Chokoladekage uden mel


Da vi forleden fejrede Sørens nye job med bobler og gode venner, fik vi denne chokoladekage uden mel til dessert. Den er helt enkel med kun fire ingredienser, og så er den så fyldig i smagen, at det for en gang skyld faktisk lader sig gøre at stoppe efter et stykke.

Vi er nogle, der ellers normalt har en chokoladebrist lige på det punkt. Men her giver det helt sig selv.

Chokoladekage uden mel --> Madbanditten.dk

Chokoladekage uden mel

Føj til favoritter Udskriv Pin
12
|
40 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 170 grader.
 • Smelt chokolade i vandbad sammen med smør.
 • Tilsæt sødning og rør rundt, til du har en ensartet chokolademasse. Hæld chokolademassen over i en større skål og slå æggene ud heri.
 • Pisk dejen godt sammen. Smag på dejen og tilsæt mere sødning, hvis du synes.
 • Hæld dejen i en springform (ca. 20 cm) beklædt med bagepapir og bag kagen i ovnen i ca. 25-30 minutter.
 • Og nu kommer det svære punkt. Lad kagen afkøle HELT inden servering. Sæt den i køleskab, og næste dag har du den vildeste konfektagtige kage.
 • Server evt. jordbær til. Hvis jeg nu ikke havde været temmelig champagne-tipsy på det tidspunkt, hvor denne her kage blev serveret, ville jeg nok have sigtet lidt kakaopulver over, men det må blive næste gang!

Noter

*du kan også bruge kokosssukker eller Sukrin Gold eller en kombi af de to. Du kan selvfølgelig også bruge almindeligt rørsukker.
LÆS OGSÅ: Hvor køber jeg yaconsirup?

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Andre gode kager

Smagen på chokoladen afhænger af, hvilken chokolade, du bruger. Jo mere velsmagende chokolade, jo bedre smag. Så hvis du en dag synes, du skal flotte dig lidt og købe et af de finere chokolademærker, ville dette være en god anledning. Selv brugte jeg Amma chokolade 85%, og den har en skøn næsten frugtig smag, som gav en dejlig frisk smag til kagen.

Min chokoladekage uden mel er meget lidt sød, så smag til undervejs, tilsæt mere sødning eller vælg evt. en chokolade 70%, hvis den skal være lidt rundere i smagen.

Prøv en af disse to kager i stedet: Melfri chokoladekage eller den overlækre gateau marcel.

Chokoladekage uden mel --> Madbanditten.dk

 

Ny Keto kostplan – ‘den fleksible’

Skal du i gang med Keto, eller har du været i gang længe men er gået i stå, så prøv den nye Keto kostplan ‘den fleksible’.

Læs alt om kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

39 kommentarer til “Chokoladekage uden mel”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. For 4 år siden lavede jeg en glutenfri chokoladekage med kun 4 ingredienser – jeg kan huske bloggeren skrev lidt om nytår, og at den var konfektagtig og at den skulle stå på køl til dagen efter. Og det var vitterlig et hit. Og jeg husker også ordet LCHF.

  Det må jo være din kage. Mine gæster elskede det.

  Der er bare den detalje jeg kan ikke kende billedet og jeg har ALDRIG kunne tåle æggehvider. Hmm så tænkte jeg at nu da den var så fed, så kunne den måske hænge sammen uden æ-hvider. Røg og damp i køkkenet mens jeg lavede parfait til mine gæster også. Ud kom en flydende kage der lugtede og smagte lidt brændt lavet på 160 grader øøøv … masser af god chokolade lige i skralderen. Intet til gæsterne. Jeg er så ærgret. (Jeg kan heller ikke tåle gluten så det var bare den fedeste kage jeg fandt tilbage i tiden). Min parfait med hindbærsovs er bare mærkelig nu uden chokoladen

  Har du haft en anden kage ? Kender vi en anden lchf blogger?

  Vh Rie

  Svar