Chokoladeæg med saltkaramel er farligt gode. Disse påskeæg er fyldt chokolade med lækker karamel med små krystaller af salt. Kombinationen af chokolade, sødt og salt er bare helt guddommeligt.
Og det gør også at disse påskeæg er ret farlige, selvom de er sukkerfri (udover sukkeret som chokoladen indeholder naturligvis, medmindre du bruger sukkerfri chokolade). Altså farlige på den måde, at det er svært at stoppe når man først har smagt én…

Ingredienser
- 50 g smør
- 1 dl SukrinSirup gold
- 4 dl fløde
- 50 g mandler ristede og hakkede
- 1 tsk havsalt
- 150 g mørk chokolade 70-85%
Sådan gør du
- Smelt smør og sirup på en pande.
- Tilsæt fløden og kog op.
- Skru ned for varmen og lad det koge ind til en rimelig tyk karamelmasse (ca. 30 minutter). Hvis din karamel skiller, kan du tage den af varmen og røre et par spsk koldt smør i, så burde den samle sig lige så stille igen.
- Hæld karamellen i en form (fx en brødform) beklædt med bagepapir.
- Rør mandler og salt i.
- Stil karamellen på køl i ca. 4 timer, til den er rimelig fast.
- Form påskeæg med en teske dyppet i varmt vand.
- Stil karamel-æggene på køl i ca. 30 minutter.
- Smelt 2/3 af chokoladen i vandbad. Tag den af varmen og rør den sidste 1/3 i.
- Dyp æggene heri med to gafler eller pensl dem forsigtigt. Stil dem på et fad med bagepapir.
- Pynt evt med lidt mandler eller anden pynt
- Stil på køl til chokoladen er størknet.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Påskeæg med chokolade og karamel
Jeg ville egentlig have kaldt disse chokoladeæg for PMS-chokoladeæg, og det tror jeg godt, du ved, hvad betyder. Det er til den dag på måneden, hvor det hele ramler for dig, og du er så irritabel, at du mest af alt har lyst til at give hele verden en f***finger og grave dig ned under tæppet med en æske chokoladeæg kun til dig.
Var det nogenlunde beskrevet?
Sandheden er, at jeg ikke lider af PMS. Okay, spørger du Søren, vil han måske være uenig, og jeg kan måske også godt have en enkelt dag, hvor jeg er lidt mere opfarende end ellers, eller hvor chokoladetrangen er stærkere end ellers, men ellers synes jeg, det forløber ret fredeligt her.
Du må også gerne spise disse chokoladeæg uden at have PMS. Vi kan jo oplagt bruge dem til påske.
Chokoladeæg med saltkaramel – Bliss point påskeæg
De er noget af det lækreste, jeg længe har smagt. Cremet fyldig saltkaramel med mørkt chokoladeovertræk. Og de er dødsensfarlige. De rammer bare det fulde belønningscenter. NU er du advaret. Det kan godt være, de er lavet uden sukker men hos mig trigger de for vildt. Ja, så ved du det.
Det er noget fedtet stads at lave, men det er alt fedteriet værd, synes jeg.
Og kan du bedre lide romcreme end saltkaramel, kan du lave hjemmelavede skildpadder i stedet.
Kan man bruge sukrin i stedet for fibersirup?
Mmh.. det tror jeg måske godt men jeg synes ikke det er helt så velegnet i karamel, da det ikke smelter rigtigt.
Ok tak, får bare lidt ondt i maven af fibersirup 🥴
Jeg springer den her over 😊
Hejsa.
Jeg har prøvet at lave disse, men karamellen blev vidst ikke så god. jeg laver det på gaskomfur og synes den skellede lidt – kan det passe at karamelblandingen skal stå meget langt tid før den bliver til rigtig karamel?
jeg fik den gjort forholdsvis tyk og så i køleskabet, men synes smøren lagde sig på toppen – så prøvede at varme det op igen
så skelede det først og en meget tyk karamel var tilbage og en masse overflødig smør. Det har jeg så lavet til små bolcher i stedet. er det bare fordi jeg skal være mere tålmodig første gang? hvad er kunsten? på forhånd tak :-)
Ja nogle gange skiller den også for mig. Jeg har ikke gennemskuet hvad det er, der gør forskellen..
Hej Jane. Ok, tak
Prøvet en gang mere og det virker som om det er noget med at det bliver for varmt – men det er godt nok en hårdfin grænse. Gode karameller selvom den skiller – men jo ikke lige det der var meningen.
Tak :)
Nogen der ved hvorfor min karamel blev en underlig flødecreme?! (Samme konsistens som hvis det var blevet karamel)
Mit gæt er at den ikke kogte nok ind og du derfor endte med karamelsauce à la denne her.
Jeg er pt på 3. forsøg (koster snart en formue i sukrin sirup)
Har du en tid på hvor længe det ca skal koge?
(2. Gang fik jeg for meget salt i)
3. Gang tror jeg at smøret lægger sig ovenpå (Skiller) når det kommer på køl, og karamellen er stadig ikke helt karamel.. :/
Et kvarters tid, vil jeg sige.
Men min skiller altså også tit og det er jo så irriterende. Jeg tror, det har med temperaturen at gøre.
Du har nok ret! Jeg giver det et forsøg mere i aften! :)
Øh så jeg prøvede igen… og det skilte sig igen… men når jeg hælder det fra, som lægger sig øverst, så får jeg en helt perfekt karamel masse (nøj det er lækkert!)
Men jeg hælder omkring 1,5 dl “væske” fra…..
meget mystisk!!
Så mærkeligt. Gid jeg kunne gennemskue hvorfor..
Uh, de er lækre!
Lige et tip: det er min personlige erfaring at hvis karamellen skiller så kan en god omgang piskning samle den igen.
Eventuelt med en afkøling i køleskabet i et par timer hvorefter man lige rører det sammen igen.
Ej perfekt tip! Jeg har simpelthen ikke anet mine levende råd. Så tak ❤️
Hej hænger karamellen i tænderne eller er den blødere ?
Det her er mere sådan en blød fudge-agtig karamel så den hænger ikke i tænderne.
Hej Jane, kan man bruge finkornet havsalt eller skal det være groft? :)
Det kan sagtens være fint.