Lækre chokolader med knas af salte mandler er perfekte til Valentines Day.
Er det historien uvedkommende, at de allerede er spist? Og at jeg er den eneste i familien, der for alvor kan lide mørk chokolade? Okay, enough said! Det er jo kun Valentine’s Day en gang om året :-)
Chokolader med knas af salte mandler
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 200 g mørk chokolade 70-85% (jeg brugte 86%)
- 1 spsk kokosolie
- 20 g mandler
- havsalt
Sådan gør du
- Mandlerne hakkes groft og ristes på en pande med en lillebitte smule olie og havsalt.
- Når de dufter dejligt, er de klar, og de kan puttes i dine chokoladeforme. Mine chokoladeforme består af to hjerteformede silikoneagtige isterningeforme fra IKEA. Det fungerer upåklageligt. Denne portion fylder to silikoneforme.
- Chokoladen smeltes i vandbad (en skål ovenpå en gryde med kogende vand) og blandes med kokosolien.
- Når alle klumper er væk, er chokoladen klar til at blive hældt over i formene.
- Sæt chokoladerne på frost, indtil de er gennemstive og tag dem herefter ud af formene. Opbevar chokoladerne på køl eller frost alt efter smag.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Imens vi var i Thailand, var det Valentine’s Day. Og jeg skal love for, at de gik all in derude med fejringen af denne amerikanske tradition. Hold nu fast! Allerede efter frokost begyndte de at gøre stranden klar til den store Valentine’s middag, så folk om aftenen kunne spise en romantisk middag dernede. Oh la la..
Nu behøver vi hverken hjerter eller hvide duge for at spise Valentine’s middag, så vi valgte i stedet denne restaurant:
Det kan man da kalde en indbydende facade :-)
Bumbumbum…. men hvad skal vi så have i dag?
Hmm… vi kan måske lige tage et kig ind i køkkenet…
I love it! Og selv den selvbestaltede fødevarekontrollant, som jeg rejser med, ser helt bort fra de åbenlyse problemområder og manglende rengøring. Anyway, jeg husker ikke længere, hvad vi endte med at spise den aften. Grillkylling og spicy papayasalat, tror jeg, men det kan også have været en anden aften.
Da vi kom tilbage til hotellet, fandt vi denne lille overraskelse på vores værelse.
Hvor er det smukt. Kærlighed formuleret i to cookies.
Nå, men det, jeg egentligt ville frem til, var, at Valentine’s ikke interesserer mig for andet end det givne carte blanche til at spise chokolade. Chokolade ad libitum. What’s not to like? Så det første jeg kastede mig over, da jeg kom hjem, var naturligvis chokoladeproduktion. Jeg var jo bagud på chokoladeindtag, og det går jo ikke. Valget faldt på hjerteformede chokolader med knas af salte mandler. Uuuhm :-)
Kan man evt. “bare” lave en version med alm. mørk chokolade, hvis man ikke har kakaomør? F.eks. a la den med havsalt?
Det kan man helt sikkert godt!
Åååårh… Jeg er også bagud på chokoladeindtaget! Pt sidder jeg med tandbørsten i munden, men nu spørger maven efter chokolade. Og saltmandler. Damn you, woman! ;)
Ha ha, jeg havde samme oplevelse i dag, da jeg læste om dine romkugler midt i min morgenmad ;-)
Mums, de chokolader lyder go’e, og totalt ligetil. Har en stjerne-isterningsform fra IKEA som vist skal i brug :)
Mvh Maiken
Hej Maiken
Jep, nemme og gode chokolader. Det er jo totalt win-win. Håber det går med stjerneformen. Jeg har også nogle isterningeforme med små fisk, og her knækker halen af, når jeg vil hae chokoladerne ud. Og det går jo ikke… ;-)
Hej Jane,
Hvor er det dejligt at have dig tilbage.
Elsker dine indlæg og dejligt at høre, det ikke kun er mig, som er VILD med chokolade og til tider kigger lidt for dybt i skålen.
Håber, I havde en fantastisk ferie derude – det ser det i hvert fald ud til. Jeg kan godt sidde og drømme mig til varmere himmelstrøg i denne ferietid her på kontoret, men må nyde stilheden på kontoret i stedet.
KH
– frk. sveske
Tak, søde Sveske. På trods af jetlag og kulde er det faktisk meget rart at være tilbage :-)