Chokoladefudge med hindbær og nøddeknas


Denne chokoladefudge smager out-of-this-world lækkert. Som i helt vildt mundvandsfremkaldende lækkert. Blød i konsistensen, intens chokoladesmag og så lidt knas fra nødder og en fin syrlighed fra hindbær. Ej men det er så godt altså!

Chokoladefudge med hindbær og nøddeknas

Chokoladefudge med hindbær og nøddeknas

Føj til favoritter Udskriv Pin
20 personer
|
6 timer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Smelt kokosolie og kokossmør ved middelvarme i en gryde. 
  • Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt sammen, smag til med mere sødning eller kakao. 
  • Fordel massen i en form beklædt med bagepapir (jeg brugte en rugbrødsform). 
  • Stil massen på køl i mange timer, gerne natten over – den skal sætte sig helt og være helt fast og kold for at smage ordentligt.
  • Drys med kakao og skær chokoladefudge i den ønskede størrelse . 

Noter

Kan jeg bruge noget andet end kokossmør?

Og for lige at foregribe dette spørgsmål, så nej. Det kan du ikke. Eller selvfølgelig kan du bruge lige præcis, hvad du vil, men lige for dette utroligt lækre resultat, skal der bruges kokossmør.
Kokossmør fås i helsekosten og også hos større supermarkeder, tror jeg. Jeg har i hvert fald købt det hos nemlig.com flere gange.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Chokoladefudge – uden sukker

Min chokoladefudge er lavet uden raffineret sukker. Jeg har i stedet brugt Sukrinsirup, hvilket jeg synes gav en lækker smag.

Jeg har skrevet et ret stort spænd ind i opskriften ift. mængde, og det er, fordi jeg gerne selv vil bruge så lidt sødning som overhovedet muligt. Men nogle gange betyder det også, at I og andre synes, at mine chokoladedesserter er for bitre. Smag derfor til, imens du laver den. Det er mit bedste råd.

Mit næstbedste råd er at jo sødere, du laver den, jo sværer får du ved at lade den være.

Jeg skar den i øvrigt i små firkanter efter billedet var taget. Det er lidt heftigt med de store stykker.

Chokoladefudge med hindbær og nøddeknas Chokoladefudge med hindbær og nøddeknas
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

  • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
  • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
  • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
  • færdige madplaner, jeg laver
  • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
  • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
  • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

23 kommentarer til “Chokoladefudge med hindbær og nøddeknas”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Kære Jane.
    Dagens opskrift er perfekt til en lille update.
    Det går fint her, jeg spiser ikke slik og sukker. Noget du skrev sidst vi skrev om mit problem, noget med at vælge til elle vælge fra, så jeg har nok valgt de gode ting til i højere grad. Det eneste med sukker jeg spiser er min elskede 92% mørke Bjørnsted chokolade, altså, jeg kan godt spise 3 firkanter, men så skal jeg også tage mig sammen haha.
    Jeg kan godt mærke at uanset hvordan en lækker ting er sødet, hvis den smager godt kan jeg overspise den, fx den over lækre Hytte ala mande. Uhh, der kan jeg sagtens have en intension om EN portion, ja okay, mine portioner har nok altid været liiidt store, underforstået, jeg spiser gerne hele portionen. MEN så er jeg heldigvis blevet så klog at jeg ikke laver en stor portion og slet slet ikke ret tit.
    Så det gode er at jeg holder mig fra sukker, og omend jeg overspiser en lækker ting så skaber det ikke den der stærke trang som sukker gør, så trods alt meget meget bedre.

    Måske står den på verdens bedste æblekage, her i weekenden, hvor jeg får besøg af min allerbedste Jens.
    Hav en dejlig weekend
    Pernille

    Svar
    • Så godt at høre, Pernille. Og jeg er helt enig. Det er langt bedre at spise for meget af de gode, kulhydratfattige sager, for så er det tusinde gange nemmere at håndtere cravings end hvis sukkeret først kommer ind.

      Rigtig dejlig weekend til dig også❤️

      Svar
  2. Jeg er SÅ spændt på resultatet (har lige stillet den i køleskabet). Jeg havde åbenbart ikke mere fibersirup, så det blev ‘konventionel’.

    Og som højgravid (termin på onsdag) er al chokolade-lækkerhed jo meget velkomment ??

    Svar
    • Øj perfekt! God energi efter strabadserne :)

      God vind/fornøjelse eller hvad man nu siger! At føde er ret fedt! I hvert fald set i bakspejlet! ;-)

      Svar
  3. Jeg har tit tænkt hvor du køber dine nødder henne? Måske en hjemmeside, hvor det var måske en brøkdel billigere end i butikkerne.

    Svar
    • Ja, jeg køber altid nødder i store partier via BuyWholefoodsOnline, som sælger nødder i wholesale. De leverer gratis til Danmark ved køb over 1000 kr. Og de har en masse andet. Bl.a. køber jeg kokosolie der og kokosmel, kakaopulver, nøddesmør etc.
      Når nøddeafgiften herhjemme bliver fjernet, ved jeg ikke om det kan betale sig længere, men det vil tiden vise :)

      Svar
      • Mange tak for svar. 1000 kr. Kommer mam også hurtigt over uanset i forhold til fragten. Den hjemmeside vil jeg kigge på.
        Ja, det kan vi håbe. Så vi kan støtte firmaerne herhjemme noget mere.

        Svar
  4. Er det kokkossmør, du bruger, forskelligt fra det man selv laver ved at blende kokos?
    Prøv Thomas Rhodes opskrift på gartau marcel fra “rigtig mad”, den indeholder meget lidt sukker, men meget chokolade.

    Svar
    • Ja kokossmør kan du i princippet lave selv ved at blende kokosmel længe. Jeg har ikke haft held med at få andet end en tør grynet masse ud af det men jeg skal måske give det et forsøg mere.

      Og tak for tippet med Thomas Rodes bog Rigtig Mad. Lige her var pointen ikke at lave en sukkerfri eller sukkerreduceret kage men til en anden gang til det være lækkert.

      Svar
  5. Jeg var i en helsam butik for at købe kokossmør. De havde kokos ghee. Det kaldte det kokossmør.
    Det ser bare lidt mærkeligt ud. Det er fra mærket Cosmoveda. Der var to varianter. Den ene mere flydende end den anden. Er det sådan noget. Det ligner nemlig ikke det produkter du linker til her i spørgsmål / svar.

    Svar
  6. Hvis har mod på nethandel er der en del at spare på kokossmør/creamed coconut hvis man købe det på amazon. Der fås forskellige mærker, fx tropical sun creamed coconut. Eller biona Organic.

    Svar
  7. Mums! Netto har iøvrigt tilbud på Kokossmør af og til ( vist i denne uge) . Hvis man bytter smør( evt bare halvdelen) ud med kokossmør i en kageopskrift får man et overraskende lækkert resultat( opdagede jeg da jeg læste forkert i en muffinopskrift).

    Svar