Chokoladeæg med saltkaramel


Chokoladeæg med saltkaramel er farligt gode. Disse påskeæg er fyldt chokolade med lækker karamel med små krystaller af salt. Kombinationen af chokolade, sødt og salt er bare helt guddommeligt.

Og det gør også at disse påskeæg er ret farlige, selvom de er sukkerfri (udover sukkeret som chokoladen indeholder naturligvis, medmindre du bruger sukkerfri chokolade). Altså farlige på den måde, at det er svært at stoppe når man først har smagt én…

Chokoladeæg med saltkaramel uden sukker. De ultimative LCHF påskeæg

Chokoladeæg med saltkaramel

Føj til favoritter Udskriv Pin
10
|
5 timer

Ingredienser

Sådan gør du

 • Smelt smør og sirup på en pande.
 • Tilsæt fløden og kog op.
 • Lad det koge ind til en rimelig tyk karamelmasse.
 • Hæld karamellen i en form (fx en brødform) beklædt med bagepapir.
 • Rør mandler og salt i.
 • Stil karamellen på køl i ca. 4 timer, til den er rimelig fast.
 • Form påskeæg med en teske dyppet i varmt vand.
 • Stil karamel-æggene på køl i ca. 30 minutter.
 • Smelt 2/3 af chokoladen i vandbad. Tag den af varmen og rør den sidste 1/3 i.
 • Dyp æggene heri med to gafler eller pensl dem forsigtigt. Stil dem på et fad med bagepapir.
 • Pynt evt med lidt mandler eller anden pynt
 • Stil på køl til chokoladen er størknet.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Påskeæg med chokolade og karamel

Jeg ville egentlig have kaldt disse chokoladeæg for PMS-chokoladeæg, og det tror jeg godt, du ved, hvad betyder. Det er til den dag på måneden, hvor det hele ramler for dig, og du er så irritabel, at du mest af alt har lyst til at give hele verden en f***finger og grave dig ned under tæppet med en æske chokoladeæg kun til dig.

Var det nogenlunde beskrevet?

Sandheden er, at jeg ikke lider af PMS. Okay, spørger du Søren, vil han måske være uenig, og jeg kan måske også godt have en enkelt dag, hvor jeg er lidt mere opfarende end ellers, eller hvor chokoladetrangen er stærkere end ellers, men ellers synes jeg, det forløber ret fredeligt her.

Du må også gerne spise disse chokoladeæg uden at have PMS. Vi kan jo oplagt bruge dem til påske.

Chokoladeæg med saltkaramel – Bliss point påskeæg

De er noget af det lækreste, jeg længe har smagt. Cremet fyldig saltkaramel med mørkt chokoladeovertræk. Og de er dødsensfarlige. De rammer bare det fulde belønningscenter. NU er du advaret. Det kan godt være, de er lavet uden sukker men hos mig trigger de for vildt. Ja, så ved du det.

Det er noget fedtet stads at lave, men det er alt fedteriet værd, synes jeg.

Og kan du bedre lide romcreme end saltkaramel, kan du lave hjemmelavede skildpadder i stedet.

Chokoladeæg med karamel uden sukker. De ultimative LCHF påskeæg
Chokoladeæg med karamel uden sukker. De ultimative LCHF påskeæg

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

65 kommentarer til “Chokoladeæg med saltkaramel”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. hej Jane hvad kan jeg bruge i stedet for fibersirup gold da jeg ikke lige har det ved hånden her i Frankrig <3 kh Lene

  Svar
  • Du kan i hvert fald bruge almindeligt rørsukker. Jeg tror også du kan bruge sukrin, hvis du har det. De andre typer sødning er jeg lidt usikker på hvordan vil opføre sig…

   Svar
 2. Mht holdbarhed har jeg oplevet at chokoladerne med saltkaramel holdt sig fint på køl, ihvertfald 1.5 måned. De blev glemt, hvordan i alverden det så kan gå til????

  Svar
  • Nå er det sandt? Jamen jeg er faktisk også lidt i tvivl om holdbarheden ændrer sig, når fløden koges ind til karamel. Det kunne det tyde på så.

   Svar
 3. De ser voldsomt gode ud!Hvor længe tror du de kan holde sig? Vi skal fejre konfirmation om 14 dage, og vil derfor starte på forberedelse af desserten den kommende uge…. Mon de kan holde sig knap 10 dage på køl?

  Svar
  • Åh det ved jeg faktisk ikke. Mon holdbarheden følger flødens? Jeg ved heller ikke lige hvor velegnede jeg synes, de er til sådan et arrangement. Medmindre du er mere end almindeligt dygtig til at temperere chokolade, kunne jeg frygte at det blev en blød og fedtet oplevelse. Har du mulighed for at servere dem direkte fra køl, kan det måske gå.

   Svar
 4. Hejsa,
  Hvad er din erfaring med at skifre smør ud med plantebaseret “smør” og fløden ud med havremælk?
  Jeg har nemlig to drenge med mælkeproteinallergi.. og det er pænt svært at finde noget med karamel som de elsker..

  Og tak for dine super inspirerende opskrifter og tilgang til mad ??

  Svar
  • Jeg har lavet mejerifri karamelsovs engang med kokosmælk. Bare kokosmælk kogt ind med sukker/sødning. Det gik fint. Hverken plantesmør eller havremælk kommer i nærheden af mit hjem så det tør jeg ikke sige hvordan ville gå??

   Svar
 5. Hej Jane orakel ? hvad er din holdning til kokossirup? Og også i denne opskrift? Det er det jeg har på hylden ? god påske. Nyd Paris!

  Svar
  • haha :)

   Min holdning til kokossirup er at det er at regne som sukker men jeg bruger det selv ind imellem, fordi jeg synes, det er et lækkert produkt. Jeg tror godt det kan bruges i denne opskrift men jeg har ikke prøvet…

   Jeg har skrevet generelt om alverdens sødemidler her også: https://www.madbanditten.dk/soedemidler/

   Svar
 6. Hej Jane, fik lavet disse til vores skiferie. Mega lækkert at komme hjem til sådan et par stykker, efter en hel dag på pisterne ?
  Massen blev delt i 2, den ene fik salt den anden lakridspulver – mums ?

  Svar
 7. Skal de opbevares på køl eller ved stuetemperatur? Jeg er klar over at det bliver svært :-) men vil gerne undgå at stå med alt til påskefrokosten samme dag. Tak for en super side!

  Svar
 8. Kan du beskrive massen når den er klar til køl? Mit ser ikke rigtigt ud. Lidt klumpet og med smørret der ligesom bare ligger sig ovenpå ??

  Svar
  • Åh det lyder som om den er skilt. Det kan man mig bekendt ikke redde. Det sker hvis den har fået for meget varme, tror jeg…

   Svar
   • Jeg blev jo nødt til at lave dem idag, da min bror SMS igår at de havde spist nogle lchf påskeæg til eftermiddagskaffen.
    Men jeg havde heller ikke noget sirup, jeg synes det er voldsomt dyrt. Jeg brugte sukrin gold og det fungerede fint. Men næste gang vil jeg prøve at komme flere mandler i.

    Svar
 9. Wauw. De smager godt! Jeg lavede dem i går, var løbet tør for sirup gold, så jeg brugte 1/2 dl sirup og 3/4 dl sukrin gold. De smager alt for lækkert og craving efter dem forsvinder tidligst når de er spist…?

  Svar
  • Ja måske. I hvert fald anden sirup. Jeg kan ikke helt gennemskue om sukrin gold vil klistre og knase. Tidligere har jeg lavet fudge med sukrinmelis og det er gået fint??

   Svar
 10. Hmmmmm….. Jeg ender jo nok med at kaste mig ud i at lave dem, men mit nærig vestjyske hjerte kvier sig ved at bruge 1 dl af den alt for dyre fiber sirup! ?

  Svar
 11. Åh, jeg har simpelthen cravet saltkaramel på det vildeste de sidste par dage, så den opskrift kunne ikke være kommet på et bedre tidspunkt! Nu ved jeg bare slet ikke om jeg tør, haha!

  Svar
  • Jeg har tidligere lavet karamel med kokosmælk (det hele) og fibersirup og det er gået fint. Jeg har ikke haft smør/kokosolie i. Men som denne fx: Karamelsauce (bare lavet med kokosmælk)

   Svar
 12. Det lyder som en farlig cocktail: chokolade og saltkaramel.
  Hvis du laver dem igen, vil du så måle temperaturen på karamellen. Jeg synes, at det er svært at vurdere, hvornår den er kogt færdig.

  Svar
  • Gerne men tror du, temperaturen fortæller det? Den koger jo i +30 minutter og i den tid har den vel samme temperatur. Eller hvad? Jeg er ikke lige så teknisk anlagt :)

   Svar
 13. De ser super ud. ( og skal klart prøves) Jeg har set på en amerikansk blog ( cooking Keto with kirstie) at sukrin sirup påvirker blodsukkeret hos nogen. Måske derfor de tricker cravings?

  Svar
  • Ja fibersirup kan give en mindre blodsukkerstigning hos fx diabetikere. Jeg har testet det på mig selv (ved et andet tilfælde) og det påvirker ikke mit. Jeg tror mere det er blandningen af sødt, salt og fedt. Den kombi er jo netop beregnet til at øge lysten til mere – det benytter alle junkfoodproducenter sig jo bl.a. af… :-/

   Svar
  • Ja jeg er sikker på at du godt kan bruge almindelig sukker/sirup men jeg har ikke så meget erfaring med det, at jeg kan vejlede om mængder og den slags. Faktisk har jeg aldrig prøvet.
   Jeg har tidligere lavet fudge med sukrin og det har fungeret nogenlunde. Her synes, at jeg SukrinMelis gør sig bedst, så det ikke knaser…

   Svar
 14. Mon ikke de også kan laves i en siliconeform? Lyder absolut som om det skal prøves af ?. Ved bare ikke om jeg tør endnu – har undgået søde ting i 4 uger nu – har simpelthen ikke haft lyst (tak Jane og LCHF) og bange for at “falde i” igen ?

  Svar
  • Jo det tror jeg sagtens.

   Og jeg forstår godt at du er forsigtig og jo længere du bliver der, jo mindre får du lyst til det andet. Det, du har nu, er nemt tabt på gulvet, er min oplevelse. Disse trigger mig helt vildt. Mere end de normale påskeæg med hjemmelavet marcipan men det kan jo være individuelt. Men nu ved du det :)

   Svar