Denne opskrift på chokolade cookies er både sukkerfri, glutenfri/kornfri og nøddefri, hvis det overhovedet er et ord. Jamen, hvad pokker er der så i dem, kan man næsten fristes til at spørge! Og det kommer vi til!
De har en lækker blød midte men bliver ikke sprøde. Det er ligesom vilkårene med melfrit bagværk.
Chokolade-cookies – opskrift uden sukker, mel og nødder
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 150 g solsikkesmør
- 0,5 dl SukrinSirup gold
- 5 dråber Steviadråber med vanijlesmag
- 1 æg
- 2 spsk kakaopulver
- 0,5 tsk vaniljepulver
- 20 g dadler finthakket
- 1 spsk kakaonibs
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 180 grader.
- Bland solsikkesmør, sirup, stevia, æg, kakaopulver og vanilje i en skål og rør sammen med elpiskeren. Nu har du en fedtet dej.
- Rør finthakkede dadler og kakaonibs ind i dejen med en ske.
- Lav ca. 15 små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Pres dem flade med fingrene og gør dem lidt runde. Hvis du har brugt fibersirup, er dejen ikke længere fedtet men slipper nemt fingrene.
- Bag i ovnen i ca. 8-10 minutter. Tag ud og lad gerne afkøle helt i køleskab inden servering.
- Jeg pyntede dem med en stribe mandelsmør og lidt ekstra kakaonibs.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Det er flere år siden jeg har bagt cookies. Dengang bagte jeg ofte peanutbutter-cookies men så fandt jeg ud af, at min impulskontrol var svært svækket omkring sådan et fad med nybagte cookies, og så holdt jeg op med at bage dem. Det løste det problem.
Indtil forleden, hvor jeg næsten-spontant bagte chokolade cookies. Og de blev faktisk udmærkede. Impulskontrollen er også blevet bedre siden sidst, kan jeg med glæde fortælle. Silas og Vega syntes, de var virkelig gode (de var mere imponerede end jeg var) og syntes næsten, de var materiale til den kommende 2 x 10 års fødselsdag, der efterhånden optager dem begge to en pæn del. Jeg har nu andre idéer med den fødselsdag, men nu må vi se, hvor den lander.
Opskriften skal I selvfølgelig ikke snydes for. Bliv ikke nervøs over ingredienslisten. Under opskriften allernederst, har jeg lavet en af de famøse byttelister med forslag til, hvordan du kan bytte ud i ingredienserne.
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
BYTTELISTE
Her finder du forslag til hvordan du kan bytte ud i ingredienserne, så de passer bedre til indholdet af dine køkkenskabe:
Solsikkesmør kan byttes til anden nøddesmør. Mandelsmør ville være lækkert (men virkelig dyrt). Peanutbutter er et andet oplagt alternativ.
SukrinSirup kan byttes til yaconsirup eller måske ahornsirup eller honning, hvis man er ok med det.
Dadler kan byttes med lidt hakket mørk chokolade.
Kakaonibs kan også byttes med lidt hakket mørk chokolade.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min gratis guide til at stoppe med at spise sukker i fire nemme trin.
Hej
Mange af de kageopskrifter der er syntes jeg mangler oversigt over hvor mange kcal der er i så man ved hvor meget man indtager
Mvh linda Larsen
Hej Linda
Du kan se hvordan du nemt regner det ud her: https://www.madbanditten.dk/energiberegninger/
Kan stevia med kakao smag byttes ud med sød og måske lidt mere kakaopulver?