Chokoladebrud med macadamia og lakrids


Chokoladebrud med macadamia er bare altid en god idé. Og toppet med lakrids – endnu bedre.

Chokoladebrud med macadamia og lakrids

Chokoladebrud med macadamia og lakrids

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 chokoladebrud (ca. 120 g)
|
1 time

Ingredienser

Sådan gør du

 • Beklæd en madkasse eller en anden form i den størrelsesorden med bagepapir og læg macadamianødderne heri. Hvis du vil, kan du hakke dem groft. Jeg brugte dem hele.
 • Drys med lakridspulver over. Ca. ½ spsk i alt.
 • Smelt chokoladen i vandbad og rør kokosolien og salt heri.
 • Hæld den smeltede chokolade over nødderne, og rør lidt rundt, så chokoladen fordeler sig rundt om nødderne.
 • Sæt den på køl og lad chokoladen stivne.
 • Efter noget tid på køl har du en fast plade chokolade, som du kan brække eller skære i rustikke stykker. Drys evt. ½ spsk lakridspulver over inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Mørk chokolade med macadamianødder

Macadamianødder har generelt kort levetid herhjemme.

Jamen, jeg kan simpelthen ikke lade dem være! Jeg elsker dem!

Well, når de først er inden for husets fire vægge, gælder det derfor om at være hurtig, hvis jeg skal nå at lave noget med dem, inden de er væk igen.

Her blev det til en plade mørk chokolade med macadamia og lakrids. Og det er jo bare tre af mine yndlingsting i en og samme opskrift.

Og så er det fredag, og weekenden venter lige om hjørnet. For mit vedkommende står weekenden i det sociales tegn, for jeg skal tilbringe den i et hus i Nordjylland med en masse andre mennesker.

Godt nok fra min familie, men det er ikke en situation, som er nem for mig.

Som jeg også skrev om forleden, har der været for meget social aktivitet i det her liv på det seneste, og når man er indehaver af det karaktertræk, der gør, at man har brug for ro og alenehed til at lade op, kan det mærkes i hele kroppen, når man presser den grænse. Og det er bare ikke verdens smarteste ting at gøre, det er jeg meget opmærksom på. Jeg ved, at min grænse er ved at være nået, når dette citat begynder at køre i ring i mine tanker, og jeg begynder at spekulere på, om jeg mon ikke kunne lokke min mand med på idéen om, at vi fremover skal homeschoole vores børn fra en øde ø et sted i det Indiske Ocean.

chokoladebrud med macadamianødder

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

20 kommentarer til “Chokoladebrud med macadamia og lakrids”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Årh… overvejer lige, om jeg skal kreere sådan en portion til venindebesøget i morgen – har dog en intention om, at jeg ikke skal have chokolade i hverdagen… Det behøver min veninde jo ikke lide under ;-P
  KH
  – frk. sveske
  P.S. Måske Urtekrams rålakridspulver kan bruges?

  Svar
 2. Hejsa

  Det ser bare mega lækkert ud er der mulighed for du vil skrive opskriften på kuglerne, for jeg kan ikke åbne linket

  Vh.
  Nikie

  Svar
 3. Hej Jane
  God tur til Nordjylland! Bor her selv – fantastisk sted:-)
  Er selv introvert – har dog først fået sat ord på det inden for det sidste års tid. Hænger det mon sammen med, at jeg alle dage har været mest tilpas med individuel idræt? Holdsport ( volleyball, håndbold mm ) har bare været for “energikrævende” ( ja, udover det fysiske selvfølgelig).

  Svar
 4. Uhm, Uhm, Uhm siger jeg bare. Mørk chokolade, lakrids og macadamia – what’s not to like!!! I love it (sagt i ren Ole Henriksen stil).
  Håber du får en dejlig weekend kære Jane :-)
  KH Charlotte

  Svar
  • Åh islandsk slik er mit svage punkt! Jeg elsker alle lakrids/chokoladevarianterne. Man kan købe det i Irma. Desværre tolerer mit letpåvirkelige blodsukker ikke den slags sukkereventyr alt for tit ;-)

   Svar
 5. Uhh det ser godt ud – tænker at jeg er nødt at komme et smut omkring Salling og købe lakridspulver MEGET snart.

  Tak for en super blog – jeg er blevet kæmpe fan og går bare og venter på, at din bog lander i min postkasse :-)

  Ang. det introverte, så har det taget mig lang lang tid at erkende, at jeg har brug for alenetiden, har tidligere ikke helt forstået, at jeg altid var træt og “fyldt op” af mennesker, og snak – Nu ved jeg hvorfor og skal så “bare” lære at finde frirummene i et hektisk familieliv.

  Rigtig god weekend i det nordjyske.

  Mvh. Henriette

  Svar
 6. Åh macadamianødder OG chokolade – savle savle savle!
  Jeg er ligesom dig af den type der har brug for alenetid indimellem. Hvis jeg er steder hvor jeg ikke lige kan “slippe væk”, plejer jeg at have løbeskoene med og så se om jeg ikke kan snige mig til bare 20 min løbetur med musik i ørene og vind i håret. Det gør rigtig meget for mig og på den måde får jeg clearet hovedet og får lidt overskud igen.
  God weekend! :)
  – Camilla

  Svar
 7. Apropos chokolade – jeg har gennem tiden brugt rigtig (!) mange penge på chokolade med 100% kakaoindhold. Det er lækkert, alt for dyrt og lidt svært at få fat på. MEN! Nu har Vivani (fås i Helsemin, Urtehuset etc) lavet en Chokolade med 92 % kakao og kokossukker i stedet for rørsukker – og en plade koster 25 kr! Den ser sådan her ud… http://www.med24.dk/madvarer/chokolade/vivani-ekstra-mork-chokolade-92-kakao-o-100-gr/product_info.php/cPath/458_627/products_id/9435 – bare et tip til chokoladeglade typer, der leder efter høj procent og kvali :)
  – og god tur til Jylland. Læste at søndag bliver den varmeste dag i 2013 – så mon ikke du kan liste dig af sted på en alenetur?

  // C

  Svar
 8. Lakrids og chokolade: ummmm…. eeeeeelsker :-) Vil bestemt afprøve det her i weekenden.
  Og lockout-kugler: Genialt… det bliver mandagens “underholdning”.

  Jeg kender alt for godt det med at være for social – at være uden mulighed for at få ro og alenetid. Det har været meget svært for mig at forstå og acceptere – specielt fordi jeg i mine “unge dage” var meget MEGET social og bestemt trivedes bedst med ALTID at have folk om mig – jeg levede simpelthen ved at interagere med andre.
  Men efter en meget hård stresstur for nogle år tilbage, fandt jeg ud af, at jeg efterhånden også har meget brug for alenetid, frirum og “bare mig og ingenting”. Jeg fik et godt råd om at øve mig på at sige “nej” – eller rettere: Det kan jeg ikke, så jeg skulle øve mig på 10 forskellige måder at sige nej på, uden at sige “nej”…. Fx “det lyder godt nok spændende, det ville jeg rigtig gerne, men det kan desværre ikke lade sig gøre” eller “Det var en rigtig god ide, så skal jeg lige finde ud af hvad jeg lader være med at gøre i stedet”.
  Det har hjulpet mig rigtig meget. Men når jeg så alligevel kommer “for langt ud” og bliver lidt for god til ikke at sige fra, så er min redning mine høretelefoner og min IPhone: Der har jeg noget afslapningsmusik + meditation på. Og når “alenetiden” kalder, så finder jeg et hjørne, tænder for musikken, lukker øjenene og trækker mig ind i mig selv. Kan klart anbefales ;-)

  Rigtig god weekend Jane – jeg håber at du får en fantastisk weekend.
  Og i øvrigt tak for en fantastisk blog ;-)

  Kh Maj-Brit

  Svar