I går lavede vi chokokaramelis. Uhmm! Fandt god inspiration ovre hos Nanna Stigel, som i øjeblikket er gået i Lucuma-mode. Og jeg er jo sådan en, der altid køber mærkelige ting, så sådan en havde jeg da i skuffen. Jeg anede bare ikke rigtig, hvordan jeg skulle få den brugt, men det har jeg nu fået masser af gode idéer til. Lucuma er tilsyneladende en peruviansk frugt, som har en sødlig smag af karamel. Og det kan vi altså lide!

Ingredienser
- 100 g usaltede cashewnødder
- 3 dl vand
- 4 dadler
- 2 moden banan
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 spsk lucumapulver
- 1 spsk kakaopulver
Sådan gør du
- Put nødder, vand og dadler i blenderen og lad den køre, til du har en dejlig cremet nøddemælk.
- Tilsæt resten af ingredienserne og blend til massen er helt fin.
- Hæld i isforme og frys.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Her er den sammen med den rå kakao.
Jeg havde assistance af lillepigen, og hun sørgede for kyndig rengøring af blenderen. Hun tager det der med at minimere madspild meget alvorligt!
I dag skulle isen så smages i sin frosne form, og jeg siger jer, at de er lækre. Nærmest bedre end den ægte vare. Lækker, cremet, choko-karamelsmag. Gode, nyttige ingredienser. Bemærk, det salige smil…

Tak Selina. Ja, hun er så dejlig. Børn, der udviser madglæde, er simpelthen noget af det bedste, jeg ved. Lillepigens interesse for at minimere madspild gælder dog pt. primært søde sager, men jeg er sikker på, at hun nok skal vokse op og blive en bevidst forbruger :)
Sorry stavefejl, der skulle stå “og sød”
:-)
Hvor er hun skøn og søg OG hun tager dét med at minimere madspild meget alvorligt – det er da super dejligt at se!
Børn skal også lære ikke at smide mad ud – og vi bliver så glade at se at børn er begyndt er også at tænke på madspild – skønt! Det er en god udvikling.
KH
Selina Juul
Stop Spild Af Mad