En lækker avokado chokolademousse med helt naturlige ingredienser nemlig primært avocado, dadler og kakao. Selve desserten er ikke Low Carb, bare så vi lige slår det fast med det samme.
Men denne avokado chokolademousse er et godt alternativ til chokolademousse lavet med raffineret sukker. Hvis du hellere vil lave almindelig chokolademousse finder du min opskrift her.
Ingredienser
- 8 dadler (bløde og udstenede)
- 2 avokado
- 1 dl fløde justér lidt til ift. konsistensen
- 2 spsk kakaopulver
- 1 tsk vaniljepulver
Sådan gør du
- Blend alle ingredienser og smag evt. til med sødning. Min version var ikke særlig sød, men sådan vil jeg helst have den.
- Hæld den i glas eller skåle, og stil den i køleskab en halv times tid eller 10 min i fryseren, så den bliver god og fast i konsistensen.
- Server – evt. med lidt frysetørrede bær eller kakao på toppen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Jeg har tidligere lavet chokolademousse med banan men jeg synes, at banansmagen var lidt for gennemtrængende til min smag. Så derfor måtte jeg lave en uden banan. Og det kom der denne smukke servering ud af.
Dessert med avocado, dadler og kakao
Det er skønt at kunne lave disse ‘sunde’ desserter med naturlige ingredienser til ungerne – som spiser med vellyst. Det er bare federe, at de spiser noget uden raffineret sukker – og lavet fra bunden – som jeg kan stå 100% indenfor.
Kakaosmagen maskerer næsten helt smagen af avocado. Avocadoen er altså bare helt ideel til at skabe den der cremede konsistens. Det er mega lækkert.
Selve chokolademoussen er ret intens i både sødmen fra dadlerne og kakaosmagen. Portionen er derfor ikke ret stor. Samtidig er den også ret energitæt pga. fedtet fra både avokado og fløde.
Hvis du ønsker at chokolademoussen skal være sødere, kan du søde den enten med lidt flere dadler eller Sukrin Melis. Sukrin Gold kan også gå an men det knaser lidt mellem tænderne.
Sund chokolademousse med avokado og dadler
Jeg har tidligere kaldt denne for sund chokolademousse, men sundhed afhænger jo af øjnene, der ser og af den individuelle kontekst. Det, som er sundt for en aktive eliteidrætudøver er ikke det samme, som er sundt for en med diabetes 2.
Men kigger vi på ingredienser og næringsstoffer, er denne sund og næringsrig. Jeg ville ikke spise den dagligt selv, men det er fordi jeg foretrækker at holde mit kulhydratindtag noget lavere. Men i en liberal Low Carb-periode ville den godt kunne gå.
Jeg har lige lavet din opskrift idag og tilføjede saften fra en 1/2 appelsin, det gjorde den bestem ikke ringere.
Tak for endnu en super opskrift :)
Hej Jane.
Må jeg låne dit billede til min blog indtil jeg lige selv får taget et billede?
Jeg krediterer selvfølgelig dig for både billede og opskrift.
Vh. Katja
Det må du gerne, Katja! :)
En tak til dig også – er helt vild med din blog! Ser altid frem til at komme forbi din blog.
Til os udenlandsdanskere .. øhm…hvad er kakaomasse? Jeg ved godt jeg kan google det, men vil gerne høre fra et levende menneske med erfaringer omkring det, hvorfor er det godt, hvad gør det?
Kakaomasse er bare en blanding af kakaosmør og kakaopulver, som man bruger til at lave hjemmelavet chokolade. Du kan sagtens leve uden, det lover jeg ;-)
Nam Nam Nam – den kommer jeg lige til at dele med deltagerne på Tab og Trim ;-)
Jeg er nødt til at stemme i… Er vild med din blog. Tjekker den hver dag for inspiration og har efterhånden prøvet en masse retter herindefra og er SÅ begejstret. Min familie og jeg har altid spist rimelig sundt, men vi har virkelig fået et løft, der mærkes og har fået endnu mere lyst til at fortsætte i den retning. Skal igang med chokoladelakridskuglerne nu og WOW, har lige opdaget at grønne smoothies er noget af det lækreste til morgenmaden. Har iøvrigt stor held med at tømme resterne af salatbedet i saftpresseren, har haft en fransk syre derude, som jeg aldrig har kunne bruge til noget, men det er skøn i en grøn smoothie. Elsker at begejstres over fantastisk mad.
Hvor er det sejt at høre, Mette. :-)
Uhm, chokolademousse! Har du nogensinde hørt om at man kan lave chokolademousse bare på vand? Det tiltaler mig virkelig at prøve. -Ren chokolade, og intet andet. Jeg har fundet en video -man kan ikke se det, men hun stiller skålen med varmt vand og chokolade henover en anden skål med isterningevand, og pisker, pisker, pisker…
http://www.youtube.com/watch?v=3BaPWHlYl5Y
:)
Nej, det er da helt nyt for mig også!
Kære Jane,
Tak for henvisningen! Og hvor fantastisk at se du udviklere videre – tak for det, jeg tror det er en rigtig god ide at skifte bananen ud med lidt kokossukker. Det tror jeg min mave endnu bedre vil kunne lide. Det vil jeg da selv prøve af… Jeg har også fundet ud af, at et bæger pst. æggehvide også kan være godt, men kræver formentlig lige en smule mere sødning uden banan, men så får man også lige lidt protein med i mikset ;)
KH Ditte
Selv tak, Ditte :-) Lyder som en god plan med æggehviden. Det må jeg få med næste gang ;-)
Hej Jane!
Det er dig, der skal have søde ord med på vejen. Jeg faldt tilfældigt over din blog og allerede sførste dag blev jeg afhængig! Du har inspireret mig til at droppe korn i min kost, hvilket har hjulpet mig af med nogle af mine maveproblemer – så tak for det :-)
Keep up the good work!
Kh Marlene
Hvor dejligt at høre, Marlene, og velbekomme :-)
Kære Jane,
Første gang jeg skriver til dig – efter at have læst på din blog intensivt de sidste 3 uger, og lavet en hel del mad fra den også! Jeg er hoppet på LCHF efter mange år med mange andre forsøg. For første gang i mange år kan jeg leve på et antal kalorier der tilfredsstiller mig og hvor jeg samtidig holder min vægt, perfekt!Jeg er ikke kommet rigtig op i løbe gear endnu, det er virkelig hårdt at løbe – jeg plejer at løbe på en hel del kulhydratbrændstof… Håber det kommer? Yoagen kan jeg dog sagtens, kan endda se at jeg bygger muskler mere nu end før!
Det er så gavmildt det du gør med denne blog; alle de skønne opskrifter, gode råd og opmuntringer! Fantastisk! Tak!
Hvor er det dejligt at høre, Kristina.
Jeg kan godt huske, at løb var drøjt i starten. Jeg tror faktisk, jeg endte med at holde pause med det. Det ligger jo længe tilbage for mig, men jeg husker det som om det tog et par måneder, før løb igen var ok. I dag løber jeg uden problemer (well, når jeg altså ikke er skadet!)
Du har i den grad også rykket ved noget i mig, skal jeg lige love for. Du har fået vendt nogle ting på hovedet, som virkelig trængte til at blive vendt på hovedet. Så tak for det. Og så er det rigtig dejligt, at kigger herind dagligt og føle, at man ikke er alene om at være anderledes. Her er der ingen, der ser på mig, som om jeg er tosset hele tiden haha :D
Og TAK fordi du fik Hungry for Change og Fat, sick and nearly dead ind i mit liv, de sejeste film ever :D (Hvorfor er der ingen, der har nomineret DEM til en Oscar, spørger jeg bare!!)
Årh, og selv tak, Rikke!
Jeg bliver inspireret af din blog og især din tilgang til gode råvarer. Jeg spiser stadig sukker, brød, pasta og ris, men har taget citatet om at “tilføje mere af det rigtige” til mig. Jeg prøvede i et par uger helt at holde mig fra det, med det resultat, at jeg konstant fokuserede på alt det jeg ikke måtte spise. Så nu vil jeg hellere nærme mig LCHF langsomt men sikkert.
Det lyder som en god plan, Eva :-)
Elsker denne blog!!
Hvad betyder 30 kakaomasse?
Åh, det betyder nok, at skribenten var lige hurtig nok til at få klikket “send”. Det er nu rettet i indlægget ;-)
Jamen jeg siger også bare et stort TAK!
Jeg har også min daglige gang på din blog, og er i fuld gang med at gennemprøve alle dine opskrifter. Der er sket et gennembrud for mig i min livsstilsomlægning efter jeg “opdagede” din blog, fordi jeg tidligere har kæmpet lidt med alle de forbud der ofte opstår, når man begynder at forsage flere af de gængse “fødevarer” (sukker, stivelse oa). Men du formidler så fint en anden tankegang nemlig at tilføje lækre og gode alternativer, så man nemmere kan sortere skidtet fra sin kost (en tankegang jeg virkelig har taget til mig – især efter at have set filmen du anbefalede fra Fodd Matters – kan pludselig ikke huske titlen!)
Så TAK fordi du gider! Jeg føler mig så meget hjemme her:-)
Det er jeg så glad for du synes, søs, for det er lige præcis det, jeg allerhelst vil. Altså at vise, at det ikke behøver være så trist, svært og glædesløst at leve sundt!
Kære Jane,
Det er dig der skal have tak. Du skriver en inspirerende, ukrukket, ikke-fanatisk og humoristisk blog, og det er både befriende og befordrende for humør og helbred. Og så skriver du et lækkert, korrekt dansk, som man som tekstforfatter bare glædes over :) Keep it up!
Kh.
Mathilde.
Årh tak tak tak, Mathilde! :-)
Kakaomasse ? Det må være en undskyldning for mig til at smutte i Helsamin eller Urtehuset.
Du er en kæmpe inspiration, ikke kun på madsiden, men også i min hverdag. (og hvis jeg en dag skal være mor, vil jeg også kunne sige skrid til mine unger, for det gør JF!).
/M
Ja, ja, kakaomasse. Jeg tror faktisk ikke du kan finde det i helsekosten, men kakaosmør kan du nok finde og det kan godt bruges i stedet. Kakaomassen har jeg købt hos rawandmore. Deres levering er desværre dyr, så vi må lægge en fælles bestilling næste gang ;-)
Og man må sgu da gerne sige skrid til sine børn. Om ikke andet så bare for at se det forbavsede udtryk i deres ansigt ,-)
Du skal da også have tak.
Tak fordi du gidder og tager dig tid til at skrive til os. Og ikke mindt fordi du formår at ramme så bredt.
Tak fordi du er med til at gå forest i kampen for ordentlig mad.
Tak for din kærlighed til rigtig mad.
Tænker det samme som Frk. Sveske; at hende kunne jeg godt tænke mig at møde.
Og så for at lige vende næsen mod opskriften, hvordan smager dadler? Er lidt en forsigtig peter. :/
Tak Jennifer!
Dadler smager meget sødt. I opskriften her kan du ikke smage dadlerne som sådan, men de bidrager bare med sødmen. De er heller ikke helt ufarlige for blodsukkeret, hvis man har problemer med at styre det…
Jeg er SÅ enig med Sveske. Jeg glæder mig hver formiddag til at åbne din blog, og se hvad du nu har fundet på af lækkerier eller spændende debatter.
Denne opskrift har jeg virkelig glædet mig til, efter du postede den på Instagram. Og da alle ingredienser er hjemme, så er der jo ingen undskyldning for ikke at lave den i aften :-)
Sveske; jeg har lige købt frysetørret hindbær i vores SuperBest (jeg ved godt, at den har mere end det sædvanlige kedelige sortiment), men tænker at det kan findes i velassorterede butikker?
Du er SÅ heldig med den SuperBest, Jonna. Gid jeg havde adgang til lidt mere avanceret indkøb her i Valby, men både det økologiske supermarked og helsekosten herude er bukket under for finanskrisen :-(
Jeg vil lige sige, at jeg faktisk har set de frysetørrede hindbær (og vist også nogle andre frysetørrede bær) i SuperBest på Toftegårds Plads i Valby – jeg bor nemlig også i Valby:-)
Virkelig? Gud, der handler jeg aldrig. Men det skal jeg da til, kan jeg høre :-)
SuperBest ude i DomusVista eller hvad det hedder det der triste byggeri, har faktisk et par hylder med Renée Voltaire produkter :-)
Udover de frysetørrede hindbær er der nu intet spændende over den SuperBest vil jeg lige sige, så du går ikke glip af så meget;-)
“Din” SuperBest – er det den der ligger i krydset nærmest down town Valby? Bagved den store IRMA? Dér handler jeg nemlig aldrig…….
Jeg savner også lidt helsekost her i byen – suk!
De har også forskellige frysetørrede bær i Magasin.
Ej, godt at vide, tak for det!
Kære Jane! Jeg vil gerne takke dig, for at være en fantastisk inspirationskilde! Jeg læser dagligt din blog med stort velbehag og er blevet lidt afhængig af den ;) Så 1000 tak til dig for dit positive engagement. De bedste hilsner Mette
Tak Mette, det er jeg glad for at høre :-)
Hej Jane,
Jeg er elsker at læse med herinde og DU inspirede mig til at droppe kornet og fokusere på mere naturlig mad – det er jeg meget taknemlig for. Jeg husker ikke, hvordan jeg kom forbi din blog, men det er helt sikkert, jeg elsker at læse med herinde. Din blanding af lækre LCHF-opskrifter (og masser af guf, kunne godt lige klare sådan en chokolademousse her kl. 9.30), anekdoter fra hverdagen, input til sundhedsdebatten og alt det andet, er fantastisk. Indimellem tænker jeg faktisk: ‘hende ville jeg gerne møde’. Tak for al din inspiration!
KH
– frk. sveske
P.S. Hvor køber du de frysetørrede hindbær?
Årh, tak og i lige måde, Sveske! Vi må arrangere et blogtræf en dag. Det kunne da være vildt hyggeligt! :-)
De frysetørrede hindbær har jeg købt i Torvehallerne, men det hjælper dig jo ikke meget :-/
Jeg fandt frysetørrede hindbær i SuperBest i Bagsværd her den anden dag, så man kan åbenbart få det flere steder. Købte straks en lille bøtte, nu ved jeg da hvad den kan bruges til!
Vil gerne stemme i og sige TAK Jane for en super blog, både dine opskrifter og dine betragtninger over livet og maden og alt muligt andet er super inspirerende, jeg læser dig dagligt og glæder mig til det hver dag.
Mange hilsner
Marianne