Chokoladeroulade


Jeg kan ikke forestille mig noget bedre end en opskrift på chokoladeroulade til lige at skyde weekenden i gang. Hvad siger du?

Jeg har jo lavet roulade før, som du måske ved. Den lækre hindbærroulade og den lidt mere mærkelige lakrids-roulade.

Chokoladeroulade uden mel og sukker

Jeg oplever det nogle gange som en smule svært at få nok smag i kakao-bagværk, når man ikke er villig til at bruge store mængder sødning, og det samme gælder altså lidt her. Brug evt. opskriften som en slags grundopskrift og pift den op med fx smeltet chokolade eller måske endda lidt karamelsauce i cremen. Lidt kaffesmag ville heller ikke være af vejen.

Det var da i hvert fald et par idéer at prøve af til næste gang.

Bunden, som jo er en kæmpe oopsie, fungerer dog superfint og er nem og medgørlig. Og temmelig kulhydratfattig.

Chokoladeroulade - opskrift på den lækre chokoladeroulade uden mel og sukker. Low carb, LCHF og glutenfri

Chokoladeroulade

Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
30 min

Ingredienser

Fyld

Sådan gør du

Bund

  • Del hvider fra blommer og pisk hviderne stive i en skål for sig.
  • Pisk blommerne sammen med de øvrige ingredienser og vend forsigtigt i hviderne.
  • Opvarm ovnen til 150 grader.
  • Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir og glat den ud med dejskraber. Dejen skal fylde det meste af pladen. Bag i ovnen i 25 minutter i den forvarmede ovn.
  • Lad dejen afkøle helt. Du kan sagtens lave dejen dagen før og opbevare den i køleskab. Jeg lod den bare ligge i bagepladen og rullede den med husholdningsfilm og havde den i køleskab natten over. Men let lige dejen fra bagepapiret inden.

Fyld

  • Fyld: Pisk fløden til let skum med fibersirup/SukrinMelis og vaniljepulver.
  • Rør flødeosten med en smule af fløden og rør det derefter sammen.
  • Skær kanterne af rouladebunden med en pizzaskærer, så den bliver pæn og lige i kanten.
  • Smør fyldet på rouladebunden og rul den sammen. Sigt evt. lidt kakaopulver eller SukrinMelis over inden servering.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Chokolade-roulade med nostalgi

Da jeg mødte Søren for snart 20 (!) år siden, var hans favoritkage chokoladeroulade. Jeg var et kaos i et køkken dengang og magtede ikke engang at prøve kræfter med den opskrift, han så listigt fik lokket ud af sin mor og ind i vores hjem.

Men nu har jeg altså lavet et comeback på chokoladerouladen.

  Chokoladeroulade - opskrift på den lækre chokoladeroulade uden mel og sukker. Low carb, LCHF og glutenfri
Opskriften indeholder reklamelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Skal jeg hjælpe dig i gang med Keto?

Få hjælp fra mine madplaner, komplette kostplaner til vægttab eller mit populære Keto kursus.

Se mere her >>

 

16 kommentarer til “Chokoladeroulade”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Smagen er god, men den var meget tør så knækkede bare i flere stykker umulig at rulle sammen. Hvad gør i andre?

    Svar
  2. Hej Jane
    Har lavet denne med ekstra flødeost i cremen da jeg tilsatte limoncello og revet limeskal og kom chokolade over.
    Smagte skønt?
    Hilsen Mette

    Svar
  3. Hvor længe kan den holde sig i køleskab? Jeg er ene om at spise lchf her i huset og tænker ikke man skal spise mere end 1 stk ? kan den fryses?

    Svar
    • Jeg er helt sikker på at din øvrige husstand gerne vil spise den, uanset hvilken kost de spiser til daglig.

      Jeg ved ikke hvor længe den holder men nogle dage i hvert fald. Og smart måske også at fryse den ned i portionsstykker :)

      Svar
      • Den bliver lavet nu her og så frosset ned i portioner så der er en nem snack til søndag eftermiddag. Jeg er på kickstart 2.0 bonusuge pt og der er røget 7,7 kg indtil nu og 9 cm i talje så jeg fortsætter fremadrettet ?? det skal siges det udelukkende er ved kost- da jeg ikke kan træne pt pga piskesmæld i llnd/bækken og det tér sig voldsomt lige for tiden så er rimelig underdrejet.

        Svar
  4. Jeg er konditor og på år 2 med Keto ☺️
    Det her er den bedste lchf/Keto kage jeg nogensinde har smagt/lavet ????

    Svar
  5. Hej Jane.
    Her til formiddag har jeg bagt chokoladerouladen efter din opskrift.
    Chokoladebunden blev sten hård og knækkede i mange stykker, og kunne
    overhovedet ikke rulles?
    Min mand har sukkersyge og jeg har før bagt med sukrin gold, men kun
    brugt det, når det skulle erstatte sukkeret i dejen.
    Hvad har jeg mon gjort forkert?
    Hilsen May-Britt

    Svar
    • Hård? Det ved jeg godt nok ikke. Min dej har konsistens som en oopsies, som bedst kan beskrives som en slags fastere vandbakkelse.

      Kan du have brugt fedtreduceret mandelmel måske? Ikke at jeg tror, det vil gøre den hård men måske mere tør og smuldrene.

      Svar
  6. Hej Jane ?
    Kan man bytte Loppefrøskaller ud med pofiber eller den gule fiber husk ?
    Er denne ikke under kategorien LCHF ?
    Tak for en FANTASTISK BLOG?

    Svar
    • Ja den gule fiberhusk, men kun halv mængde.

      Jeg opfatter ikke opskrifter som LCHF. LCHF handler om at spise få kulhydrater samlet set over hele dagen. Primært grøntsager, kød og fedt. Kager vil altid være et kompromis, synes jeg…

      Svar