik helt fint??
….Og der skal ikke sukker i nøddebunden?
Nej jeg valgte det fra fordi jeg syntes fyldet var rigeligt sødt. Men det er selvfølgelig en smags sag :)
Jeg må sige at familien blev svært skuffede over at der ikke var sukker i bunden – det (Sukrin gold) vil jeg helt sikkert komme i hvis jeg skal lave den igen!
Svært skuffede alligevel? Hvis jeg lavede dessert til min familie og de reagerede med svær skuffelse, tror jeg, det er ret sikkert, at de ville få lov at lave deres egen dessert fremover.
Når det er sagt, så er vi herhjemme fx ikke så vant til sød mad, så mine opskrifter er generelt meget lidt søde sammenlignet med traditionelle opskrifter. Personligt synes jeg, at kagen her var alt for sød. Det kan du have i baghovedet, hvis du en anden gang laver desserter efter mine opskrifter. Jo mindre sukker man spiser, jo mindre sødme skal der til, for at ting smager sødt.