Chokolademousse


Den bedste opskrift på chokolademousse tør jeg godt kalde denne. Den har nemlig den lækreste intense chokoladesmag parret med den lækreste luftige konsistens. Faktisk burde jeg kalde den mousse au chocolat à l’ancienne, altså den klassiske franske chokolademousse efter den gamle/traditionelle opskrift.

Chokolademousse - den bedste opskrift på mousse au chocolat à l'ancienne

Chokolademousse

5 fra 3 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
Den bedste chokolademousse efter traditionel fransk opskrift – det bliver ikke bedre.
15
|
3 timer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Smelt chokolade og smør sammen over vandbad. Lad afkøle.
  • Del æg i hvider og blommer i to skåle.
  • Pisk æggeblommerne sammen med sødning, til de bliver lyse i farven og cirka dobbelt størrelse.
  • Pisk æggehviderne stive med salt.
  • Rør eller pisk chokolademassen ind i æggeblommerne.
  • Vend chokolade-æggeblomme-massen ind i æggehviderne med en dejskraber. Det vil se mærkeligt ud først men bare bliv ved med at vende det hele godt sammen, til massen bliver jævn og ensartet.
  • Hæld chokolademassen på serveringsglas og sæt dem i køleskab i mindst 3 timer og gerne til næste dag.
  • Pynt evt. med hakkede nødder eller kakaonibs.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Den bedste chokolademousse – lækker dessert i glas

Denne opskrift på chokolademousse er lavet i små serveringsglas og det betyder at jeg fik hele 15-16 stk ud af portionen.

Jeg elsker virkelig idéen i at lave desserter i små portionsglas. Dessert skal jo være et lille sødt punktum. Ikke en 600 kaloriers bombe, der sender en direkte på sofaen med mavepine. Well, synes jeg. Har du det anderledes, vil du nok gerne fordoble portionsstørrelsen her.

Mousse au chocolat à l’ancienne

En af de mange ting, jeg elsker ved Frankrig er at gå på opdagelse i deres supermarkeder og en af de ting, der altid slår mig er, hvor mange færdigretter og færdige madprodukter, de har, som er i fuldstændig anstændig kvalitet. Bl.a. chokolademousse.

En af de bedste chokolademousse, jeg har smagt, er netop en fransk hyldevare. Man køber dem i glas i pakker med to og læser man varedeklarationen står der: Chokolade, smør, sukker og æg. That’s it. Ikke tusinde unødvendige ingredienser, som du ofte ser i tilsvarende produkter i danske supermarkeder.

Ofte hedder de mousse au chocolat à l’ancienne eller mousse au chocolat grand mère. Det er den smag og konsistens, jeg har forsøgt at ramme her, og jeg synes ærligt talt, det er ret vellykket.

Om sødning

Du kan lave denne med fx Sukrin Gold.Personligt har jeg det lidt stramt med sødemidler og laver jeg dessert til gæster, bruger jeg ofte bare almindeligt sukker. Det er selvfølgelig et personligt valg.

Om portionsstørrelse

Bemærk at denne dessert er en miniature-dessert. Det er derfor den rækker til 15. Fordi moussen er så rig og fyldig, føles det fint, synes jeg.

Chokolademousse - den bedste opskrift på mousse au chocolat à l'ancienne

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

24 kommentarer til “Chokolademousse”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Hej Jane
    Jeg er total fan af din chokolademousse. En dessert jeg ellers ikke bryder mig om, fordi den er for kvalm. Men denne er lækker. Min spørgsmål er, om man kan fryse den? Det var en af mine venner der foreslog det, da der var rest til overs. Jeg turde ikke fryse den, men forærede resten til naboen ( som bad om mere😁)

    Svar
    • Åh ja, den er jo så god! I virkeligheden er det jo kagedejen fra gateau marcel, jeg bare har brugt som mousse :)
      Jeg har frosset kagen uden problemer så moussen kan sikkert fint fryses også.

      Svar
  2. Hej Jane
    Det ser lækkert ud, er ved at lave moussen nu. Kan man evt. tilsætte noget kakao pulver, hvis man nu læste forkert og kun har én plade chokolade ?
    Eva

    Svar
  3. 5 stars
    Arg da jeg havde vendt chokoladeæggeblandingen i de piskede hvider var der små klumper i. Måtte piske dem ud. Hvad gik der mon galt ? Var chokoladen ikke afkølet nok eller skulle jeg have pisket chokoladen sammen med æggene med elpisker? Gjorde det nemlig i hånden. Chokoladeæggeblandingen blev til en sammenhængende kugle.

    Svar
    • Var klumperne i chokoladen eller i hviderne? Eller var det æggeblommen, der var blevet tilberedt i den varme chokolade? Hvis chokoladen er for varm, tilberedes ægget..
      Den skal ikke piskes til sidst sammen men bare vendes sammen. Så bliver moussen mest luftig.

      Svar
      • Så var det nok chokoladen som stadigvæk var for varm.
        Efter at jeg piskede med piskeren til sidst forsvandt klumperne. Moussen smager godt men måske den bliver knap så luftig. Vi prøvesmager i aften.
        Nå, man lærer jo heldigvis hele livet. Tak Jane, og Godt Nytår🎉💥

        Svar
  4. Har du nogensinde prøvet at blende en avocado og smage til med sødestof (frit valg hvad man bruger) og cacaopulver. Luksusmodellen er tilsat flødeskum. Tænker man kan piske æggehvider og bruge og så spise flødeskum til.
    Vh
    Lis

    Svar
    • Ja mange gange, men det er mange år siden. Jeg søgte lige på ‘chokolademousse avokado’ i søgefeltet øverst, og der kom 4-5 forskellige opskrifter frem.

      Svar
  5. Hej Jane
    Tak for en masse gode opskrifter! Får meget inspiration og hjælp fra Madbanditten – kan efter 6-8 ugers ikke-fanatisk-KETO-livsstil komme i bukser/nederdele jeg ikke har kunne passe i 3 år 😉
    Jeg har lavet denne mousse to gange og den smager fantastisk. Men Sukrinen som jeg bruger (ikke Gold) knaser desværre ret meget. Anden gang jeg lavede moussen prøvede jeg at opløse Sukrinen i den smeltede chokolade, men det virkede ikke. Den knasede også.
    Hvad gør jeg forkert?
    Mange hilsner
    Astrid

    Svar
    • Jeg tror bare den er sådan. Prøv måske med SukrinMelis. Den er jo pulveriseret som flormelis. Man kan også lave den helt uden. Det giver selvfølgelig en mindre sød mousse men stadig dejlig.

      Og megasejt med bukserne – nyt problem her til sommer: Ny garderobe😜

      Svar
  6. 5 stars
    Hej Jane. Første gang jeg lavede denne opskrift, læste jeg forkert, og kom “kun” 100 g mørk chokolade i. Moussen smagte skønt 😋 Og den blev som en god mousse bør være. Da jeg skulle købe ind til 2. batch opdagede jeg min fejl 😁
    Men heck, tænkte jeg. Moussen var jo perfekt i mine øjne, så hvorfor komme 200 g chokolade i, når det fungerede for mig med blot 100 g.
    Jeg vil så tilføje, at jeg kun får 8-10 portioner ud af mængden.
    Tusind tak for en pragtfuld opskrift, som jeg virkelig har glæde af på LC.
    Den er min lifesaver 😋❤️
    Minus 19 kg siden november 2021. Og jeg fortsætter 💪

    Svar
  7. Kære Jane

    Tak for endnu en lækker opskrift. Har et opklarende spørgsmål.
    Når du bruger sukker i stedet for fx Sukrin, hvor mange gram bruger du så?

    Kh. Christina

    Svar
    • I en opskrift som denne her vil det være omtrent 1:1.

      Det, jeg normalt gør, er dog at jeg halverer mængden af sukker. Hvis jeg fx vil lave en brownie og den almindelige opskrift siger 300 g sukker. Så bruger jeg stadig sukker (eller det kan jeg finde på at gøre), men jeg bruger kun måske 100 g eller 150 g, afhængigt af opskriften. En ‘normal’ traditionel chokolademousse som denne ville måske have 200 g sukker i. Jeg prøver generelt at holde mængden så lavt, jeg kan, samtidig med at jeg får sødmen og smagsforstærkningen, som jo i høj grad også er det, sukkeret/sødmen giver.

      Når jeg blander sødemidler, hvilket jeg nogle gange gør for at undgå bismag, putter jeg i lidt efter lidt og smager til undervejs.

      Svar
  8. Kære Jane

    Du har glemt at noterer æg og antal i opskriften:-) Og bare lige så du ved det, du er den mest tjekkede blogger jeg kender, så jeg ved godt at der er bare er en lille uheldig fejl;-)

    KH
    Mette

    Svar