Den du ved nok – kage med chokolade og snasket topping


Du kender den godt, ikke? Kagen “den du ved nok”. Det er chokoladekage med det virkelig lækre kokossnask på toppen. Her har jeg lavet den i en sund(ere) udgave, eller i hvert fald i en udgave, der er glutenfri og uden raffineret sukker. Og Den du ved nok-kagen smager bare overlækkert! Jeg elsker det der kokossnask på toppen. Øj!

Chokoladekage - den du ved nok - lækker glutenfri og sukkerfri opskrift på den dejlige chokoladekage med den snaskede kokostopping --> Madbanditten.dk

Den du ved nok

2 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
Sukkerfri og glutenfri kage
10
|
35 minutter

Ingredienser

Snasket topping

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 170 grader.
  • Smelt chokolade i vandbad sammen med smør.
  • Tilsæt sødning og rør rundt, til du har en ensartet chokolademasse.
  • Hæld chokolademassen over i en større skål og slå æggene ud heri. Hæld også mandelmelet i.
  • Pisk dejen godt sammen. Smag på dejen og tilsæt mere sødning, hvis du synes.
  • Hæld dejen i lille bradepande beklædt med bagepapir og bag kagen i ovnen i ca. 25-30 minutter. Lad kagen afkøle helt – gerne i køleskab. Kagen smager bedst, hvis den er kold.

Snasket topping

  • Smelt smørret ved lav varme og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør det hele godt sammen.
  • Smør det ud på kagen og sæt kagen tilbage i køleskab, indtil kokossnasket er stivnet.
  • Skær ud i små firkanter og server. Kagen er meget "rich" så små firkanter fungerer bedst, synes jeg. 

Noter

*du kan også bruge Fibersirup Gold (ca. 1 dl vil jeg skyde på), og du kan selvfølgelig også bruge almindeligt rørsukker, hvis du har det fint med det.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Chokoladelage med kokosmel topping

Den du ved nok-kagen her serverede jeg i sidste weekend, da vi havde gæster. Kagen var et kæmpe hit. Snasket ovenpå er nærmest det bedste på kagen. Er I enige? Det er vel egentlig lidt sådan en hybrid mellem drømmekage og chokoladekage? Jeg har brugt chokolade, men den kan også godt laves med kakao. Men så skal der måske lige en skefuld yoghurt eller lign. i for at give den noget mere fugtighed.

I dag får vi besøg af min far og hans kone, som er på temmelig spontant visit i DK, og så min fortravlede søster, som jeg ikke har set i alt for lang tid, på trods af at hun bor i KBH.

Så jeg skal finde på en kage eller dessert at servere. Ville det være for klassisk at gå fastelavnsbollevejen? Måske kunne jeg lave mini-fastelavnsbollerne med mokkacreme. Det skal jeg lige tænke over. Det kan også være jeg ender med den bedste chokoladekage uden mel.

Gode søvnvaner

Kan I huske søvnproblemerne, jeg skrev om forleden? De sidste to nætter har jeg sovet hhv. 7 og 8 timer, så jeg håber, jeg er tilbage i mine gode gamle søvnvaner. Søvnunderskud gør mig helt tosset. Jeg får kvalme og bliver ufokuseret og går rundt og støder ind i ting.

Og da jeg redigerer MADGLAD, som snart skal til tryk, i øjeblikket, har jeg brug for at være lidt skarp. Og PS: den bog bliver bare vildt flot. Og helt anderledes end mine tidligere bøger. Love it!

Chokoladekage - den du ved nok - lækker glutenfri og sukkerfri opskrift på den dejlige chokoladekage med den snaskede kokostopping --> Madbanditten.dk


Opskriften indeholder affiliate links. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

linje.png

Tilmeld dig Madbandittens nyhedsbrev og få samtidig min gratis guide til at blive sukkerfri i fire nemme trin.

Ja tak, tilmeld mig nu!

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

60 kommentarer til “Den du ved nok – kage med chokolade og snasket topping”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Kære Jane

    Jeg er også vild med denne kage, men jeg har tænkt over om det er en mulighed, at bruge lidt bagepulver for at gøre den mere luftig? Men når du ikke selv har tilført det, så tænker jeg at der måske er en grund?

    BH Mette

    Svar
  2. Virkelig god kage, som ungerne valgte frem for de sukker og mel kager jeg havde købt til dem.

    Jeg har været på kickstart forløbet og har lyttet til den sidste podcast i morges… Jeg er normalvægtig, har passeret de 40, slankekure og kostomlægninger de seneste over 20 år… 😂 afvisende overfor fitness og i det hele taget lige præcis den stereotyp du beskriver flere steder. Det var en øjenåbner at blive konfronteret med mig selv, så tusind tak for det. 👍 Jeg har virkelig lært noget. Har nu tabt 4.5 kg og jeg er begyndt at træne 3 gange om ugen!
    Starter hver morgen med en kort gåtur inden job og slutter dagen med en længere rask gåtur.
    Jeg har truffet et valg om lchf her i vinterferien, hvor jeg spiser dine kager, nyder Chiaknækbrød til morgen og alkohol om aftenen og ikke tænker i kalorie underskud og skridtmængde.
    Alt er en byttehandel og i uge 8, er det tilbage på striks.
    Jeg har i øvrigt længe døjet med søvnproblemer men nu falder jeg hurtigt i søvn og sover tungt. Bare ikke så længe ad gangen. Kl 4.00 vågner jeg. Hvilket er irriterende men til at leve med. Bare dét at falde i søvn er en gave ☺️
    Nå det blev jo et længere skriv.
    Tak for denne gang, jeg er glad for at have investeret i dit kickstart forløb.
    Varmeste anbefalinger herfra.

    Svar
    • Hej Alice
      Hvor er det skønt at høre. Og du er bestemt ikke alene med at føle dig ramt af den stereotype. Og hvor er du sej at tage skeen i anden hånd :)

      Rigtig god fortsat ferie❤️

      Svar
  3. Hej Jane
    Jeg har prøvet med to forskellige kokosmælk nu som ikke skiller i mælk og creme så nu sadler jeg om og vil lave “ den du ved nok” ?
    Når du skriver almindelig mandelmel er det så noget jeg kan lave selv af mandler ? Og skal de bare males eller skal de i vand natten over og smuttes inden de males ?

    Svar
    • Ja det, jeg køber som ‘almindeligt mandelmel’ er bare mandler, der er malet til mel. Jeg ville hverken udbløde dem eller smutte dem – kun hvis det skulle være af hensyn til farven og det er ligemeget i en brun kage :)

      Svar
  4. Jeg har lavet den som store muffins til min kæreste, da jeg bagte den “almindelige” til mig selv og ungerne.
    Jeg brugte kokossukker, det var en kæmpe succes!! ?

    Svar