Chokolade-cookies – opskrift uden sukker, mel og nødder


Denne opskrift på chokolade cookies er både sukkerfri, glutenfri/kornfri og nøddefri, hvis det overhovedet er et ord. Jamen, hvad pokker er der så i dem, kan man næsten fristes til at spørge! Og det kommer vi til! De har en lækker blød midte men bliver ikke sprøde. Det er ligesom vilkårene med melfrit bagværk.

Det er flere år siden jeg har bagt cookies. Dengang bagte jeg ofte peanutbutter-cookies men så fandt jeg ud af, at min impulskontrol var svært svækket omkring sådan et fad med nybagte cookies, og så holdt jeg op med at bage dem. Det løste det problem.

Indtil forleden, hvor jeg næsten-spontant bagte chokolade cookies. Og de blev faktisk udmærkede. Impulskontrollen er også blevet bedre siden sidst, kan jeg med glæde fortælle. Silas og Vega syntes, de var virkelig gode (de var mere imponerede end jeg var) og syntes næsten, de var materiale til den kommende 2 x 10 års fødselsdag, der efterhånden optager dem begge to en pæn del. Jeg har nu andre idéer med den fødselsdag, men nu må vi se, hvor den lander.

Opskriften skal I selvfølgelig ikke snydes for. Bliv ikke nervøs over ingredienslisten. Under opskriften allernederst, har jeg lavet en af de famøse byttelister med forslag til, hvordan du kan bytte ud i ingredienserne.

Chokolade cookies - opskrift uden sukker, mel, mælk og nødder --> Madbanditten.dk

Chokolade-cookies – opskrift uden sukker, mel og nødder

Føj til favoritter Udskriv Pin
15 stk
|
20 min

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Bland solsikkesmør, fibersirup, stevia, æg, kakaopulver og vanilje i en skål og rør sammen med elpiskeren. Nu har du en fedtet dej.
  • Rør finthakkede dadler og kakaonibs ind i dejen med en ske.
  • Lav ca. 15 små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Pres dem flade med fingrene og gør dem lidt runde. Hvis du har brugt fibersirup, er dejen ikke længere fedtet men slipper nemt fingrene.
  • Bag i ovnen i ca. 8-10 minutter. Tag ud og lad gerne afkøle helt i køleskab inden servering.
  • Jeg pyntede dem med en stribe mandelsmør og lidt ekstra kakaonibs.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Chokolade cookies - opskrift uden sukker, mel, mælk og nødder --> Madbanditten.dk

Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

* OM FIBERSIRUP

FiberSirup er en sirup, der er lavet af et plantefibre. Det betyder, at sirupPen opfattes som fibre og ikke som sukker i kroppen. FiberSirup er et såkaldt pre-biotisk fiber. Dvs. at fibrene fungerer som mad for de gode bakterier i tarmsystemet. Lidt som det, vi diskuterede i indlægget om resistent stivelse.

Læs mere om det her: Hvad er resistent stivelse?

Men nu er det ikke sådan, at vi skal spise sirup for at gavne vores tarmsystem. Det skal vi hellere gøre igennem rigtig mad. Men pre-biotiske fibre eller ej, så er FiberSirup nem at arbejde med, når man laver cookies. Hvor meget den sirup bærer årsagen til disse cookies rare konsistens, tør jeg ikke sige.

BYTTELISTE
Her finder du forslag til hvordan du kan bytte ud i ingredienserne, så de passer bedre til indholdet af dine køkkenskabe:

Solsikkesmør kan byttes til anden nøddesmør. Mandelsmør ville være lækkert (men virkelig dyrt). Peanutbutter er et andet oplagt alternativ.

Fibersirup kan byttes til yaconsirup eller måske ahornsirup eller honning, hvis man er ok med det.

Dadler kan byttes med lidt hakket mørk chokolade.

Kakaonibs kan også byttes med lidt hakket mørk chokolade.

linje.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min gratis guide til at stoppe med at spise sukker i fire nemme trin.

JA TAK – TILMELD MIG NU!

Skal jeg hjælpe dig i gang med Keto?

Få hjælp fra mine madplaner, komplette kostplaner til vægttab eller mit populære Keto kursus.

Se mere her >>

 

3 kommentarer til “Chokolade-cookies – opskrift uden sukker, mel og nødder”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej
    Mange af de kageopskrifter der er syntes jeg mangler oversigt over hvor mange kcal der er i så man ved hvor meget man indtager
    Mvh linda Larsen

    Svar