Disse chokolademuffinsuden mel er toppet med den farligt gode chokolade-frosting. En frosting uden flormelis og i stedet lavet af mørk chokolade og smør. Så faktisk næsten en chokolade ganache.

Chokolademuffins uden mel
Føj til favoritter Print PinUdstyr
Ingredienser
- 2 æg
- 100 g smeltet smør
- 80 g Sukrin Gold
- 100 g mandelmel
- 5 g fiberhusk
- 3 spsk kakaopulver
- 0,5 tsk bagepulver
- 100 g smør
- 100 g mørk chokolade 70-85%
Sådan gør du
- Start evt. med frostingen, da den skal på køl et par timer.
- Opvarm ovnen til 190 grader.
- Pisk æggene luftige med sukrin.
- Rør resten af ingredienserne i med en dejskraber.
- Fordel dejen i 8 muffinforme.
- Bag i 10-15 minutter, til kagerne er gennembagt.
Chokolade-frosting:
- Smelt smør og chokolade sammen i en kasserolle.
- Hæld massen over i en skål og sæt den på køl, til den er stivnet. Det tager et par timer. Lad dig ikke skræmme af, at den bliver lidt grå i overfladen.
- Når massen er stivnet, tager du den ud og pisker den godt igennem med en elpisker. Herved får du den fineste, bløde, cremede frosting, som er lige til at smøre på dine muffins – jeg kom den i en sprøjtepose.
- Sæt evt. chokolademuffins inkl. frosting på køl for en helt fast frosting.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


Chokolademuffins til brunchbordet
Kager og muffins bagt uden mel og sukker er bare ikke altid så delikate igen. Derfor har jeg forsøgt at kompensere med en sygt lækker chokoladefrosting. Det gjorde lykke, kan jeg godt afsløre!
Da nogen af os ind imellem oplever vanskeligheder med at lade chokoladen stå, når den først er inden for husets fire vægge, bagte jeg kun en lillebitte portion. Ingen grund til at stå tilbage med en masse rester. Ehreeem…
Frostingen tager nogle timer at lave så start evt. med den!
Vi havde chokolademuffins på et lækkert brunchbord. Men det kunne lige så fint have været til eftermiddagskaffen.
Om Low Carb muffins og kager
Frostingen på disse chokolademuffins uden mel er uhyre lækker! Og farlig. Siger det bare!
Chokolademuffins derimod. Jeg ved ikke lige, hvad jeg skal sige. Jeg bager virkelig sjældent LCHF-kager. Det er mest sådan en fødselsdagsting.
Engang bagte jeg tit en kage i weekenden, men det er blevet udfaset lidt, uden jeg har bemærket det. Måske skyldes det, at jeg ikke synes, at LCHF-kager smager særligt godt.
Jeg er virkelig sart over for smagen af Sukrin og stevia og bryder mig ikke om eftersmagen. Jeg laver derfor oftere lækkerier sødet med frugt eller tørret frugt, se fx denne uhørt lækre shake eller de lækre choko-kokos-jordbær, og tager de ekstra kulhydrater med.
Ellers laver jeg is, hvor man også kan slippe afsted med ganske lidt. Det har jeg det ganske enkelt bedre med.
Sødning i chokoladekage vs hvid kage
Hvis man gerne vil bage med Sukrin og lignende synes jeg, at det går bedre med en “hvid kage”. Med mindre alså det er min Bedste chokoladekage – med kun 4 ingredienser.
Men i de “hvide kager” får man ofte lidt naturlig sødning fra fx kokosfibre, og man kan bedre kan slippe afsted med at bruge ganske lidt sødning. I en chokoladekage er man nødt til at bruge en del sødning for at få den søde smag frem over kakaoens bitre smag.
I hvert fald når man laver børnekager.
Et tip kan derfor være at lave en lys kagedej, brug fx dejen fra drømmekagen, som jeg faktisk synes er meget vellykket, og hælde lidt hakket chokolade i dejen og putte den lækre frosting på toppen. Det tror jeg, ville give et sæt virkelig lækre muffins!

Hej Jane :)
Kan jeg lave din frosting i dag og så bruge den i morgen? Og ikke mindst, kan den fryses og bruges senere hvis jeg får lavet for meget?
Knuz
Jeg ved faktisk ikke om den bliver for hård af at blive lavet dagen før, men mit gæt er at den gør. Den kan til gengæld godt fryses men ikke til brug ved frosting.
SÅ fik jeg prøvet din anbefaling med muffins lavet af din drømmekagebund opskrift med chokolade stykker i og den smagte rigtig rigtig godt uhm…. Lavede halv portion og fik alligevel 12 muffins ( de små fine fra Mette Blomsterbergs forme ) og med den lækre toppings ovenpå. De kan VARMT anbefales MUMS.
KATE
Det var da en super idé! Tak for tippet!
Hej :)
Kan kokosfibre erstattes med fedtreduceret mandelmel?
Kh Hannah.
Findes der en “lovlig” opskrift på Banan mufins :)
Hold da op, nu ved jeg hvad jeg skal lave når jeg kommer hjem, det ser utrolig lækkert ud!
Overskriften førte mig herind – og frostningen er virkelig af den gode slags :) uj uhm
Lækre prinsesse-muffins, Jane.
Jeg er helt enig angående sødemidlerne – jeg er altså heller ikke fan. Mine smagsløg er ikke meget for det hviiinende søde efter farvel til sukker. Derfor har jeg også kun kokossukker på lager (og mørk chokolade) til når der skal sødes lidt. Når det så er sagt, så er der også langt mellem kagerne hos mig – dog eksperimenterede jeg lidt i sidste weekend – og meget overraskende holdt en lille kanel-brownie med tolv små små stykker hele ugen (læs: det tror jeg ikke er sket før). Derfor røg kage to også fluks i fryseren og kunne nydes i denne weekend – din lækre mandelkage med snickerstopping, som har et hit!!! Mums.
KH
– frk. sveske
Nej nej, det er da et alt for farligt indlæg at lægge op! jeg sidder jo her (alt for sent) søndag aften og savler nærmest hen over min computer! Og nu går jeg helt og overvejer om jeg kan fake en form for anledning til at købe ingredienser til de lækre muffins i morgen, men jeg kan ikke finde nogen.. Andre end at det er koldt, det er mandag og jeg virkelig elsker chokolade ;) En særlig lejlighed? Nu må vi se, men lækre ser de i hvert fald ud! :D
Hilsen Anna
http://thewonderwomanwannabe.blogspot.com/
Ih den smager super :-) har lavet dem til min fødselsdag i morgen. Tak Jane for alle dine skønne inputs :-)
Bananmuffins? Opskrift?
Jeg tror min brownie skal ha selskab af din lækker frostning ! Jeg er fan af brownien fra din bog , jeg bager altid en halv portion og dropper sukrin gold og bruger 1/2 dl kokos sukker til en kage hvilket er helt fint !
Den dér frosting skal jeg helt klart prøve på et tidspunkt! Den ser helt vildt syndig og lækker ud :) Måske oveni nogle low-carb bananmuffins, hvor sødningen kan komme fra frugten og ikke Sukrin – for jeg kan også godt få lidt en antireaktion på sødemidler sommetider.
Ja, det ville være megalækkert med frosting på bananmuffins. Yummi! :-)
Åååårh, mundvand!!
Tænker også straks Nutella…..
Mht sødning har jeg lige købt denne fra USA, er der nogen der har erfaring med smag/dosering/effekt etc.?
Det består af 100% øko dadler…
Her var linket;)
http://www.shoporganic.com/product/aunt-pattys-organic-date-sugar/sweeteners_syrups
Kan sweet drops måske erstattes af lucumapulver?
Mvh Anne
Ja, det var ikke et dumt bud. Jeg ville nok oppe på sukrin gold samtidig :-)
Hvorfor foretrækker du at bruge hjemmelavet mandelmel?
Jeg synes, at kagen bliver for tør, hvis man bager udelukkende med fiberrige melsorter som mandelmelet fra Funktionel Mad og kokosfibre. Jeg synes resultatet bliver bedst, når man kombinerer almindelige nødder og funktionelle meltyper :-)
Hej Jane.
Dem MÅ jeg bare prøve at lave idag.
Er der noget som kan erstatte kokosfibre?
Det fiberrige mandelmel er et bud. Jeg tror ikke resultatet bliver godt af at blive erstattet af fiberhusk.
Mums den ser altså syndig god ud den frosting. Tror jeg skal prøve den af når jeg kommer hjem til Danmark igen ;)
Jeg er enig, jeg bager også sjældent, og gør jeg bliver det tit paleo style. Men ift sødemidler køber jeg i Sverige, i ICA, Stevia Strø, den kombi, gør at den ikke er er så “kold” som sukrin er eller “lakridset” som Stevia, men den går stadig i maven.
Stevia Strø er erythritol og stevia og svarer til sukrin+, ikke? Den er jeg ikke helt fjollet med heller. Min favorit er Sukrin Gold, som jeg synes maskerer smagen bedst, men det er stadig ikke helt godt. Men jeg er også virkelig sart omkring de der eftersmage… :-/