Denne chokoladeis har den mest fortryllende, fløjsbløde konsistens. Selvfølgelig lavet i den utrolige Ninja Creami ismaskine. Det er ikke til at begribe, at den er lavet af hytteost, fløde og sødmælk og at hele bøtten indeholder svimlende 76 g protein.
Nuvel, is er is, det må jeg desværre sige, og min impulskontrol bliver sat på prøve her.
Chokoladeis er svært. Kakaoen er bitter og det kræver utrolig meget tilsat sødme at få en sød is. Jeg er i mål på konsistensen, synes jeg, men jeg synes, at smagen mangler lidt. Hav lige det i baghovedet, hvis du prøver den.
Udstyr
Ingredienser
- 200 g hytteost
- 100 ml fløde
- 100 ml sødmælk
- 2 scoops Whey proteinpulver med vaniljesmag
- 1 spsk SukrinMelis overvej mere
- 30 g kakaopulver
Sådan gør du
- Blend alle ingredienserne sammen. Jeg bruger stavblender til det.
- Smag til og se om du vil have mere sødning i.
- Hæld hele herligheden i is-beholderen til Ninjaen og sæt i fryser på en plan overflade i 24 timer.
24 timer senere
- Tag ud af fryser og lad den stå på køkkenbordet i 10 minutter (kan springes over men jeg synes, den bliver bedst sådan)
- Sæt beholderen i Ninja Creami og kør på 'light icecream'. Er den stadig 'krummet' når den er færdig, kører du 'respin'.
- TIP: Spiser du ikke hele beholderen, glatter du overfladen så den er helt flad og sætter isen tilbage i fryseren. Næste gang du vil have is, kører du bare 'light icecream' igen
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Ninja Creami chokoladeis
Min chokoladeis består af hytteost, fløde, sødmælk, proteinpulver med vaniljesmag, kakaopulver og ekstra sødning fra SukrinMelis. Alligevel synes jeg ikke, at sødningsgraden er helt i skabet.
Måske undrer du dig over, at jeg ikke har brugt proteinpulver med chokoladesmag og det er simpelthen, fordi jeg ikke kan med smagen af det. Jeg har prøvet og hele portionen røg direkte i skraldespanden. Proteinpulveret med vaniljesmag kan jeg lidt bedre med. Jeg kunne ikke drømme om at drikke det som shake, men som smagsgiver i is fungerer det super. Her hvor kakaoens bitterhed skal opvejes, er det dog desværre ikke nok.
Chokoladeis med hytteost – really?
Har hytteosthysteriet ikke nået grænsen? Haha! jo måske. Men det fungerer altså bare skidegodt her.
Vil du hellere lave en klassisk chokoladeis med fløde/mælk, så tjek hele min samling med Ninja Creami opskrifter. Der er masser uden hytteost. Men elsker du den der lidt tunge, klæge konsistens, vil du elske chokoladeisen med hytteost.
Kan det lade sig gøre at lave isen uden proteinpulver tror du? Eller gør den noget helt specielt? :) Jeg har prøvet at lave is med græsk yoghurt men det smager ikke ret godt. :/
Det kan det sagtens. Jeg bruger det primært som sødning. I grundopskriften (altså den, der følger med maskinen) er der ikke brugt proteinpulver men almindelig sukker eller sødning. Jeg har en sukkerfri grundopskrift her.
1000 tak 😀