Du kender den godt, ikke? Kagen “den du ved nok”. Det er chokoladekage med det virkelig lækre kokossnask på toppen. Her har jeg lavet den i en sund(ere) udgave, eller i hvert fald i en udgave, der er glutenfri og uden raffineret sukker. Og Den du ved nok-kagen smager bare overlækkert! Jeg elsker det der kokossnask på toppen. Øj!
Den du ved nok
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 200 g mørk chokolade 70-85%
- 200 g smør
- 50 g Sukrin Gold eller kokossukker
- 90 g mandelmel 90 g = ca. 1,5 dl reklamelink
- 4 æg
Snasket topping
- 100 g kokosmel
- 100 g smør
- 2 spsk kakaopulver
- 60 g Sukrin Gold eller kokossukker, eller halvt af hvert
- 1 spsk espresso
- kanel
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 170 grader.
- Smelt chokolade i vandbad sammen med smør.
- Tilsæt sødning og rør rundt, til du har en ensartet chokolademasse.
- Hæld chokolademassen over i en større skål og slå æggene ud heri. Hæld også mandelmelet i.
- Pisk dejen godt sammen. Smag på dejen og tilsæt mere sødning, hvis du synes.
- Hæld dejen i lille bradepande beklædt med bagepapir og bag kagen i ovnen i ca. 25-30 minutter. Lad kagen afkøle helt – gerne i køleskab. Kagen smager bedst, hvis den er kold.
Snasket topping
- Smelt smørret ved lav varme og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør det hele godt sammen.
- Smør det ud på kagen og sæt kagen tilbage i køleskab, indtil kokossnasket er stivnet.
- Skær ud i små firkanter og server. Kagen er meget "rich" så små firkanter fungerer bedst, synes jeg.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Chokoladelage med kokosmel topping
Den du ved nok-kagen her serverede jeg i sidste weekend, da vi havde gæster. Kagen var et kæmpe hit. Snasket ovenpå er nærmest det bedste på kagen. Er I enige? Det er vel egentlig lidt sådan en hybrid mellem drømmekage og chokoladekage? Jeg har brugt chokolade, men den kan også godt laves med kakao. Men så skal der måske lige en skefuld yoghurt eller lign. i for at give den noget mere fugtighed.
I dag får vi besøg af min far og hans kone, som er på temmelig spontant visit i DK, og så min fortravlede søster, som jeg ikke har set i alt for lang tid, på trods af at hun bor i KBH.
Så jeg skal finde på en kage eller dessert at servere. Ville det være for klassisk at gå fastelavnsbollevejen? Måske kunne jeg lave mini-fastelavnsbollerne med mokkacreme. Det skal jeg lige tænke over. Det kan også være jeg ender med den bedste chokoladekage uden mel.
Gode søvnvaner
Kan I huske søvnproblemerne, jeg skrev om forleden? De sidste to nætter har jeg sovet hhv. 7 og 8 timer, så jeg håber, jeg er tilbage i mine gode gamle søvnvaner. Søvnunderskud gør mig helt tosset. Jeg får kvalme og bliver ufokuseret og går rundt og støder ind i ting.
Og da jeg redigerer MADGLAD, som snart skal til tryk, i øjeblikket, har jeg brug for at være lidt skarp. Og PS: den bog bliver bare vildt flot. Og helt anderledes end mine tidligere bøger. Love it!
Opskriften indeholder affiliate links. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Tilmeld dig Madbandittens nyhedsbrev og få samtidig min gratis guide til at blive sukkerfri i fire nemme trin.
Kære Jane
Jeg er også vild med denne kage, men jeg har tænkt over om det er en mulighed, at bruge lidt bagepulver for at gøre den mere luftig? Men når du ikke selv har tilført det, så tænker jeg at der måske er en grund?
BH Mette
Ikke den bedste, meget bastant
Virkelig god kage, som ungerne valgte frem for de sukker og mel kager jeg havde købt til dem.
Jeg har været på kickstart forløbet og har lyttet til den sidste podcast i morges… Jeg er normalvægtig, har passeret de 40, slankekure og kostomlægninger de seneste over 20 år… 😂 afvisende overfor fitness og i det hele taget lige præcis den stereotyp du beskriver flere steder. Det var en øjenåbner at blive konfronteret med mig selv, så tusind tak for det. 👍 Jeg har virkelig lært noget. Har nu tabt 4.5 kg og jeg er begyndt at træne 3 gange om ugen!
Starter hver morgen med en kort gåtur inden job og slutter dagen med en længere rask gåtur.
Jeg har truffet et valg om lchf her i vinterferien, hvor jeg spiser dine kager, nyder Chiaknækbrød til morgen og alkohol om aftenen og ikke tænker i kalorie underskud og skridtmængde.
Alt er en byttehandel og i uge 8, er det tilbage på striks.
Jeg har i øvrigt længe døjet med søvnproblemer men nu falder jeg hurtigt i søvn og sover tungt. Bare ikke så længe ad gangen. Kl 4.00 vågner jeg. Hvilket er irriterende men til at leve med. Bare dét at falde i søvn er en gave ☺️
Nå det blev jo et længere skriv.
Tak for denne gang, jeg er glad for at have investeret i dit kickstart forløb.
Varmeste anbefalinger herfra.
Hej Alice
Hvor er det skønt at høre. Og du er bestemt ikke alene med at føle dig ramt af den stereotype. Og hvor er du sej at tage skeen i anden hånd :)
Rigtig god fortsat ferie❤️
Kan den fryses tror du?
Det tror jeg såmænd sagtens :)
Hej Jane
Jeg har prøvet med to forskellige kokosmælk nu som ikke skiller i mælk og creme så nu sadler jeg om og vil lave “ den du ved nok” ?
Når du skriver almindelig mandelmel er det så noget jeg kan lave selv af mandler ? Og skal de bare males eller skal de i vand natten over og smuttes inden de males ?
Ja det, jeg køber som ‘almindeligt mandelmel’ er bare mandler, der er malet til mel. Jeg ville hverken udbløde dem eller smutte dem – kun hvis det skulle være af hensyn til farven og det er ligemeget i en brun kage :)
Jeg har lavet den som store muffins til min kæreste, da jeg bagte den “almindelige” til mig selv og ungerne.
Jeg brugte kokossukker, det var en kæmpe succes!! ?
Hvordan med fedt, er der meget i denne kage?
Ja, det synes jeg da fremgår af opskriften…?
Hellere undvære kage end bage denne. Brugte Sukrin Gold. Grim bismag.
Jeg er på dit hold der. Jeg synes også, det smager for meget igennem.